Astsubayların 2023 yılının Ocak ayından itibaren aldığı maaşlar 14 bin TL ila 26 bin TL civarındadır.
Astsubay maaşı 2023 senesinde bulunduğu görev lokasyonu, kıdem ve rütbeye göre farklılık gösterir. En düşük astsubay maaşı henüz enflasyon rakamları belli olmadığından netlik kazanmadı. 2023 yılı için astsubay maaşları 10 bin 575 TL ila 19 bin 840 TL arasında değişiklik gösterir.
Astsubay çavuş, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde ve İçişleri Bakanlığına bağlı Jandarma Genel Komutanlığında "Astsubay" sınıfına ait bir rütbedir. Terfi etmeleri durumunda "Astsubay Kıdemli Çavuş" olurlar. astsubay astçavuş ile astsubay kıdemli çavuş arasındaki askeri rütbedir.
Astsubay Kıdemli Başçavuşlukta rütbe bekleme süresi 6 yıldır. Asb. Kd. Bçvş.'luğun ilk üç yılını dolduran Astsubaylar, rütbe kıdemliliği alarak Astsubay Kademeli Kıdemli Başçavuş (Asb.Kad.Kd.Bçvş) olarak anılırlar.
Yani görevdeki bir astsubay 43 yaşında, Kıdemli başçavuş olduğunda ise azami 55 yaşında zorunlu olarak emekli edilirler. Görevden ayrıldıklarında ise 60 yaş vb. gibi yaşlara tabi olurlar.
İlgili 40 soru bulundu
Astsubayın belirli rütbeleri vardır. Rütbe sıralaması şu şekildedir. Yedi adet rütbe kıdemleri mevcuttur. Astsubay kıdemli başçavuş astsubaylığın en yüksek rütbesidir.
Bundan böyle çatışma bölgelerinde sadece profesyonel erbaş, uzman çavuş, astsubay ve subaylar bulunacak. Kısa ve uzun dönem askerlik yapanlar ise çatışma bölgelerine gitmemekle birlikte, yine üs bölgelerinde görevlendirilmeye devam edecek.
Astsubaylar yaşı ilerledikçe kıdem alır en son kıdemli baş çavuş olur. Astsubay iken sınava girip subay olursan teğmen ve ardından üst teğmen olursun. Üst teğmen iken sınava girip yüzbaşı olursun ve bu böyle devam eder.
Astsubay olan bir kişinin rütbe kazanması için belirlenen süreleri geçirmesi gerekir. Astsubay görevini yerine getirmekte olan kişi çavuş olabilmek için 3 yıllık süreyi doldurmalıdır. Kıdemli çavuş olabilmek için yine 3 yıllık bir süre daha doldurmalıdır. Üst çavuş olabilmek için 6 yıllık süreyi doldurmalıdır.
HAVA ASTSUBAY MAAŞI 2023
Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na girmek diğer askeri birimlere göre çok daha zordur. Ancak kazanırsanız maaşınız daha yüksek olur, ek göstergeleriniz de buna paralel olarak artar. 2022 Yılında 10.830 TL olan Hava Astsubay maaşı, 2023 yılında 14.000 TL'ye yükseldi.
(1) Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinde görevli subay, sözleşmeli subay, astsubay, sözleşmeli astsubay ve uzman jandarmaların haftalık çalışma süresi genel olarak 40 saattir.
Sonraki Konu. Uzman Çavuş maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 288 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Uzman Çavuş maaşları 27550 TL'dir. En düşük Uzman Çavuş maaşı 22040 TL iken, en yüksek Uzman Çavuş maaşı 55410 TL'dir.
2023 yılında er rütbesindeki askerlerin aylık maaşı 237,5 TL olarak belirlenmiştir. Doğuda askerlik yapanlar ile batıda askerlik yapanların maaşları farklılık gösteriyor.
2023 yılı itibari ile astsubay maaşları 24.200 TL ila 38.300 TL arasında değişmektedir.
Kayıt kabul, intibak eğitimi, temel eğitim, akademik eğitim, staj, kolluk uygulaması safhaları olmak üzere 1 yıl eğitim/öğretim verilmektedir.
Lise veya lise dengi meslek okulu mezunları veya kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olanlar ile denkliği Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmak kaydıyla yabancı ülke lise mezunu olanlar müracaat edebilecektir.
En İyi Cevaplar. Önlisans menzunu isen Astsubay olmak kolay. Operasyona Uzman Çavuştan-Yüzbaşı arası bütün rütbeler gider. Astsubayların pek fazla görevi yok.
Uzmanlıkta Doğu Görevi Kaç Yıl? Yapılan yeni düzenlemeler ile Muvazzaf personelin görev süresi 1 yıl fazlası olarak belirlendi. Bir Astsubay'ın SHB görev süresi 2 yıldır. Böylelikle Jandarma Uzman Çavuşların askerde doğu görevi süresi 3 yıla düşmüştür ve görev süresi düşen uzman çavuşlara bilgi verilmiştir.
AÇIKLAMA: 1) Erkek Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 165 cm, Kadın Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 160 cm olarak uygulanacaktır. bölümü uygulanır.
Astsubaylığa nasbından itibaren Astsubay Çavuş (3 yıl) ve Astsubay Kıdemli Çavuş (3 yıl) rütbelerinde normal bekleme süreleri kadar görev yapan bir Astsubay, mesleğinin 6. yılında Astsubay Üstçavuş rütbesine nasbedilir ve 6 yıl süreyle (mesleğinde 12. yılın sonuna kadar) bu rütbede görev yapar ve sonrasında Astsubay ...
Astsubay subaydan kıdemsiz, er ve erbaşlardan kıdemli olan askerdir.
Muvazzaf astsubaylık başvurusunda öğrenim şartı nedir? Başvuru kılavuzunda sınıflara göre kaynak olarak belirlenen iki yıllık meslek yüksekokulu bölümlerinden veya dört yıllık fakülte/yüksekokul bölümlerinden mezun olmak şartı aranmaktadır.
Subay, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde astsubayın ardından gelen görev rütbesidir. Asteğmenden başlar ve orgeneral en yüksek rütbedir.
Yedek astsubaylar da yedek subaylar (Asteğmen) gibi askerlik görevlerini 12 ay olarak yerine getirirler. Terhis olmalarına son 30 ila 90 gün kala astsubay çavuş rütbesine terfi edilirler ve bu rütbe ile terhis edilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri