Omega 3 yağ asidinden zengin yağlı balık veya balık yağı tüketmenin, zeytinyağı ağırlıklı Akdeniz diyeti uygulamanın çocuk ve erişkinlerde astım riskini azalttığı gösterilmiştir.
Fiziksel aktivite ve egzersiz, astım semptomlarınızı artırabileceği gibi, düzenli olarak yapılması da solunum kapasitesini artırır.
Lavanta yağı antienflamatuar etkisi sayesinde astım hastalarının rahatlamasını sağlar. Bu şifalı yağın kullanımı, okaliptus yağı gibidir: Büyük bir kaseye bir miktar sıcak su konur. Üzerine 8-10 damla kadar lavanta yağı ilave edilir. Hasta başını bir havlu ile kapatarak bu suyun buharını soluyarak içine çeker.
Üst/alt solumun yolu enfeksiyonu ve ilişkili öksürüklerde gara olarak kullanılabilmektedir. Ağız-diş rahatsızlıklarında veya hijyeni açısından önemli bir etkisi bulunmaktadır. Bronşit, astım gibi rahatsızlıklara iyi gelir.
Bazı araştırmacılar D vitamini eksikliğinin, bazıları ise diyetteki D vitamini fazlalığının astım ve alerjik hastalıkların artışına yol açtığını savunmaktadır. Böylece günümüzde D vitamininin alerjik hastalıkların önlenmesi ve tedavisinde kullanımını bazı yazarlar önermektedir.
İlgili 34 soru bulundu
Tuz içeriği yüksek olan konserve gıdalar, turşu, salamura besinler, zeytin, soda-maden suyu gibi yiyecek ve içeceklerin tüketiminde dikkatli olunmalıdır. Bu nedenle astımlı hastalarda günlük tuz tüketimini 5 gramın altında tutmaları önerilmektedir.
Astım Nasıl Tedavi Edilir? Astım hastalığının kesin bir tedavisi yoktur, fakat hekiminiz tarafından verilen ilaçları düzenli olarak kullanarak astım kontrol altında tutulabilir. Astım tedavisinin temelinde semptomlar ile tetkiklere dayalı olarak, periyodik kontrollerle uygulanan basamak tedavisi uygulanır.
Okaliptüs buharını solumak veya seyreltilmiş yağı göğse uygulamak, solunum güçlüklerinden kaynaklanan rahatsızlıklara karşı rahatlama sağlayabilir. Bağışıklık Desteği: Yağ antimikrobiyal özelliklere sahip bileşikler içerir.
Lavanta yağı; soğuk algınlığı, boğaz enfeksiyonları, öksürük, astım, bronşit ve larenjit gibi birçok solunum yolu problemlerinde iyileştirici özelliğinden yararlanılmaktadır.
Solunum Yolu Sağlığı: Lavanta yağı, solunum yolu rahatsızlıklarının tedavisinde de kullanılabilir. Antiseptik özellikleri, soğuk algınlığı, grip, boğaz enfeksiyonları, astım, bronşit ve diğer solunum yolu hastalıklarının semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir.
Yapılan çalışmalarda düzenli olarak çörek otu yağı kullananlarda burun tıkanıklığı, burun kaşıntısı, burun akıntısı ve hapşırma gibi alerji belirtilerinde iyileşme görülmüştür. Çörek otu yağının anti-inflamatuar özellikleri astım belirtilerini de hafifletebilir.
Antioksidan etkisi ve probiyotik içeriği bulunan andız pekmezinin faydaları şunlardır: Andız pekmezi vücudu toksinlerden arındırır. Astım ve bronşite iyi gelirç
GECE YATMADAN ÖNCE AYAKLARINIZIN ALTINA LAVANTA YAĞI SÜRÜN
Şurada Paylaş! Lavanta yağı, lavanta çiçeğinin kaynatıldıktan sonra buharının damıtılıp yağının çıkarılmasıyla elde ediliyor. Kokusu ve görüntüsüyle oldukça beğenilen lavanta yağı bilhassa ayak altına sürülmesiyle adeta meditasyon sağlıyor.
Sağlıklı Yaşam Tarzı: Sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek astım semptomlarını kontrol altında tutmaya yardımcı olabilir. Düzenli egzersiz, sağlıklı beslenme, yeterli uyku ve stresten kaçınma önemlidir. Solunum Egzersizleri: Solunum egzersizleri astım semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir.
Nefes egzersizlerinin, alerjik astım tedavisinde faydalı olabildiğine yönelik veriler vardır. Bu tedavi yöntemlerinin, her hastada kullanımı için yeni çalışmalara ihtiyaç vardır. Sonuç olarak; Alerjik astım tedavisinde, öksürük dönemlerinde bal veya zencefil önerilebilir.
Bu besinler aracılığıyla astımın neden olduğu öksürüğün kesilmesi ve solunum yollarının rahatlatılması amaçlanır. Astıma iyi gelen doğal yöntemler şöyledir: Bol sıvı tüketmek.
Astım belirtilerini hafifletmek için diyetinizi düzenlemek etkili bir yol olabilir. Örneğin, elma, portakal, nar, zencefil, zerdeçal, balık, ıspanak ve domates suyu gibi besinler, astım semptomlarını azaltmaya yardımcı olabilir.
Nane yağının balgam söktürücü özelliği bulunur. Balgamın vücuttan atılmasını sağlayarak öksürüğü azaltabilir. Nefes darlığına sebep olan astım gibi problemlerin semptomlarını hafifletebilir.
4) Solunum Yolunu Rahatlatır
Lavanta yağının bir diğer faydası burun tıkanıklığı gibi durumlarda etkili olmasıdır. Solunum yolu rahatsızlıklarınız için tercih edebilirsiniz. Daha rahat nefes almak için lavanta yağı düzenli olarak koklanabilir, buhurdanlık içerisine veya yastığa birkaç damla damlatılabilir.
Çok ciddi bir hastalık söz konusu değilse nefes egzersizleri, diyafram nefesi, buhar solumak, egzersiz yapmak ve zencefil, yeşil çay gibi destekleyici tedavi yöntemleri nefes darlığına iyi gelir.
Astımı olan kişinin solunum yollarının etrafındaki kasları gevşetmek için astım ilacı içerebilecek bir rahatlatıcı inhaler taşıması gerekecektir. Bu ilaçlar kısa etkili, hızlı başlangıçlı beta-2 agonisti ve antikolinerjik bronkodilatörleri içerir.
Nefes darlığının nedeni belirlenip tedavi edildiğinde nefes darlığı iyileştirilebilir. Astımda, esas olarak, içeriğinde düşük doz kortizon ve bronş genişleticilerin olduğu solunum yolu ile kullanılan gaz ve toz inhaler ilaçlar kullanılmaktadır.
Astımın kesin bir tedavisi bulunmamaktadır. Ancak çeşitli yöntemlerle hastalık kontrol altına alınabilmektedir. Bunların arasında nefes açıcı olarak kullanılan inhaler cihazlar ve bazı ilaç tedavileri yer alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri