8.Asus. Ülkemizde yerli bir marka intibası uyandıran Asus, sıklıkla yazıldığı gibi okunuyor. Ancak markanın aslında ey-zusz olarak okunması gerekiyor.
Nike: Nay-Ki
Herkesin yıllardır tartıştığı o meşhur marka. Nike nasıl okunuyor? Aslında telaffuzu Nay-Ki şeklinde.
Çinli bir Huawei çalışanı ise marka isminin doğru telaffuzunu “huavey” olarak tanımlıyor. Yine İngilizce karakterlere sahip olan “Huawei Mate 10 Lite”ın Türkçe telaffuzu ise “Huavey meyt on layt” şeklindedir.
“Xiaomi” kelimesindeki X harfi s ve h harflerinin birleşmesinden oluşmaktadır. Kelime içerisinde bulunan X harfi yerine s ve h harflerini koyduğunuz zaman ortaya “Shiaomi” kelimesi çıkıyor. Böylece Shao-mee şeklinde okunması gereken bu kelimenin Türkçedeki telaffuzu “Şaomi” şeklindedir.
3. Philips
Halk arasında çoğunlukla 'Pilips' şeklinde telaffuz edilen markanın doğru telaffuzu ise 'Filips' şeklindedir.
İlgili 31 soru bulundu
Ülkemizde kullanıcılar tarafından hu-a-ve-i olarak telaffuz edilen şirketin ismi aslında hu-a-vey olarak okunuyor.
hyundai markasının korece okunuşu "hyonde" şeklindedir. y sesi neredeyse hiç okunmaz, o sesi de a sesine yakın bir o sesidir. ingilizce fonetiğini tam bilmemekle beraber tucson ise "tuuson" şeklinde okunur.
Ayarlar > Bluetooth bölümünde AirPods'unuzun veya uyumlu Beats kulaklığınızın aygıtınızla eşlendiğinden emin olun. Ayarlar > Bildirimler > Bildirimleri Seslendir bölümüne gidin ve Bildirimleri Seslendir özelliğinin açık olduğundan emin olun.
Google'da Gogıl diye yazıldığı şekli ile veya “Gagıl” diye okunmaz yani. Google'ın okunuşu “Guugıl” dır.
Xiaomi Redmi ise "Şaomi Redmi" şeklinde okunur.
Açılımı “Secure Hyper Text Transfer Protocol” olsa da dilimizde “Güvenli Metin Aktarma Protokolü” olarak biliniyor. Temelde iki protokol de aynı işi yapsa da HTTPS'de güvenlik öne çıkar. HTTP protokolüne SSL sertifikası eklenerek oluşur.
Bunlardan bazıları şunlardır: Burada, şurada, orada, nerede, içeride, dışarıda. Bu sözcüklerin okunuşları burda, şurda, orda, nerde, içerde, dışarda biçimindedir. Haber metinlerinde, resmi ya da bilimsel nitelik taşıyan metinlerin aktarımında bu kural uygulanmaz.
isveççe okunuşu ho-emdir. eğer doğru okuma takıntınız varsa heme değil hoem dersiniz. ayrıca bu firma dünyaya açıldığından beri kendini "eyçenem" diye de tanıtmaktadır. yani bu firmanın isminin doğru okunuşları arasında "eyçenem" yer almaktadır.
IKEA- AYKİYA
Hollanda merkezli hazır mobilya, mutfak aletleri ve ev aksesuarları tasarlayan firma çok uluslu bir İsveçli şirketler grubudur. Ikea'nın okunuşu ise "aykiya" şeklindedir.
Dün akşam “Trendyol”un okunuşunun “Trendy ol” olduğunu öğrendim.
Bilgisayarın kısaltması olarak PC terimi dilimize yerleşmiş bulunuyor. Bu kelime, PC nasıl telaffuz edilir sorusuyla da araştırılıyor. Bu kelime, İngilizce'de "pisi" şeklinde tellafuz ediliyor. Türkçe'de ise özgün kullanımını korumakla berabar yazıldığı gibi okunduğu da görülüyor.
Kendi başına söylenmesi olanaksızdır. Konuşurken, genellikle "ğ"den önce gelen ünlü harfi bir ölçü uzatarak söylenir. "ğ" e / i seslerinin arasında ise, "ğ" yerine "y" sesi söylenir.
iOS: Ay/o/es. iPad: Ayped. iPod: Aypod.
AirPods Apple tarafından üretilen Bluetooth kulaklıklardır. Uzun yıllar boyunca kullanılan Apple EarPods'ın yerine geldi.
Etrafta şekil yapmak için lamborjini ya da lamborcini diye okunan bu muhteşem markada aslında hiç çekinmeden g harfini de telaffuz ederek lamborgini şeklinde okumanız gerekmekte.
e: me(mö): beni, je(jö): ben, le(lö): eril kelimler için kullanılan tanımlık, ce(sö): bu.
Makina yazımının yaygın olmasının sebebi bu kelimenin "makkina" diye telaffuz edildiği İtalyancanın bir dönem Türkçe üzerinde etkili olmasıdan kaynaklanıyor. Doğru yazımı ve telaffuzu "makine" şeklindedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri