Asperox Asprin Çok Amaçlı Genel Temizleyici özel geliştirilmiş formülü sayesinde çamaşır, gömlek yaka ve kol kirlerinde, evinizdeki tüm yüzeylerde, banyoda, mutfakta, lavaboda, tezgah üstlerinde, duvarlarda, halı, koltuk, parke ve PVC'lerde, perde ve tüm döşemelerde leke çıkarmada güvenle kullanılır.
Aspirin deterjan mermer, fayans, ahşap, duvar ve kumaş gibi yüzeylerde temizlik amaçlı kullanılır.
Asprinn deterjan denildiğinde akla gelen tek marka Güleç Kimya olur.
Yıllarca görmezden gelmiş olabilirsiniz, ancak kirli çamaşırlarınız için en iyi çözüm aslında ecza dolabınızda gizlidir. Bu aspirin içeren yıkama yöntemi, çarşafların parlak renklerini korur ve giysilerde bulunan lekeleri çıkarır. Bu şekilde çamaşırlarınız zarar görmeden eski görünümünü geri kazanır.
İyi kir çıktı ama aspirinin mi marifeti yoksa arabam mı çok kirliymiş bilemedim :) Birazcık suyun içine aspirin sıkın. Bezi batırıp batırıp kullanın. Bez kirlenince çeşmede yıkayın, kirli bezi deterjana sokmayın.
İlgili 43 soru bulundu
Çamaşırınızdaki inatçı kan lekesinden kurtulmak için 1 adet aspirini soğuk suyun içerisinde ekleyip erimesini sağlayın. Ardından kan lekesi olan çamaşırı bu suda 2 saat kadar bekletin. Beklemenin sonunda çamaşırınızı makineda yıkayın. Bu işlemlerin sonunda kan lekesinin yok olduğunu göreceksiniz.
Koltuklarınızda oluşan lekeleri ya da tozları silmek için marketlerde bulunan Aspirin ürününü kullanabilirsiniz. Peki, aspirinle koltuk nasıl silinir? Bu ürünü kullanmadan önce bir suyun içine döküp deterjanı bir miktar açmanız tavsiye edilir. Ya da ıslak bir bez üzerine sıkıp koltukları temizlemeye geçebilirsiniz.
Beyaz çamaşırlar için aspirin yöntemi Beyaz çamaşırlarınızı yıkarken aspirin yöntemi ile lekelerin tümüyle çıkmasını sağlayabilirsiniz.
1/5 oranında sulandırarak halı ve koltuklarınızı silebilirsiniz. 1/5 oranında sulandırarak ahşap ve cam yüzeylerde kullanılabilir. PVC Yüzeylerde direkt kullanılır. Tüm kirli yüzeylerde rahatlıkla kullanılabilir.
Aspirin kullanarak çamaşırlarınızı ilk günkü beyazlığına kavuşturabilirsiniz çünkü Aspirin, asitli içeriği sayesinde kirleri ve lekeleri çıkarmada çok etkili. Öyle ki en inatçı kan lekesini bile Aspirin ile gidermeniz mümkün.
İster deterjan gözüne aspirin tabletlerini ekleyerek isterseniz de inatçı lekeleri ortadan kaldırabilmek için aspirinli su içerisinde çamaşırlarınızı bir gece bekleterek yıkama işlemini yapabilirsiniz. Temizlik ürünlerine büyük bütçeler ayırmak yerine bu ucuz yöntemle giysilerinizin beyazlığını geri kazanabilirsiniz.
Kabın içindeki kıyafetlerin üzerine 5-6 tane aspirin atın. Hepsinin üzerine sıcak su dökün ve bir kaşıkla karıştırın. 1 saat kadar suyun içinde bekleyen kıyafetleri makinede uygun modda yıkayın. Sararmış bölgelerin renklendiğini ve kendine geldiğini görebilirsiniz.
Çok yönlü kullanılabiliyor. Perde yıkarken filan evde deterjanın yanında ilave ediyoruz bunu. Ama aracın boyasına zarar verebilir dikkatli olmakta fayda var.
Asperox Sarı Güç'ü temizlik yapacağınız suya ekleyerek nemlendirdiğiniz bez ile koltuklarınızı silebilir, etkili bir temizlik sağlayabilirsiniz.
Ocak, fırın, davlumbaz, aspiratör, musluk, lavabo, mutfak tezgâhı, mutfak dolapları, mermer, fayans ve seramik yüzeyler, alüminyum, paslanmaz çelik, tencere ve tava, bahçe mobilyaları, PVC, motosiklet, bisiklet, otomobil jantı gibi araçlarda oluşan yağ ve kirleri temizlemede güvenle kullanılabilir.
Asperox Mavi Güç kireçli ve paslı yüzeyler için özel olarak geliştirilen bir yüzey temizleme ürünüdür. Banyo yüzeylerinde (lavabo, fayans ve seramik, klozet, küvet, duş kabini, armatür, duş başlığı v.b.) cam, plastik yüzeyler, krom, paslanmaz çelik alaşım yüzeylerde etkilidir.
Büyük bir kasede bir tatlı kaşığı karbonat, bir tatlı kaşığı toz deterjan veya çeyrek kap yumuşatıcı, çeyrek kap sirke ve yarım bardak suyu karıştırın. Karışım kendi kendine köpürecektir. Karışımı püskürtmeli bir şişeye dökün. Özellikle lekeli bölgelere uygulayın ve mümkünse birkaç saat bekletin.
Halı silme suyunu hazırlarken, arap sabunu veya el sabunu kullanmanız, iyi bir temizlik için yeterli olacaktır. Bunun dışında karbonat ekleyebilir ya da sadece bol karbonatlı bir su hazırlayarak da silebilirsiniz.
Temizlik esnasında kimyasal ve ağartıcı içermeyen, doğal bir halı şampuanı tercih edin. Kullanacağınız şampuanı her ihtimale karşı halınızın fazla görünmeyen, küçük bir noktasında deneyin. Halınızı şampuanın köpüğü ile temizlemeye ve fazla ıslatmamaya özen gösterin. Halınızı tel ya da sert naylon fırçalarla ovalamayın.
Karbonat yardımıyla çamaşırlarınızı beyazlatmak için, çamaşırlarınızı çamaşır makinesinde yıkıyorsanız, deterjanın üzerine 1 tatlı kaşığı kadar karbonat ilave edin. Ayrıca, çıkmayan bir leke mevcutsa, bir miktar karbonatla limonu karıştırıp lapa hale getirdikten sonra çamaşırların üzerine sürüp, makineye atabilirsiniz.
Çamaşır deterjanı, limon, tuz ve su, ana malzemelerimiz. 2 litre suyu kaynatın. 3 limonun suyunu sıkın. Kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Limon suyu ve çamaşır deterjanını da ekleyin ve kıyafetinizi yaklaşık 40 dakika bu karışımda bekletin ve sonra yıkayın.
Çamaşırların yumuşatılmasında sirkeye mesafeli duranlar ise karbonat veya çamaşır sodası kullanarak sirke ile aynı sonuca ulaşabilirler. Bunun için bir fincan kadar karbonat veya çamaşır sodasının yıkama öncesinde kullanılan deterjana karıştırılması yeterlidir.
Mikrofiber veya pamuklu bir bez kullanılarak koltuk silinebilir. · Tay tüyü koltuğun üzerine bir şey dökülmesi durumunda öncelikle kağıt havlu veya peçete kullanılarak kirin yüzeyden arındırılması gerekir. · Tay tüyü kumaşa sahip koltukların temizlenmesinde nemli bir bez kullanılabilir.
Koltukların daha iyi temizlenmesi için sirke, bulaşık deterjanı ve soda karıştırılarak su hazırlanır ve koltuklar hazırlanan su ile iyice silinir. Süet koltukların üzerinden leke ve kirlerin kolayca arınmasına yardımcı olacaktır. Koltukların temizlenmesinde etkili olan diğer yöntemlerden biri de beyaz sabundur.
Bulaşık deterjanı ile ılık suyu bir sprey şişe içinde güzelce çalkalayın ve lekeli yüzeye püskürtün. Doğal temizleyicinin yüzeyde bir süre kalmasını sağlayın. Temizleme işlemine geçerken ılık ve nemli bir bez ile kadife yüzeyi bastırmadan yumuşak hareketler ile ovalayın. İşte bu kadar basit!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri