(3) Yoklaması yapılacakların tam bir fizik muayenelerinin yapılması gerekmektedir. Hekimlerce yükümlülerin genel fiziki durumları kontrol edilir varsa uzuv eksikliği, ortopedik özrü, görme ve duyma bozuklukları, ameliyat izi, kesik, düztabanlık vb. tespit edilecektir.
1. Yükümlülerin sağlık muayeneleri 31/10/2016 tarihli ve 2016/9431 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen usul ve esaslara göre yapılır.
Yükümlü varsa sağlık durumuna ilişkin raporları ile birlikte ilgili hekime müracaat eder. Hekim, yükümlünün beyan ettiği rahatsızlıkları da dikkate alarak fiziki muayeneyi yapar ve sonucunu askerlik yoklaması sağlık muayene belgesinin ilgili bölümlerine yazarak imzalar.
Aile Hekimi AHBS' den; üzerinde Sağlık Bakanlığından aldığı doküman numarası ve yükümlünün fotoğrafının yer aldığı Askerlik Olur Raporu çıktısını alır ve onaylayıp yükümlüye verir. Yükümlü, raporu ile birlikte askerlik şubesine giderek süreci devam ettirir.
İlgili 28 soru bulundu
Bu muafiyet sebebi ile askerlikten muaf olma durumlarını gösteren belge alırlar. İş yeri girişi esnasında istenen askerlik belgesi yerine muafiyet belgesi verilebilmektedir. 148 kilo ve daha yüksek bir ağırlıkta olan kişiler sağlık kontrollerinin ardından muaf tutulmaktadır.
Türkiye'de pek çok kez güdeme gelen askerlik yükümlüsü gençlerin askere gitmeden önce yaşadığı sıkıntılar, yeni bir düzenlemeyle son buluyor. 1986'dan kalma yönetmelik değişti. Askerlik yükümlüsüne artık çırılçıplak soyularak sağlık muayenesi yapılmayacak.
Askere Gidecek Olan Kişilere Yapılacak Olan Tetkikler
Askerlik görevi ile yükümlü olan kişilerin, görevlerini yerine getirmek için elverişli olup olmadığının anlaşılması için çeşitli radyolojik testler ve laboratuvar tetkikleri yapılmalıdır.
a) Akciğer grafisi, direkt üriner sistem grafisi. b) HBsAg, Anti-HCV, Anti-HIV. c) Tam kan sayımı ve sedimantasyon. ç) Tam idrar muayenesi. d) Kanda üre ve kreatinin, AST, ALT, ALP, bilirubinler, TSH, LDH, total kolesterol, trigliserit.
Yoklama kaçağı, saklı ve bakayalar Askeralma Kanununun 24'üncü maddesinin birinci fıkrası esaslarına göre idari para cezasıyla cezalandırılır. Bunlardan kendiliğinden gelenler her gün karşılığı 5 Türk Lirası, yakalananlar ise 10 Türk Lirası idari para cezası ile cezalandırılır.
Hekimlerce yükümlülerin genel fiziki durumları kontrol edilir varsa uzuv eksikliği, ortopedik özrü, görme ve duyma bozuklukları, ameliyat izi, kesik, düztabanlık vb. tespit edilecektir.
1. Kanunun 20'nci maddesinin ikinci fıkrasına göre; lisans ve daha aşağı seviyedekilerden azami olarak; lise veya dengi okullarda öğrenim görenler 22 yaşını, fakülte ve meslek yüksekokullarında öğrenim görenler 28 yaşını, geçmemek üzere mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar askerlikleri ertelenir.
Aile Sağlık Merkezi doktorlarının yapacağı muayeneler sonrası psikolojik ve bedensel bazda sağlık problemi olan vatandaşlar askeri hastanelere yönlendirilir ve oradan ayrıntılı inceleme istenir. Askeri hastanede yapılan kontroller sonra heyetinin aldığı kararla “Askerliğe elverişli değildir” çürük raporu verilir.
1) Erkek Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 165 cm, Kadın Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 160 cm olarak uygulanacaktır. bölümü uygulanır. 3) Ağırlık alt ve üst sınırlarının hesaplanmasında vücut kitle indeksinin alt sınırı 19 (kg/m²), üst sınırı 26 (kg/m²) olarak esas alınmıştır.
Temel eğitim sonrası hekimler görevlerini yapmak üzere Sağlık Bakanlığı emrine verilecek. Görev yerlerinde devlet hizmeti yükümlülüğünü tamamlayan hekimler, asteğmen rütbesi ile terhis edilerek askerlik görevlerini de tamamlamış sayılacak.
İşe girme sağlık raporu alırken idrar tahlili, görme testi, işitme testi, kan sayımı, akciğer grafisi, solunum fonksiyon testi ve portör muayeneleri yapılmaktadır.
Ancak bunlardan; göz hastalıkları (A) dilimine giren ve -3 diyoptriyi aşan hipermetropi, miyopi ve eksenler arasındaki farkı 1 diyoptriyi aşan muhtelif cins astigmatizması olanlar, astım hastalığı olanlar ve rahatsızlıkları Hastalık ve Arızalar Listesinin 16 ncı, 17 nci ve 18 nci maddelerinin (A) dilimine girenler ...
Sağlık raporu almak için Milli Savunma Bakanlığı onaylı resmi yazıyla beraber hastaneye gitmeniz gerekir. Kağıtla gittikten sonra kayıt yaptırırsınız ve işlemleriniz başlamış olur. Kayıt edildikten sonra 10 gün içerisinde sağlık raporu işlemleri tamamlanmış olur.
Kan testi sonuçları genel sağlık durumunuzla ilgili bilgiler verir. Kan testleri, anemi, kan hastalıkları, vitamin ve mineral eksiklikleri, böbrek hastalıkları veya vücuttaki enfeksiyon hastalıklarının tanısında yaygın olarak kullanılsa da bazı hastalıkların kesin tanısı için ileri incelemeler gerekebilir.
Gönüllü olarak bağışlanan kanlar tarama laboratuarında Hepatit B, Hepatit C, AIDS (HIV) ve Frengi (Sifiliz) enfeksiyonları yönünden test edilir. Bu testlerde pozitiflik saptanması durumunda kan örnekleri doğrulama laboratuarına gönderilir.
Kan vermeye gelmeden önceki gece saat 21:00'den sonra, suyun dışında, çay ve kahve dahil, hiçbir şey yemeyiniz ve içmeyiniz; sigara da kullanmayınız. Çünkü sigaranın nikotini, bazı hormon düzeylerini ve CBC değerlerini etkilemektedir.
Bu muayene sırasında makat kontrolüde vardır. Kaba tabirle sağlıkçı albayın önünde, poponuz açık domalırsınız ve hemşire ile birlikte 3-4 saniyelik bir kontrol yapıp tamam der. Duyduğuma göre hem kıl dönmesi, hemde eşcinsellik kontrolü için yapılırmış bu muayene.
Çünkü her sabah içtimada botlarınızın temiz ve boyalı olması istenecektir. Tıraş malzemeleri olarak kendi kullandığınız marka tıraş köpüğü, tıraş bıçağı almanız gerekir. Askerde elektrikli tıraş makinesi kullanmak yasak olsa da bazı birliklerde müsaade edilmektedir.
Askerde akıllı telefon kullanmak, güvenliği sağlamak açısından risk taşımaktadır. Bu sebeple internet erişimi olan ve kamerası bulunan cihazlar askeriyede kabul edilmemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri