8.İsteğe bağlı hazırlık sınıfına kabul edilen öğrencilerin ders kaydı yaptırmalarına gerek yoktur. Bu öğrencilerden ikinci öğretim bölümlerine kayıt yaptıranların, kayıt yaptırdıkları bölümlerine ait öğrenim ücreti (harç) ödemeleri yeterlidir.
HAZIRLIK SINIFI Okuyacak İkinci ve Uzaktan Öğretim Öğrencileri Kayıtlı Olduğu Fakültenin Katkı Payını/Öğrenim Ücretini Öder. Üniversite HAZIRLIK Sınıfında İKİ Öğretim Yılı geçiren (YABANCI DİL HAZIRLIK, BİLİMSEL HAZIRLIK, ZORUNLU HAZIRLIK GİBİ...) Öğrencilerin 2. yılları EĞİTİM SÜRESİNDEN Sayılacaktır.
Süresi içinde katkı payı/öğrenim ücretini ödemeyenler ile mazeretleri ilgili yükseköğretim kurumunun yönetim kurulunca kabul edilmeyenler, o dönem için kayıt yaptıramaz ve öğrencilik haklarından yararlanamaz.
evet katkı payı = harç. bir de iki dönem ödeniyor.
Fakat danışmanların, ders kayıtlarına onay verebilmesi için öğrencilerin harç ücreti borcu olmaması gerekmektedir. Harç ücretini ödemeyen öğrencilerin ders kayıtları danışmanlar tarafından onaylanamayacağı için öğrenciler ders kaydı yapmamış olarak değerlendirilecektir.
İlgili 21 soru bulundu
1-Birinci öğretim programlarında program süresini aşmış olan öğrenciler katkı payı öder. 2- Bir Yükseköğretim Programına kayıtlı iken ikinci bir Yükseköğretim Programına (Çift Anadal Programları hariç) kayıt yaptıran öğrenciler Katkı Payı/Öğrenim ücreti öderler.
Öğrenim ücreti/katkı payı borcu ödenmeden derse kayıt yapılamaz. Ders seçimi yapılabilir ancak sistem “2018-2019 Bahar 95.00 TL tutarında harç borcunuz bulunmaktadır.
Katkı payı/Öğrenim ücreti zamanında ödenmezse ne olur? Katkı payı zamanında ödenmezse öğrenci kayıt yaptıramaz ve o yarıyıl öğrenim hakkını kaybeder. İlgili döneme ait katkı payını ödemeyen öğrenciler o dönem için öğrencilik haklarından yararlanamaz ve herhangi bir işlem yaptıramazlar.
1-Birinci öğretim programlarında program süresini aşmış olan öğrenciler katkı payı öder. 2-İzledikleri yan dal programı anadal programı bittiği halde devam eden yan dal öğrencileri, izledikleri yan dal programı için katkı payı öder.
Öğrenciler, her yıl öğretim birimlerinin özelliğine göre Cumhurbaşkanı Kararı ile belirlenen ve Üniversitemizce ilan edilen miktardaki katkı paylarını, yılda iki kez akademik takvimde belirtilen katkı payı/öğrenim ücreti yatırma ve kayıt yenileme tarihlerinde yatırmak zorundadırlar.
Devlet üniversitesine giden birinci öğretim üniversite öğrencileri normalde harç ücreti ödemese de bunun için program süresinin aşılmaması gerekir. Girdiği bölüme göre 2 yıl, 4 yıl, 5 yıl, 6 yıl okuyan bir öğrenci bu yıllar tamamlanana kadar harç yatırmak zorunda değildir.
Katkı payı/öğrenim ücretleri her yıl Bakanlar Kurulu tarafından belirlenmektedir.
Yeni kayıt dönemlerinde ücret yatırıp, Üniversitece ilan edilen “ilgili dönemin kayıt tarihi sonuna” kadar başvurmak koşulu ile, Üniversitemiz öğrenci otomasyon sisteminde yer almayıp kayıt yaptırmama gibi durumlarda ödenmiş olan katkı payı/öğrenim ücreti iade edilir.
Hazırlık programı ücretsizdir. Eğer ikinci öğretim öğrencisi iseniz her iki dönemde de harcınızı yatırmanız gerekmektedir. Hazırlık Eğitimine başvurduğumuz zaman, KYK yurt ve burs imkanlarından mahrum kalır mıyız?
2021-2022 Akademik yılında Hazırlık Sınıfına tabi olan öğrencilerimizin Ders Kayıtları sistem üzerinden otomatik olarak yapılacaktır. Hazırlık sınıfı öğrencilerinin Ders Kaydı yapmasına gerek yoktur.
Cevap: Üniversiteye ilk defa kayıt yaptıran öğrenciler, ön kayıt sistemi üzerinden ya da Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından hazırlanan matbu dilekçe/form kullanılarak başvuru yaparak isteğe bağlı hazırlık sınıfına yerleştirilmek istediklerini beyan ederler.
Evet, sadece staj dersi kalan öğrencilerin de harç ücreti yatırması gerekmektedir.
Öngörülen sürede mezun olamayan %100 veya %75 burslu öğrenciler mezun oluncaya kadar her dönem o yıl yerleştirilen öğrencilerin ödemekle yükümlü oldukları yeni öğrenim harcı üzerinden %50 burslu ödeyerek kayıt yapabilirler.
2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Ödemeleri 13 Eylül 2022' de başlayacak olup 02 Ekim 2022 tarihinde sona erecektir.
Pasif öğrencilikler de ikinci öğrencilik kapsamındadır. Birinci öğretim tezsiz yüksek lisans öğrencileri 3. eğitim yarıyıllarında harç ücreti öderler. Tezli yüksek lisans öğrencileri 5. eğitim yarıyıllarında harç ücreti öderler. Yüksek lisans dereceli doktora öğrencileri 9. eğitim yarıyıllarında harç ücreti öderler.
06-10 Şubat 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı “Katkı Payı/Öğrenim Ücretleri Yatırma ve Kayıt Yenileme” süreci 17 Şubat 2023 tarihine kadar uzatılmıştır.
Yukarıda yapılan açıklamalar çerçevesinde, ikinci bir programa kayıt yaptıran öğrenciler (en son kayıt yaptırdığı yükseköğretim kurumuna) harç ücreti ödemek zorundadırlar.
"2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında öğrenimine devam eden veya yeni kayıt yaptıracak birinci öğretim ve açık öğretim öğrencilerinden, 3 üncü ve 10 uncu maddelerdeki hükümler saklı kalmak kaydıyla, öğrenci katkı payı alınmaz. Bu öğrencilerden alınması gereken öğrenci katkı payı tutarları, Devlet tarafından karşılanır.
1. öğretim ve açıköğretim öğrencileri, harç ücretinden muaf olmaya devam edecek. 2. öğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri, geçmiş yıllarda olduğu gibi ödemeye devam edecek. * Her şeyden önce akşam okula gidersiniz. Bu genellikle saat 17.00'dan sonra olur.
Harç, üniversitede okula verilen dönemlik ücret. Eskiden hep ödeniyordu. Devlet üniversiteleri için kaldırdı onu bir ara hükümet. Ama normal okuyup bitiren için yok, okumayıp geyik olsun diye okula gidip gelene veya sıkıntısı olup uzatana harç ücreti devam ediyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri