Aseton içermeyen formülü, tırnakların güçlenmesine ve sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olur. Koyu renkli ve mat bitişli ojelerde bile etkili olan içeriği, kısa sürede tırnaklarınızın doğal görünümüne kavuşmasını sağlar.
Ilık su dolu bir kap içine sıvı sabun ekleyin ve tırnaklarınızı bu suyun içinde 5 dakika tutun. Ardından yumuşayan tırnaklarınızı limonla ovalayarak ojeleri çıkarın. Diş macunu da yeri geldiğinde aseton yerine geçebiliyor.
Sıvı aseton, asetonsuz aseton, süngerli aseton, mendil aseton gibi seçenekleri kullanım tarzınıza göre bir seçim yapmanızı kolaylaştırır.
Diş bakımının olmazsa olmazı: diş macunu
Diş bakımında sürekli kullandığımız diş macunu içerdiği etil asetat sayesinde tıpkı aseton görevi görerek tırnaklarınızı yıpranmış ojelerden arındırır.
Aseton ilk olarak tırnak ve tırnak köklerinde olumsuz etkilere sebep olmakta ve buna bağlı olarak kırılma ve yumuşamanın önünü açmaktadır.
İlgili 31 soru bulundu
Ojeyi temizlemek için alkol veya alkol bazlı ürünler kullanabilirsiniz. İzopropil alkol tırnaklarınızdaki boyayı temizlemede çok etkilidir; alkol içeriği ne kadar kuvvetli olursa o kadar iyi işe yarar. Ayrıca izopropil alkol, dezenfektan özelliğiyle tırnakları bakteriyel enfeksiyonlardan korur.
Aseton (C3H6O) Gazının Zararları Nelerdir? Aseton gazı solumak organlarda doku yıkımına sebep olabilir; kalp, akciğer, böbrek gibi organların işlevlerini bozabilir. Son derece yanıcı patlayıcı bir gaz olan aseton, ısınma durumunda yangın, yaralanma riskini arttırır.
Ojelerinizi çıkartmak için asetonsuz bir çözüm arıyorsanız, diş macunu da değerlendirilebilir. Tırnak yüzeyine sıkılan bir parça diş macununu makyaj pamuğuyla ovalayarak ojeyi çıkarmanız mümkün. Asetonsuz oje çıkarma yöntemleri sağlıklı olduğu için tercih edilen işlemlerdir.
Oje çıkarıcı aseton, propanon ve dimetil keton isimleri ile de bilinen bir kimyasaldır. Bu kimyasal karışım renksiz, keskin ve yanıcı özelliklere sahiptir.
Aseton renksiz, uçucu, yanıcı bir organik çözücüdür. Aseton bitkilerde, ağaçlarda, orman yangınlarında, araç egzozlarında ve hayvansal yağ metabolizmasının bir yıkım ürünü olarak doğal olarak bulunur. Kendine has kokusu ve tadı olan renksiz bir sıvıdır.
Aseton alkol, aseton ve etil alkolün bir karışımıdır. Aseton, formülü CH3COCH3 olan, suda çözünen, keskin kokulu, renksiz bir sıvıdır. Etil alkol, formülü CH3CH2OH olan, suda çözünen, karakteristik kokulu, renksiz bir sıvıdır. Aseton alkol, laboratuvarlarda ve tıbbi uygulamalarda kullanılan bir çözücüdür.
Aseton kimyasal bir ürün olduğu için çamaşır suyunu çıkarır. Bunun için bir pamuk ya da beze aseton dökmek gerekir. Sonrasında bunu çamaşır suyu lekesinin olduğu yere koymak ve bir süre bekledikten sonra yumuşak hareketler ile silmek gerekir.
Aseton araç boyalarına bile zarar verebiliyor.
Diş macununun içinde bulunan etil asetat, ojelerin kolayca çıkmasını sağlar. Bunun için diş macununu pamuğa sürüp tırnaklarınızı ovalamanız yeterlidir. Sprey formdaki deodorantlar da, ojelerin çıkarılması konusunda etkilidir. Tırnaklarınızın üzerine bir miktar deodorant sıkın ve pamukla ovalayarak ojeyi çıkartın.
Kolonya Kullanın
Tırnaklarınızı 5 dakika kadar kolonya içerisinde bekletin. Kolonya sayesinde yumuşayan ojelerinizi çıkarmak için pamuk yardımıyla tırnaklarınızı güçlü bir şekilde silin. Daha sonra kolonyanın kurutucu etkisini yok etmek için tırnaklarınıza nemlendirici sürerek işlemi sonlandırın.
Tişört, kazak, pantolon ya da diğer kumaş ürünlerinize oje damladığında sirke ile anında temizlik çözümü üretebilirsiniz. Sirkeyle oje lekesini çıkarmak için lekenin üzerine birkaç damla sirke dökerek beklenir. Sirke lekenin daha çabuk silinmesini sağlayacaktır.
Saf aseton, 56.2 °C'de (133 °F) kaynayan renksiz, biraz aromatik, yanıcı, hareketli bir sıvıdır.
Aseton çeşitleri, renksiz, keskin bir kokuya sahip uçucu bir kimyasal olarak tanımlanmaktadır. Bu nedenle seçimi ve kullanımı sürecinde dikkatli davranmakta yarar olacaktır. Asetonlar kimyasal madde olmalarına rağmen cilde herhangi bir zarar vermemektedir.
Aseton ayrıca 2-propanolün (izopropil alkol) dehidrojenasyonuyla hazırlanır. Ketonlar sınıfının ilk üyesi dimetil ketondur. Aseton'un kapalı formülü C3H6O'dur, Aseton'un kaynama noktası 56 °C'dir. Aseton su, etanol ve eter ile her oranda birleşir.
ÜZERİNE OJE SÜRÜLEBİLİR
Aseton hiçbir şekilde kalıcı ojenize zarar vermiyor çünkü.
Son çare olarak saf asetonu kullanabilirsiniz. Bir damla saf aseton ile ojenizi ince bir şekilde karıştırabilir ve daha sonra sevdiğiniz ojeyi tırnaklarınıza sürebilirsiniz.
1) Tırnak yüzeyindeki cilayı zımparalayarak açın. 2) Bir kaseye sıcak su ve limon suyu ekleyin. 3) Tırnaklarınızı bu karışıma batırın ve kasenin içerisinde tırnaklarınız 10-15 dakika bekletin. 4) Ojenin çözündüğünü gördüğünüzde, tırnak çubuğu veya tırnak fırçası kullanarak oje kalıntılarını temizleyin.
Odunun kuru kuruya damıtılmasından, asetat tuzlarının ısıtılmasından ve teknikte izopropil alkolün bakır katalizörlerinden 250 °C'de dehidrojenasyonundan elde edilir. Yağ, boya, kauçuk ve diğer maddelerin çözücüsü olarak kullanılır.
Aseton; Tırnak cilalarını etkin bir şekilde çıkartan kimyasal çözücüdür. Tırnakları ve tırnak köklerini etkiler. Tırnaklar daha kolay kırılabilir hale gelebilir.Ciltte tahriş yapabilir. Ethyl Asetat;Tırnak cilalarını çıkartıcı yapımında kullanılan bir diğer madde.
Bilgisayarınızın ekranını aseton içeren temizleyicilerle silmeyin. Yalnızca ekran veya monitör temizliğinde kullanılmak amacıyla üretilmiş bir temizleyici kullanın. Temizleyiciyi asla doğrudan ekrana püskürtmeyin. Temizleyici, ekranın içine girerek hasara neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri