Ateşin olması için 3 şeye ihtiyacınız var, yanacak olan malzeme, yeterli oksijen ve tutuşmayı gerçekleştirecek olan ısı kaynağı (kav). Alev alma gerçekleştikten sonra yetersiz oksijen veya malzemenin yanarak küle dönüşmesi sonucu doğal olarak ateş sönecektir.
Su: Ateşi söndüren maddeler arasında en önemlisi sudur. Su özellikle A tipi yangınlar için (katı) mükemmel bir söndürücüdür. Kum: Yanıcı maddelerin oksijenle ilişkisinin kesilerek söndürülmesinde kullanılır.
Ateşi suyla söndürmek, bilinen en basit ve en etkili yöntemdir. Yanan bir kibrit üzerine bir avuç su dökerek onu hemen söndürebilirsiniz. Yanan bir kaç odun parçası da su ile söndürülebilir, bazen küçük yangınlarda da yoğun miktarda su kullanmak etkilidir.
Eğer ki kağıt, tahta veya kömür gibi bir katı yakıtın yanması sonucu oluşan bir ateşle mücadele ediyorsanız, su oldukça etkili bir araç olacaktır. Zira bu tip yangınlar üzerine su sıktığınızda, yangının üzerini suyla kaplayarak ateşi soğutmuş ve yakıtı oksijenden mahrum bırakmış olursunuz.
dökülmez, ateşli ocak su ile söndürülmez. Çünkü şeytanın ateşten yaratıldığı ve ateşin etrafında şeytanların olacağına inanıldığı için ondan zarar gelir, uğursuzluk getirir diye düşünülür. Eğer ateşe su dökülmek zorunda kalınırsa, muhakkak besmele çekilir. “Ateş boş değildir, ateş şeytanı temsil eder” derler.
İlgili 18 soru bulundu
Yangın söndürme
Ateşe uygulandığında tuz, bir soğutucu görevi görerek ateşten gelen ısıyı dağıtır ve ayrıca yangını boğmak için oksijen içermeyen bir kabuk oluşturur. Plastik katkı maddesi erir ve yanan metal tutuşma sıcaklığının altına düşene kadar kabuğun bütünlüğünü korumasına yardımcı olur.
Makaleye göre doğumgünü pastalarını süslemek için kullanılan mumları üflemek, ağıziçi bakterilerin pastanın yüzeyine yayılmasına neden oluyor.
1. Karbonatın ateş düşürücü özelliği bulunur. Karbonat, yüksek ateşe sebebiyet veren hastalıklarda ateşin şiddetlenmesini önlemek için kullanılabilir.
Buz ateşi söndürür ama ateş buzu söndürmez eritir....
Hava % 21 oranında oksijen içerir, kapalı ortamda bu oranı % 16'nın altına düşürmek yangını söndürmek için yeterlidir. Bu nedenle bu yöntem de son derece etkilidir. halokarbon gibi söndürücüler bu şekilde yangını söndürür.
38 -38,5 derece ateş normal olarak kabul edilmekte. Çocuğun ateşi 39 dereceyi buluyorsa, ateşe öksürük, kusma ve ishal de ekleniyorsa, hemen doktora başvurmalısınız. İçine aspirin ezilmiş soğuk ve sirkeli suya batırılmış bezlerle alnına, koltuk altlarına baskı uygulamayın.
Sirkeli Su Ateşi Düşürür mü? Geleneksel bir alışkanlık olan sirkeli suyun, ateş düşürme konusunda etkisi olduğu tıbben kanıtlanmamış. Hatta sirkeli soğuk su ile ıslatılan bez, çocukları birkaç dakika rahatlatsa da ardından ateşin yükselmesine neden olmakta.
Ateş Küçük çocuğunuzun ateşi varsa, 38°C'nin üzerinde ise, elleri ve ayakları soğuk olabilir. Bunun nedeni, yeni kan dolaşımı ve bağışıklık sistemlerinin vücutlarının başka yerlerindeki mikroplarla savaşmakla meşgul olmaları olabilir. Bu, ısıyı eller ve ayaklar gibi dış kısımlardan uzaklaştırabilir.
Başta su olmak üzere bol sıvı tüketmek, pamuklu ve ince giysiler tercih etmek, ılık duş almak, vitamin ve mineral bakımından zengin beslenmek ateşi düşürmeye yardımcı olabilir.
Doktorunuzun önereceği ateş düşürücüleri kullanın. Çocuğunuzun normalden fazla sıvı almasına, susuz kalmamasına dikkat edin. Eğer ateş çok yüksek değilse ve çocuğunuz kendini kötü hissetmiyorsa, ilaç vermeden önce ılık bir duş (29-32 °C) aldırın.
deniz suyu ile orman yangınını söndürmenin toprak verimliliğine büyük etkisi olacaktır. ancak yangını deniz suyu ile söndürmeseydik en az 10 kat daha fazla alan yanabilirdi. o yüzden optimum çözüm olmasa bile etkili bir çözümdür.
Isı dağılımını teşvik etmek ve uygun bir oda sıcaklığını korumakta ateş düşürmeye yardımcı olabilir. “Ateş en hızlı nasıl düşer?” sorusu alın bölgesine soğuk bir bez uygulamak veya ılık bir duş almak şeklinde yanıtlanabilir. Ayrıca reçete edilen ateş düşürücüler de ateşin hızlı düşmesine yardımcı olabilir.
Yağ yangınları ne ile söndürülür gibi sorular da bu kişiler tarafından araştırılmaktadır. Yağ yangınları belirttiğimiz üzere yangın sınıfları kapsamında F sınıfı olarak nitelendirilen yangınlardır. Kızarmış yağların etkisiyle meydana çıkan bu yangınların söndürülmesi için su kullanılmamaktadır.
Genel bir ifade ile Boğma yöntemi:
Hava sirkülasyonuna yol açabilecek bütün açıklıklar kapatılır ve Oksijen yetersizliğinden dolayı yangın kendiliğinden söner.
Maden suyu gibi karbonatlı su da tamamen organik bir içecektir ve mide şikayetlerinin dakikalar içerisinde geçmesini sağlar. Tıpkı maden suyunda olduğu gibi karbonatlı suyun da bir anda ve büyük yudumlarla içilmemesine dikkat edilmelidir.
Mide duvarındaki hücrelere zarar verme potansiyeli olan asidi nötralize ederekekmide yanması, asit reflüsü ve hazımsızlık gibi sorunlarını hafifletmeye yardımcı olmaktadır. Alkali özellikleri sayesinde, karbonatlı su vücuttaki asidik içerikleri dengeleyerek hücrelerin daha etkili bir şekilde su almasını sağlar.
Alevli yanan bir ateş üzerine püskürtülen kuru kimyevi toz, alev ile yanıcı madde arasında bir toz bulutu meydana getirerek yanıcı maddeyi alevden gelen sıcaklığa karşı korur. Bu da kuru kimyevi tozların söndürücü özelliklerinden biridir.
Pastaya Mum Dikmenin Kökeni: Yunanlılar
Yunanlılar, Yunan mitolojisinde sembolü ay olan Avcılık ve Kır Tanrıçası Artemis'in doğum günü kutlamalarında, ay şeklinde hazırladıkları keklere ay ışığını hatırlatması nedeniyle mum eklemiştir.
- Ateşe tırnak atmak, su dökmek uğursuzluk getirir. - Külün üstüne su dökülmez, işenmez. - Gece külün yanından geçilmez, üstünden atlanmaz, şeytan gelir.
Ateş kaynar su yanar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri