Yüz için kullanılabilen bu fırçalar, yüz bölgesinin tahriş olmaması için yumuşak bir formda olması gerekir. Yüz için at kılı fırça uygulaması yapılırken, yukarıdan kalbe doğru olacak hareketler yapılmalıdır. Çene bölümü için ise nazik hareketlerle fırçalama yapılmalıdır.
Pürüzsüz bir tene sahip olmanın en önemli adımlarından biri cildinize kuru fırçalarla detoks yapmak. Cildinizin nefes almasını, toksinlerinden arınmasını ve pürüzsüz bir görünüme ulaşmasını sağlayan bu fırçalar, düzenli olarak kullanıldığında teninizde gözle görülür bir mükemmellik yaratıyor.
Ne İşe Yarar:
Doğal at kılı yüz fırçası, cilde nazikçe peeling yapar, kan dolaşımını arttırır, bu sayede daha gergin bir görünüm kazandırabilir. İnce çizgileri ve kırışıklıkları azaltırken göz çevresindeki koyu halkaları ve şişkinliği azaltmaya yardımcı olacaktır. .
At kılı fırçası selülit fırçası olarak da bilinen, kan akışının ve portakal kabuğu görünümünün azalmasına yardımcı olan bu fırça cildi sıkılaştırır. Fırça ile cilde yapılan basınç sayesinde kan akışını hızlandırır ve cildinizin sıkılaşmasını sağlar.
At kılı fırçası, at kılından yapılan cilt bakımı ürünüdür. Bacak, kol, göbek, el ve sırt bölgesinde kullanılabilir.
İlgili 30 soru bulundu
Fırçama işlemini bacaktan başlayarak kalp bölgesine doğru yapmak gerekir. Uygulama nereye yapılacak olursa olsun her bölge için kalbe doğru yapılması önemlidir. Fırçalama işlemi bittikten sonra yağ, nemlendirici ya da selülit kremi kullanabilirsiniz.
At kılı fırçalama nasıl yapılmalı?: Vücudunun gençleşmesi ve kan dolaşımının hızlanması için günde 5-6 dakika boyunca at kılı fırçalama tekniği yapman yeterli olacak. At kılı fırçalama yöntemi için ayaklarından gövdeye doğru ilerle.
At kılı fırçası, son dönemlerin en popüler kozmetik ürünlerinden biridir. Selülit fırçası olarak da bilinen bu fırça, at kılından tasarlanmıştır. Ciltte masaj etkisi yaratan ve sıkılaşmaya yardımcı olan at kılı fırçası, düzenli kullanımda birçok fayda sağlayabilir.
Kuru fırçalama yaparken dikkat edilmesi gerekenler
-Uçucu yağ kullanın. -Kuru fırçalamayı alışkanlık haline getirin. -İşlemi minimum 2 dakika uygulayın.
Kuru fırçalama ne zaman yapılmalı diye sorarsanız duştan önce beş dakika kadar haftada birkaç defa uygulamanız yeterli! Kuru fırçalamayı saat yönünde ve dairesel hareketlerle yapmalısınız.
Cilt temizleme işlemleri adımlarından biri olan yüzdeki yağı, kiri ve ölü hücreleri temizleme adımı, şu aralar sıklıkla yüz temizleme fırçalarıyla gerçekleştiriliyor. Bundaki en büyük etkenlerden biri şüphesiz ki yüz temizleme fırçasının, cildi arındırma işini daha derinlemesine gerçekleştiriyor olması.
Bu fırçaları kuru cilde uygulamanız gerekiyor. Özellikle banyodan önce kullanılan bu fırçaların sabah ve akşam olarak günde iki kez kullanılması öneriliyor. At kılı fırçasını kullanırken ayaklarınızdan başlamalı ve kalbinize doğru hareket etmelisiniz.
Kuru cilt üzerine nazik ve çok sert olmayan hareketlerle uygulama yapılabilir. - Fırçalama işlemini bacaktan başlayıp kalp bölgesine doğru yapmaya özen gösterin. Fırçalama yönü, her bölgede kalbe doğru olması gerekir. - Fırçalama işleminden sonra nemlendirici yağ veya selülit kremi kullanılabilir.
Cildin daha pürüzsüz olması için deneyebileceğiniz veya olası faydalarını deneyimlemek için yapabileceğiniz kuru fırçalama sırasında, dikkat etmeniz gerekenler var. Eğer yanlış bir uygulama yaparsanız, cilt dokusunda hasara, tahrişe, çiziklere ve cilt bariyerinin bozulmasına neden olabilirsiniz.
Cilt lekelerini giderir.
Cildimizde bulunana güneş lekeleri, akne lekeleri, sivilce izleri gibi problemleri düzenli fırçalama ile giderebilirsiniz. Zamanla eşit bir görünüm sunan kuru fırçalama, lekelerin görüntüsünü azaltarak daha temiz bir cilde kavuşmamızı sağlar.
Kuru fırçalama için pek çok sentetik ve plastik ürünler de satılıyor. Ancak bu malzemeler ciltte alerji geliştirebilir, kılcal damar görünümünü arttırabilir ve sert plastikten üretilmiş at kılı fırçaları aynı zamanda cildin tahriş olmasına neden olabilir.
Duştan önce uygulayın
Uzmanlar, ölü hücrelerden tamamen kurtulmak için kuru fırçalama yönteminin duş öncesi yapılması gerektiğini söylüyor. İşlem sonrasında da duşa girerek fırçalama sırasında çıkan ölü derilerin cildinizden akıp gitmesini sağlayabilirsiniz.
Hayvan Dostu Ürün: Eda Taşpınar Doğal At Kılı Fırça, atların uzayan yeleleri tıraşlanarak elde edilen tüylerden üretilmektedir. Aynen her insanın saçı uzadığında kesilmesi gibi atlarında yeleleri tıraş edilmektedir. Bu nedenle hayvan dostu bir üründür.
2. Adım: Kuru fırçalama ne zaman yapılmalı? Uzmanlar, kuru fırçalamanın sabahları duştan önce yapılmasını öneriyorlar. Sen de hafta içerisinde sabah saatlerinde yapacağın duş rutinine kuru fırçalamayı ekleyerek sağlıklı bir cilt için günün ilk adımını atabilirsin.
Çilek bacaktan kurtulmanın bir diğer yolu da kuru fırçalama yapmaktır. Özellikle de at kılı fırçası kullanarak cansız dokuyu temizleyebilirsin. Düzenli kuru fırçalama yaparsan bacaklarındaki çilek bacak durumunu en kısa sürede iyileştirebilirsin.
Çok yumuşak ve fiyat yüksekse ayrıca hayvansal koku varsa PORSUK olabilir. Porsuğa göre biraz sert kılları varsa, fiyatı ona göre düşükse ve kıllar içinde siyah farklı kıllar da varsa DOMUZ olabilir. Herhangi bir kokusu yoksa, çok yumuşaksa, ipeksi, naylonumsu ise o da SENTETİK olabilir.
Spor ve düzenli su tüketimi ile birlikte at kılı fırçasını kullanmak selülitin azalmasına yardımcı olur. Batıklardan kurtulmaya yardımcı olur.
Fırçanın üstü at kılı, alt kısmı ise genelde gürgen ağacından yapılır. Bu fırçalar uzun süre kullanılır. Ayda bir kez su ile yıkanıp, kurumaya bırakılır.
Fırçanın temizliği için doğal yağlardan çam terebentin ve su ile oluşturduğun karışımı kullanabilirsin. Fırçanın çam terebentin karışımı ile silerken hafif bir bez kullanmanı tavsiye ederiz. Fırçanı her sene yenilemen tavsiye.
İlk kullanım öncesi nemli bir bezle fırçanın uç kısımlarını silip kurumaya bırakabilirsiniz. Tam anlamıyla kuruduktan sonra kullanabilirsiniz. Düzenli kullanımda haftada 2-3 gün nemli bir bezle steril edebilirsiniz. Ham ağaçtan üretildiği için fırçanızı hiçbir şekilde su ile temas ettirmeyiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri