Astım hastaları havuz yerine denizi tercih etmeli Ayrıca serinlemek amacıyla girilen havuzlardaki klor, astım hastalarında nefes darlığını tetikleyebilmektedir. Hastalar için en doğru seçim deniz tatilleridir. Yüzmek ve tuzlu su buharı solumanın tüm hava yolları için doğal bir ilaç olduğu unutulmamalıdır.
Nem oranının arttığı dönemlerde astımı olan hasta mümkün olduğunca dışarı çıkmamalı ve nem oranı yüksek olan bölgelere seyahat etmemelidir. -Astım hastaları her zaman havuz yerine denizi tercih edilmelidir. Havuz dezenfeksiyonunda kullanılan klor veya diğer kimyasal dezenfektanlar astım ataklarını tetikleyebilir.
Astım hastalarına iyi gelen hava %30-50 arasında nem oranına sahip olan havadır. Nem oranının %60'ı geçtiği havalarda zorlanacaklardır.
Çocuk Sağlığı ve Alerji uzmanı Doç. Dr. Akgül Akpınarlı Antony, özellikle alerjik çocuklar için deniz tatilini öneriyor. Astım, alerjik rinit ve atopik dermatit gibi hastalıkların en iyi ve en doğal tedavisinin deniz suyu ve güneş ile olduğunu ifade eden Doç.
Yüzme, astımlı çocuklarda çok önemli etkiler yapıyor. Özellikle polensiz ve kirliliğin bulunmadığı ortamda havuzlarda ve temiz denizlerde yapılan yüzme, çocukların solunum yollarının açılmasını, rahatlamalarını sağlıyor.
İlgili 38 soru bulundu
Çocuklarda yaygın olarak görülen astım, alerjik rinit gibi hastalıklara deniz suyuyla bol temasta olmak oldukça iyi geliyor.
Astımlılara daha çok yürüyüş, yüzme, yoga, bisiklete binme gibi aerobik egzersizler önerilmektedir. Yüzme genellikle astımı olanlar ve diğer insanlara önerilebilecek mükemmel bir aktivitedir.
Bir akciğer hastalığı olan astıma bağlı şikayetler, sıcak ve rutubetli havalarda artıyor. Hastaları için en doğru seçim deniz tatilleri; yüzme, tuzlu su buharı solumak tüm hava yolları için doğal bir ilaç. Kış boyu tıkanan ve enfeksiyonlarla mücadele eden hava yolları, doğal tuzlu suyun etkisiyle açılıyor.
Bol bol tuzlu suda yüzmek ve tuzlu su buharı solumak astım hastalarını rahatlatıyor. Ayrıca kış boyu tıkanan ve enfeksiyonlarla mücadele eden hava yolları, doğal tuzlu suyun etkisiyle açılıyor.
Astım nöbetini tetikleyen (başlatan) etkenlerin en önemlileri virüs enfeksiyonları, üst solunum yolu enfeksiyonları, alerjenler, hava kirliliği, sisli hava, soğuk hava, iş yeri veya evdeki zararlı gazlar, egzoz gazı, hızlı solumaya yol açan egzersizler, klima, sigara dumanı, her türlü kokulu madde ve uyku olarak ...
Astım Tedavisinde İlaç Kullanımı
Önleyici, uzun süreli kontrol ilaçları, solunum yollarınızda semptomlara yol açan şişmeyi (iltihabı) azaltır. Hızlı rahatlama inhalerleri (bronkodilatörler), nefes almayı sınırlayan şişmiş hava yollarını hızla açar. Bazı durumlarda, alerji ilaçları gereklidir.
Kokular gibi soğuk hava da astım için tetikleyicidir. Soğuk havanın doğrudan, ağız ve burundan solunması burunda tıkanma, akciğerlerde ve bronşlarda spazm yaparak alerjik nezle belirtileri ve astım ataklarına sebep oluyor.
Deniz suyu astım hastalığına iyi gelir. Öksürüğü hafifletir ve balgam söktürür.
Astımla birlikte alerjik rinit belirtileri de olan burun akıntısı, göz yaşarması, hapşırma, boğaz kaşıntısı, geniz akıntısı da ortaya çıkabilmektedir. Alerjik astımın teşhisinde, akciğer grafisine bakılır, solunum fonksiyon testi yapılır ve eğer doktor gerekli görüyorsa alerji testleri yapılabilmektedir.
Astım hastaları, şikayetleri olmasa bile günde en az iki kez nefes açıcı spreyler kullanıyor.
Astım hastalarına günlük 2-2,5 litre kadar su içmeleri önerilmektedir. Yetersiz sıvı alınması durumunda, astım yakınmaları şiddetlenebilir.
Astım kronik bir hastalık olduğu için tamamen tedavisi söz konusu değildir. Astım hastalığı; düzenli takipler ve yaşam tarzı düzenlemeleri ile kontrol altına alınabilir.
Tuz içeriği yüksek olan konserve gıdalar, turşu, salamura besinler, zeytin, soda-maden suyu gibi yiyecek ve içeceklerin tüketiminde dikkatli olunmalıdır. Bu nedenle astımlı hastaların günlük tuz tüketimini 5 gramın altında tutmaları önerilmektedir.
Deniz suyu nefes almayı iyileştirir. Astım, şiddetli öksürük, balgam ve diğer solunum problemlerinden muzdarip kimseler, esintiyi solumak ve yüzmek için denize gitmelidir. Tuzlu su, akciğerimize saldıran toksinleri ve diğer zararlı elementleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Deniz suyu kalın bağırsakları temizler.
Deniz suyunun tuzlu olması, yüksek kolesterol ya da yüksek kan basıncını azaltmakta, düzensiz kalp atışlarını düzenlemekte yardımcı olur. Bu nedenle; ateroskleroz, kalp krizi ya da felci engelleyebilmektedir. Vücutta uygun şeker seviyesini korumaya yardımcı olmak için insülin ihtiyacını azaltmaya destek olabilmektedir.
Hastalığın tamamen tedavisi henüz yoktur. Hiposensitizasyon (alerjik aşılama veya aşı tedavisi olarak bilinen) adı verilen yöntem ile küçük yaşta (15 yaşa kadar) bazı astım hastaları büyük fayda sağlayabilir. Kontrol önlemlerini alıp yaşam tarzı değişiklikleri yapmış olanlarsa rahat bir hayat sürdürebilir.
Astım hastalığının kesin bir tedavisi yoktur, fakat hekiminiz tarafından verilen ilaçları düzenli olarak kullanarak astım kontrol altında tutulabilir. Astım tedavisinin temelinde semptomlar ile tetkiklere dayalı olarak, periyodik kontrollerle uygulanan basamak tedavisi uygulanır.
Sağlıklı bireylerde olduğu gibi astımlı hastalarda da fiziksel aktivite önemlidir. Fiziksel olarak daha aktif hastaların astım kontrolünün de daha iyi olduğu görülmüştür. Çalışma Türk Toraks Derneği 22. yıllık kongresinde sunulmuştur .
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri