(2) Terhisten sonra sözleşmeli er olmak isteyenler için kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca belirlenecek tarihlerde basın organlarında, sözleşmeli erbaş ve er sistemini tanıtıcı, başvuru şekil ve şartlarını açıklayan ilânlar verilir.
Sözleşmeli er olmak isteyenler; K.K. Per.Tem.Mrk.K.l. ığının internet sayfasından veya askerlik hizmeti yapanlar kendi birliklerine, askerlik hizmetine başlamamış / bitirmiş olanlar ise yaşadıkları bölgelerdeki Tüm/Tug. ve eşiti birliğe başvuru yapabilmektedir.
Kılavuzda yer alan bilgilere göre, en az ilköğretim diplomasına sahip, askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış olanlardan, müracaatın yapıldığı yılın ocak ayının ilk günü itibarıyla düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 25 yaşını bitirmemiş (1 Ocak 1999 tarihinden sonra doğanlar) olanlar başvurabilecek.
2024 SÖZLEŞMELİ ER MAAŞLARI
İlk hizmet yılında ayrılanlara 97 bin 600 lira, 7. hizmet yılı sonunda ayrılanlara ise 966 bin 375 lira ödeme yapılmaktadır.
Erbaş ve erlerin askerlik hizmet süresi altı aydır. Erbaş ve erlerden istekli olanlar, sıralı disiplin amirlerinin olumlu değerlendirmesi ile terhise hak kazandıkları tarihten itibaren altı ay süre ile sınırlı olmak üzere askerlik hizmetlerine devam eder ve bu sürenin sonunda terhis edilirler.
İlgili 27 soru bulundu
İlk sözleşme belgesi Ek-1'de yer alan forma göre tanzim edilir. Müteakip sözleşmeler bir yıldan az üç yıldan fazla olmayacak şekilde yapılır. Sözleşmeli erlerin ilk sözleşmeleri askerî eğitimi aldığı komutanlık tarafından, müteakip sözleşmeleri ise sözleşme yapmaya yetkili makamlarca yapılır.
MADDE 7 ‒ (1) Sözleşmeli erlik için aşağıdaki nitelikler aranır; a) Türk vatandaşı olmak. b) En az ilköğretim veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak. c) Türk Silâhlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde (Değişik ibare:RG-28/2/2014-28927 Mükerrer) sözleşmeli erbaş ve erler için belirtilen şartları taşımak.
Erbaş ve erlerin kışlada kullanacakları telefonların "akıllı telefon" olmasına da izin verilmeyecek. Çalışma kapsamında askerlere telefonlarını şarj etmeleri konusunda da kolaylık sağlanacak. Erbaş ve erler bunun için yatakhanelerdeki prizleri kullanabilecek. Askerler özel hazırlanacak sim kartlarını kendileri alacak.
Sözleşmeli er adayları ile sözleşmeli erler, ön sözleşme yapılması ile birlikte 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre sigortalıdır. 3. Sözleşmeli er adaylarına, eğitim birliğinde eğitime başladığı ön sözleşme tarihin- den itibaren, aylık ücretin üçte ikisi oranında ücret ödenir.
1,64 metreden daha kısa boylu olmamak.
EK MADDE 1- (1) Sözleşmeli erbaş ve er olarak en az yedi hizmet yılını doldurarak ayrılanlardan nitelik belgesi olumlu olanlar, ilgili mevzuatlarındaki şartları taşımaları kaydıyla kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadro ve pozisyonlarına bu maddedeki usul ve esaslar çerçevesinde atanırlar.
Sözleşme ve görev süresince kışlada iskân edilirler. (Ek cümle:16/7/2020-7250/15 md.) Ancak sözleşmeli erbaş ve erlere birliğin günlük faaliyet programı ile görevlerini ve emniyetini aksatmayacak şekilde hafta içi mesai sonrası ve hafta sonu görev yerlerinden ayrılmaları için izin verilir.
İstifa edilmesi halinde peşin olarak ödenen aylık ve aylık ile birlikte ödenen diğer tüm özlük haklarının çalışılmayan günlere ait kısmı geri alınır. Yani istifa edilmesi halinde, istifadan sonraki dönem için yapılan ödemeler geri istenmektedir.
Kara Kuvvetleri Komutanlığı, sözleşmeli er olmak için başvuruda bulunacak adaylarda aranılacak kriterleri belirledi. Bu yıl 5 bin 103 sözleşmeli er alacak olan komutanlık, vücudunun herhangi bir yerinde dövme bulunan adayların başvurularının kabul edilmeyeceğini ilan etti.
Sözleşmeli subay ile sözleşmeli astsubay adaylarını yetiştirilmesinde yapılan değişikliğe göre de doğrudan Özel Kuvvetler Komutanlığında görev yapmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerine alınacak olanlar sınıflarına bakılmaksızın, Özel Kuvvetler Komutanlığında eğitime alınacak.
Sözleşmeli er maaşı 2024 yılında ortalama olarak yukarıda da belirtildiği gibi 42.500 TL'dir.
Savunmada düşman taarruzunu; ateş ve karşı taarruzlarla durdurur, hava indirme ve hücum harekâtına katılır, tanklarla birlikte taarruz ve karşı taarruz yeteneğini kullanarak harekâta katılır. Muharebenin her durumunda beka tedbirlerini ve gerektiğinde geri çekilme harekâtını uygular.
Erbaş/Erlerin kânunî izin süreleri; askerlik hizmetinin her ayı için iki gün olarak hesap edilir ve bu izin süresi askerlik hizmetinden sayılmaktadır. (Uzun dönemler erbaş/erler için 24 gün, Kısa Dönem erbaş/erlerin ise 12 gündür.)
PTT banka kartı bloke edildikten sonra acemi askerliğin ardından gittiğiniz usta birliklerinde Ziraat Bankasına bildirim yapılarak adınıza bir adet maaş hesabı açılır. Ere verilen harçlık her ayın 1'inde Ziraat Bankası'nda kendi adına açılmış olan hesaba aktarılır.
3619 Sayılı Er ve Erbaş Harçlıkları Kanunu'na göre askerlik görevini batıda yapan erlere 237,5 TL onbaşılara 270,00 TL, çavuşlara ise 305,00 TL harçlık ödeniyor. Doğuda askerlik yapanlar ne kadar maaş alıyor? Doğu bölgelerinde görev yapan askerler, batı bölgelerine kıyasla daha yüksek harçlık almaktadır.
Aralarında komando er, jandarma komando gibi farklı rütbeleri bulunan komandolara yapılacak olan harçlık ödemesi belli oldu. Belirlenen yeni zamlarla beraber güncel komando harçlıkları şu şekildedir; Komando Erlere: 322,32 TL. Komando Onbaşı: 367,22 TL.
Sözleşmeli Çavuşlar, Sözleşmeli Onbaşı, Sözleşmeli Er ve Erlerin üstü olup, Erbaş sayılırlar. Uzman Erbaş olan Uzman Çavuş ve Uzman Onbaşıların astıdırlar. Özlük hak ve işlemleri aynı Erbaşlar gibi yürütülür.
Sözleşmeli erlik, askeri birimlerde çeşitli görevler üstlenen ve askerlik mesleğini seçen bireyler için bir istihdam şeklidir. Sözleşmeli erler, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev yaparlar ve askeri disiplin ve düzen içerisinde hareket ederler.
Personel temin dönemlerinde ilgili kurumun ağ adresinde yayınlanan çevrimiçi başvuruda bulunan ve başvurusu kabul edilen adayların ikinci seçim aşaması sınavlarını başarıyla geçen adaylar sözleşmeli er olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri