Ateş, havadaki oksijen ile ahşap veya propan (C3H8) gibi yakıtların arasındaki reaksiyon sonucudur. Diğer ürünlere ek olarak, bu reaksiyon karbondioksit(CO2) duman,ışık ve ısı üretir. Alev yeterince sıcaksa gazlar iyonlaşır iyonlaşma ve sonunda maddenin bir diğer hali olan plazmaya Plazma geçer.
Ateş; alevden, alevin yaydığı ısıdan ve ışıktan oluşur. Ateş sonucu oluşan alev, bir maddedir. Oksijen, Karbondioksit, karbonmonoksit gibi gazların karışımından oluşur. Bunlar madde olduğuna göre, alevde maddedir.
Ateş: Uzun yıllar element olarak kabul edilse de modern bilime göre ateş saf madde değil. Farklı maddelerden oluştuğu için element olarak kabul edilmez. Yüksek sıcaklıklarda madenin plazma hali de denilebilir. Hava: Gaz halinde içinde farklı(azot, hidrojen, helyum vb.)
Çoğu durumda ateş, sıcak gazların bir karışımıdır. Alevler, esasen havadaki oksijen ile odun veya propan gibi bir yakıt arasındaki kimyasal reaksiyonun sonucudur. Diğer ürünlere ek olarak, reaksiyon karbondioksit, buhar, ışık ve ısı üretir.
İlgili 34 soru bulundu
Ateş, tek başına bir hastalık değildir, aksine sağlıklı vücudun çeşitli etmenlerden kendini korumak için verdiği bir tepkidir. Vücut sıcaklığının bu şekilde normalden birkaç derece daha yüksek olması vücudun bir enfeksiyonla savaşmak için, bağışıklık sistemini harekete geçirdiğinin bir belirtisi olabilir.
Ateş bir hastalık değil, vücudun bağışıklık sisteminin harekete geçtiğini gösteren bir çeşit bağışıklık cevabıdır. Vücudun beyaz kan hücreleri üretmeye başladığının işaretidir. Normal sınırlardaki vücut ısısı yetişkinler için 36,1 ile 37,6 derecenin arasıdır. Çocuklarda bu dereceler daha yüksek olabilir.
Her noktasında aynı ve değişmeyen bir kimyasal bileşime sahip olan maddeye saf madde adı verilir. Su, azot, helyum, karbondioksit ve hava birer saf maddedir. Saf maddenin sadece bir tek kimyasal element veya bileşimden oluşması gerekmez.
Yine plazmaya örnek olarak güneş, yıldırım ve ateş örnekleri verilecek.
Alkol psikoaktif madde olduğu için kötüye kullanımını veya bağımlılığının geliştiğini kabul etmek zaman alabilir. Alkol kullanan birçok kişi sosyal kullanım düzeyinde devam ederken bağımlılığı gelişmektedir.
Bu soruyu yanıtlarken de durum aynıdır. Ne zaman, hangi ölçekle ve neye göre. Misal hayatın kaynağına göre bir yanıt vereceksek su açık ara önde olur. Kısa süreli yok edici gücü temel kıstasımız olursa ateş öne geçer.
Uzun yıllar boyunca, yaklaşık 500 bin yıl önce yaşamış olan ve Pekin adamı denen ilkel insan, ateşi bilinçli olarak kullanan ilk kişi olarak bilindi; ancak 1981 yılında Kenya'da ve 1988'de Güney Afrika'da bulunan kalıntılar hominid denen ilkel insanların bundan 1,42 milyon yıl önce ateşi kontrollü olarak kullandığını ...
Işık, madde değil, bir enerji biçimidir. Madde atomlardan oluşur. Işık aslında elektromanyetik radyasyondur.
dökülmez, ateşli ocak su ile söndürülmez. Çünkü şeytanın ateşten yaratıldığı ve ateşin etrafında şeytanların olacağına inanıldığı için ondan zarar gelir, uğursuzluk getirir diye düşünülür. Eğer ateşe su dökülmek zorunda kalınırsa, muhakkak besmele çekilir. “Ateş boş değildir, ateş şeytanı temsil eder” derler.
Örneğin ateş, doğada kendiliğinden de var olabilen bir şeydir. İnsanlar onu ilk defa görüp, kullanmaya başladıklarında bir keşif yapmışlardır. Veya gemi yolculukları sırasında tesadüfen keşfedilen kıtalar, Newton'un yer çekimini bulması da yine keşif örneğidir.
Çakmak alevinin başlangıcında, mavi renkli bir bölge görülür. Bu bölge, alevin en sıcak bölgesidir ve burada yanma işlemine katılan gazlar tamamen yanarlar.
ÖRNEK : ALEV, hafif kırmızısımsı bir renk ise, yangın henüz başlangıç safhasında olup yaklaşık ısı 500 °C derecedir. ALEV, beyaz – kırmızı, bir renk görünümünde ise, çok az kırmızı, daha çok beyaza dönük bir renk ise, yangının ısısı yaklaşık 1.500 °C derecedir.
Ateş aşkla, arzuyla, enerjiyle, hareketi başlatmakla, cesaretle ve derin isteklerle alakalıdır. Ateş elementi bize hayatta cesur olmayı öğretir. Bu cesaret, iç gücümüzü, yaratıcılığımızı, potansiyelimizi ortaya çıkaran bir duygu halidir. Sürekli bir şeyler yapma arzusuna iter.
Ateşin gölgesi yoktur çünkü ışık, bir nesnenin içinden geçmediğinde gölgeler oluşturur.
Altın, Au (Latince aurum'dan) sembolü ile gösterilen ve atom numarası 79 olan element. Saf halinde parlak, hafif kırmızıya çalan sarı renkli, yumuşak, sünek ve dövülgen bir metaldir.
Benzer şekilde şeker, yağmur suyu, külçe altın, termometrelerde kullanılan sıvılardan biri olan cıva saf maddedir.
Saf maddelerin örnekleri arasında kalay, kükürt, elmas, su, saf şeker (sakaroz), sofra tuzu (sodyum klorür) ve kabartma tozu (sodyum bikarbonat) bulunur. Kristaller genel olarak saf maddelerdir. Kalay, kükürt ve elmas, kimyasal element olan saf maddelerin örnekleridir. Tüm elementler saf maddelerdir.
Ateş olarak da anılan pireksiya (Eski Yunanca: πύρεξ(ις) pýrex(is), Yunanca: πυρετός pyretós), vücut sıcaklığının ayarlı noktasındaki artışa bağlı olarak sıcaklığın normal aralık üzerinde olması olarak tanımlanır.
Ateş 39-40 derecenin üzerine çıktığında vücut aşırı enerji harcamaya başlar, kalp ve solunum sistemi daha hızlı çalışır. Vücut, kol ve bacaklardaki damarları büzüp bu bölgelere daha az kan gönderirken; beyin, kalp, karaciğer gibi organlara daha fazla kan gönderir.
Vücut ısısının 37oC nin üzerinde olması durumunda ateşten söz edilir. Koltuk altı ısısı 37-37.5 oC arası çok hafif ateş, 37.6-37.9oC arası hafif ateş, 38-38.5 oC arası orta derecede yüksek ateş, 38.5-39.5 oC arası yüksek ateş, 40oC nin üzerinde ise çok yüksek ateştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri