1- Varise karşı etkilidir; Asma yapraklarının toplardamarları güçlendirici etkisi bacaklarda oluşan varislere karşı tedavi edicidir. Asma yaprağının kaynatılarak içilen suyu varis oluşumunu engeller veya olan varislerin tedavisinde kullanılır.
Yüksek lif içerdiğinden kan şekerini düşürür. Sindirim sistemini destekleyerek, kilo vermeyi kolaylaştırır. Kabızlığı önler. Bağırsak mukozasını korur ve onarır.
Bu özelliklerinden faydalanmak için birkaç asma yaprağını suda 15 dakika kadar kaynatıp suyunu içebilirsiniz. Asma yaprağı mideye dokunur mu diye bir endişeniz varsa, endişelenmeyin mideye dokunmaz aksine midede iltihap oluşumunun engellenmesinde rol oynar. Ancak aşırı miktarda tüketilmemelidir.
Asma yaprağının kaynatılarak içilen suyu varis oluşumunu engeller veya olan varislerin tedavisinde kullanılır. 2- Hafızayı güçlendirir; Stres ve yaşa bağlı olarak zamanla unutkanlıklar başlar. Asma yaprağı ise içerdiği B6 vitamini ile yetişkinlerde hafızayı güçlendirir.
Asma dalları budandıktan sonra içerisinden akan sıvı saçları yıkama suretiyle bu amaç için kullanılabilir. Asma suyunu içmek böbrek taşlarını döker. Günde bir fincan tüketilen asma yaprağı suyu kilo vermeye yardımcı olur ve vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar.
İlgili 20 soru bulundu
Yapılan araştırmalar sonucu üzüm yaprağı özütü kan dolaşımını artırıyor, bacaktaki şişme ve ağrıları da azaltıyor.
-Asma yaprağı sapı anemiyi önlemeye yardımcı oluyor. - Demir minerali bakımından oldukça zengin olduğu biliniyor. - Asma yaprağı saplarında bağırsak mukozasını koruyabilen ve onarabilen çinko mineralinin olması ise dikkat çekti. - Asma yaprağının sapı; Diş eti problemlerini hem de ağız kokusunu önlemeye yardımcı olur.
Asma dalları budandıktan sonra içerisinden akan sıvı saçları yıkama suretiyle bu amaç için kullanılabilir. Asma suyunu içmek böbrek taşlarını döker. Günde bir fincan tüketilen asma yaprağı suyu kilo vermeye yardımcı olur ve vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar.
Eğer bir gece önceden suya yatırmayı unutursanız aynı gün içinde yaprak sarmaları sarmaya başlamadan önce salamura yapraklarınızı ılık suda 2-3 saat kadar bekletebilir, hiç vakit bulamazsanız kaynattığınız suya atıp bir süre beklettikten sonra çıkarabilirsiniz. Bu, sert yaprakların da yumuşamasını sağlayacaktır.
Asma yaprağı, 100 gramında 392 mg kalsiyum bulundurur ve etkili bir kalsiyum kaynağı olarak bilinir. Bu nedenle kemik güçlendirici yiyecekler olarak önemli bir besin kaynağıdır.
Sarmadan önce iyice yıkanıp haşlanması gerekir. Kaynayan suya attığınız yıkanmış yaprakların 5-10 dakika haşlanması genellikle yeterli olur. Yaprakların cinsine göre bu süre biraz uzayıp kısalabilir. Yapraklar sarılabilir yumuşaklığa kavuştuysa sudan çıkarabilirsiniz.
Yaprakları yıkayıp süzdükten sonra kullanabilirsiniz. Haşlamaya gerek yoktur.
Haşlanan yaprakları bir kevgirler kaynar sudan alıp yan tarafta beklettiğiniz soğuk su dolu kaba aktarın, Burada 1-2 dk. beklettikten sonra kilitli buzdolabı poşetlerine koyup bastırarak havasını çıkarın ve kilidini kapatıp buzdolabına kaldırın.
Nisan ve Mayıs aylarında toplanan asma yaprakları salamura yöntemi üzerinden, 2 sene taze şekilde kalabilmektedir. Tabi yumuşak, tüysüz ve damarsız olanlarını seçerek saklama yöntemi değerlendirmek çok daha önemlidir. Böylece hem lezzet açısından hem de tazelik noktasında asma yaprakları 2 yıl tutulabilir.
Asma yaprağı ağız içinde çıkan aftlara karşı oldukça etkilidir. Antimikrobik özellikleri sayesinde hem aft, hem gingivit gibi diş eti problemlerini hem de ağız kokusunu önlemeye yardımcı olur. Asma yaprağı saplarını kaynatarak suyunu tüketebilirsiniz.
Yaprakların üzerine yassı temiz bir taş konarak bidon dolana kadar su eklenir. Ağzı sıkıca kapatılır. Güneş görmeyen serin bir yerde 10 gün bekletilir. Bu sürede hazırda tuzlu su bekletilmesi gerekir çünkü su azalabilir, bu durumda su eklenir.
** Haşlama suyuna ekleyeceğiniz tuz miktarını kendinize göre ayarlayın. ** 1 litre suya 1.5 yemek kaşığı salamura tuz ekleyin. ** Eğer tuz miktarında az olduğu konusunda şüpheleriniz varsa 1 adet yaprağı kaynayan tuzlu suya atın. Yaprak hemen buruşacaktır.
Eğer haşlama suyuna tuz atmazsanız yapraklarınız derin dondurucu da 2 sene bile dayanır. . Yapraklar derin dondurucu da saklanacaksa ne haşlama suyuna ne de yapraklara tuz eklemeyin hiç gerek yok…
Tuzlu kaynar suyu yaprakların üzerine azar azar dökün. Bu esnada bir kaşık sapı yardımı ile yaprakların kenar kısımlarından havasını alıp, suyun dibine çökmesini sağlayın. Boş kalan kısma tekrar azar azar tuzlu kaynar su ekleyin. Su yaprakların üzerine kadar çıkacaktır.
Bu malzemeler ile hazırlanan asma yaprağı çayı doktor onayına istinaden yemeklerden sonra bir fincan tüketilebilir. Daha fazla tüketilmesi yan etkilere sebebiyet verebilir.
Su, Organların Düzenli Çalışmasını Sağlar
Kalp-damar sistemi, solunum sistemi, sindirim sistemi, üreme sistemi, sinir sistemi ile böbrek, beyin ve karaciğerin düzgün çalışması, yeterli su tüketilmesine bağlıdır3. Ayrıca düzenli ve yeterli su içmek kabızlığa ve yüksek tansiyona da iyi gelir.
Salamura asma yaprağının besin içeriği incelendiğinde; A, B6, C, E ve K vitaminleri ile demir, kalsiyum, lif, magnezyum, manganez gibi mineraller açısından oldukça zengindir.
Asma yapraklarının toplardamarları güçlendirici etkisi sayesinde bacaklarda oluşan varislere karşı faydalıdır.Varis oluşumunu engellemeye yardımcı olmasının yanı sıra , var olan varislerin tedavisine yardımcı olması da asma yaprağının faydaları arasındadır.
narince cinsi üzümden elde edilen asma yaprakları, yaprak sarma yaparken kullanılan en ideal asma yaprağıdır. Altın sarısı yaprağımız narin, ince, sarımı kolay ve damarsız olmasının yanı sıra mükemmel bir aromaya sahiptir.
Lekelere karşı birebirdir. Eğer bu maskeyi sivilcelerden dolayı kullanacaksanız içine az bir miktar nişastada katarsanız çok daha etkili olur. 15 - 20 adet taze asma yaprağını iki bardak suyun içinde 10 dakika boyunca kısık ateşte kaynatın. Soğuduktan sonra bu suyun içine batırdığınız bir pamuk ile cildinizi silin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri