Asma yaprağı:
Asma yaprağı, 100 gramında 392 mg kalsiyum bulundurur ve etkili bir kalsiyum kaynağı olarak bilinir. Bu nedenle kemik güçlendirici yiyecekler olarak önemli bir besin kaynağıdır.
Asma yaprağının kaynatılarak içilen suyu varis oluşumunu engeller veya olan varislerin tedavisinde kullanılır. 2- Hafızayı güçlendirir; Stres ve yaşa bağlı olarak zamanla unutkanlıklar başlar. Asma yaprağı ise içerdiği B6 vitamini ile yetişkinlerde hafızayı güçlendirir.
Asma dalları budandıktan sonra içerisinden akan sıvı saçları yıkama suretiyle bu amaç için kullanılabilir. Asma suyunu içmek böbrek taşlarını döker. Günde bir fincan tüketilen asma yaprağı suyu kilo vermeye yardımcı olur ve vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar.
İlgili 22 soru bulundu
Yüksek lif içerdiğinden kan şekerini düşürür. Sindirim sistemini destekleyerek, kilo vermeyi kolaylaştırır. Kabızlığı önler. Bağırsak mukozasını korur ve onarır.
Yapılan araştırmalar sonucu üzüm yaprağı özütü kan dolaşımını artırıyor, bacaktaki şişme ve ağrıları da azaltıyor.
Bu malzemeler ile hazırlanan asma yaprağı çayı doktor onayına istinaden yemeklerden sonra bir fincan tüketilebilir. Daha fazla tüketilmesi yan etkilere sebebiyet verebilir.
Asma yapraklarının toplardamarları güçlendirici etkisi sayesinde bacaklarda oluşan varislere karşı faydalıdır.Varis oluşumunu engellemeye yardımcı olmasının yanı sıra , var olan varislerin tedavisine yardımcı olması da asma yaprağının faydaları arasındadır.
Suda eriyen folik asit ve C vitamininin atılmaması için çiğ olarak yiyin. Suda uzun uzun kaynatmayın.
Kalsiyum: Kemikler için lokomotiftir. Kalsiyum içeren besinler; süt ve süt ürünleri, soya fasulyesi, fıstık, ceviz, badem, lahana, brokoli, koyu yeşil yapraklı sebzeler, balık, kurutulmuş meyveler, kuru baklagillerdir. A vitamini: Kemik gelişimine ve büyümesine katkısı oldukça fazladır.
Brokoli: Kemik erimesi İbrahim Saraçoğlu tarafından ile tedavi edilebilir. Brokoliyi çok az suda haşlayarak tüketmek kemik erimesini önlemektedir. Brokolinin suyunu içmenizi ve sebzeyi yemenizi tavsiye eder. Keten Tohumu: Kemik erimesine şifa olacak bitkilerden biri de keten tohumu olacaktır.
Kuru yemiş ve baklagiller kemikleri güçlendiriyor
Kalsiyum ihtiyacı süt ve süt ürünlerinden, koyu yeşil yapraklı sebzelerden, baklagiller ve kuru yemişlerden, özellikle bademden sağlanabilir. Kemik yapısında proteinler de önemlidir. Çünkü kemiğin esnekliğini ve kalsiyum kristallerinin bir arada durmasını sağlar.
Yaprakları yıkayıp süzdükten sonra kullanabilirsiniz. Haşlamaya gerek yoktur.
Yaprak sarma hazırlamak için taze asma yaprakları toplayacak ya da alacaksanız, taze yaprakları salamura yapraklardan daha uzun süre kaynatmanız ve sıcak suda bekletmeniz gerektiğini unutmamalısınız.
Tazelik: Yaprakların taze olması önemlidir. Yapraklar solmuş veya sararmış görünmemelidir. Canlı, parlak yeşil renkte olan yapraklar daha taze ve besleyici olabilir.
Bacaklarda kılcal damar çatlaması genellikle zararsızdır ve tedavi gerektirmez. Ancak, kozmetik olarak rahatsızlık veriyorsa veya estetik bir endişe yaratıyorsa, lazer tedavisi veya skleroterapi gibi tedavi seçenekleri düşünülebilir.
Düzenli olarak yürüyüş, yüzme, bisiklet, koşu gibi egzersizler yapılmalıdır. Uzun süreli olarak oturulmamalı ya da uzun süreli olarak ayakta kalınmamalıdır. Eğer iş gereği uzun süre ayakta kalmak ya da oturmak gerekiyorsa mutlaka düzenli aralıklarda dinlenilmeli ya da hareket edilmelidir.
Bacakta varislerin tedavisi, genellikle varislerin boyutuna, şekline ve şiddetine bağlı olarak değişir. Tedavi seçenekleri arasında ilaçlar, skleroterapi, radyofrekans ablasyon, endovenöz lazer ablasyonu, flebektomi ve kompresyon çorapları gibi yöntemler yer alabilir.
Sarmadan önce iyice yıkanıp haşlanması gerekir. Kaynayan suya attığınız yıkanmış yaprakların 5-10 dakika haşlanması genellikle yeterli olur.
Nisan ve Mayıs aylarında toplanan asma yaprakları salamura yöntemi üzerinden, 2 sene taze şekilde kalabilmektedir. Tabi yumuşak, tüysüz ve damarsız olanlarını seçerek saklama yöntemi değerlendirmek çok daha önemlidir. Böylece hem lezzet açısından hem de tazelik noktasında asma yaprakları 2 yıl tutulabilir.
Asma yapraklarının uzun süre muhafaza etmenin yollarında biri de belli işlemlerde geçirerek buzdolabında muhafaza etmektir. Bunun için asma yapraklarını tuzlu ya da tuzsuz bir şekilde hazırlayıp sonrasında serin bir ortamda ya da buzdolabında saklayabilirsiniz.
Günde bir bardak ve 2 hafta boyunca için. Asma ve fındık yaprağı: Asma ve fındık yapraklarının kaynatılarak günde 3 kere bir bardak olmak şartıyla içmek varis hastalığına iyi gelir.
Fiziksel, zihinsel ve çevresel strese karşı dayanıklılığı arttıran ürünlerdir. Eklem ağrısına ve inflamasyona etki eden bitkisel takviyeler arasında; Zerdeçal, şeytan pençesi, ısırgan otu, meyan kökü, ashwaganda, kedi pençesi, bromelain, arnica, kırmızı biber, söğüt kabuğu sayılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri