İçinde yağlamaya yardımcı etken madde olduğu için aygaz biraz fazla önerilir.
Bir Matkap ve Kaynak Makinesiyle 1970 Yılında Üretime Başlayan Konyalı İş Adamı Mehmet Ali Atiker, Bugün Ürettiği Lpg Otogaz Sistemlerini İtalya, ABD, Almanya, Rusya Gibi 38 Ülkeye İhraç Ediyor.
Mehmet Ali ve Kadriye Atiker çiftinin Mehmet ve Ömer isminde iki erkek, Hatice isminde de bir kız çocuğu vardır. Atiker çifti bugün de 9 torun sahibi olarak mutlu yaşamlarını sağlıklı ve huzur içerisinde sürdürmektedirler.
Atiker Metal A.Ş.'nin Konya'da yerleşik 55.000 m2 lik kapalı alana sahip tesislerinde 700 ü aşkın beyaz ve mavi yakalı çalışanı ile ürettiği yüksek kaliteli ürünler Türk ve dünya tüketicilerinin kullanımına sunulmaktadır.
Atiker'in ürettiği en yeni kit olan Grand LPG/CNG Sistemleri Euro5 ve Euro6 normlarına uygun 3, 4, 5, 6 ve 8 silindirli sıralı sisteme sahip araçların tümünde kullanılır. 400 Hp'ye kadar motor gücüne sahip normal ve turbolu araçların tümüne uygulanabilir.
İlgili 17 soru bulundu
Genellikle, Atiker Lpg Filtresi'nin değiştirilme süresi otomobilin kullanımına, kullanılan LPG sisteminin tipine ve sürüş koşullarına göre değişebilir. Ancak, genellikle 20.000 ila 30.000 kilometre arasında bir süreyle değiştirilmesi tavsiye edilir.
Haftalık Anketimizde ziyaretçilerimize En İyi LPG Markası (Otogaz Sistemi) hangisi sorusu yöneltildi. Toplam 1.495 oyun kullanıldığı anketimizde uzunca bir süre başabaş giden iki markadan BRC ipi göğüsleyerek 407 oyla toplam oyların %27'sini alarak birinci oldu.
Benzinli kategorisinde de yukarıda belirttiğimiz gibi turbo, injeksiyon ve karbüratör sınıfındaki araçlara LPG takılmaktadır. Tüp takılmayan arabalar dizel ve elektrikli araçlardır.
AKL sıralı sistem LPG otogaz sistemleri ATİKER otogaz sistemlerinin ürettiği sıralı sistem lpg otogaz markasıdır.
Atiker GRAND sistemde 1 parçada değişikliğe gitmiştir, ENJEKTÖR. GRAND enjektörleri GOLD daki takım enjektörlerin aksine tekli halde tasarlanmıştır. Enjektörlerin tekli olması manifold a en yakın yerden montaj imkanı sağlamakta, bu da bazı araçlarda GRAND sistemini GOLD sistemden daha avantajlı yapmakta.
Atike isminin anlamları arasında eski, özgür, soylu ve güzel, genç kız manaları bulunmaktadır.
Atiker GOLD güçlü regülatörü ve hızlı enjektörleri ile ön plana çıkan bir üründür. Yüksek basınca sahip regülatör turbolu araçlarda dahi rahatlıkla tercih edilebilir.
Peki aradaki farkı hak edecek ne farkı var BRC nin yada Atiker taktirirsam ne zararım olur. Atikerin hang kitini takacaksınız. BRC bu anlamda iyidir, enjektörleri hızlıdır, özellikle euro 5 motorlu araçlarda sorun yaşatmaz. Atikerde hangi kit olduğu önemli son çıkardıkları OBDli grand kiti güzeldir.
90 km civarı gidiyor.
Günümüzde benzinli ya da dizel motora sahip neredeyse tüm binek araçlara LPG takılabilir.
Yakıt her firma tarafından aynı rafineriden, tankerlerin sıraya geçmesiyle alınır. Yani istasyona giren lpg hep aynıdır.
Aracınızın motoru lpgye uyumlu, düzgün montaj ile herhangi bir sorun yaşamadan rahatça binersiniz. Bulunduğunuz yerdeki benzin ve lpg fiyatlarını göz önünde bulundurarak fayda- maliyet analizi yaparsınız. Lpgde litre bazında %20 civarında benzine göre fazla tüketim yapıyor.
Otogaz alınan noktaların mutlaka lisanslı marka olması gerekir. Aracın bakımları zamanında yapılmalıdır. LPG tanklarına %80 oranından fazla yakıt doldurulması risklidir. Bilinmeyen markalardan alınan LPG, sistemin filtresini kolay bir şekilde tıkayabilir.
Bugün sizlere LPG'li araçlarda kullanılan tankların kullanımı ile ilgili bilgiler paylaşmak istiyorum. LPG'li araçların dönüşümünde kullanılan tankların kullanım ömrü 10 yıldır. LPG'nin korozyon etkisi 10 yıl olarak belirlendiğinden, ömrü dolan tankın değiştirilmemesi durumunda patlama riski oluşturmaktadır.
Günümüzde kullanılan ve sürücüler tarafından tercih sebebi olan katkılı otogaz, araçların akaryakıtlarının tıkanmasına sebep olabilir. Tıkanmalar, yakıtın motor bölgesine daha yavaş ulaşmasına yol açar. Yakıtın aracın ilgili bölümüne geç ulaşması ise performans düşüklüğüne yol açar.
BRC montajı yapılsa (9000-10000 arası yanılmıyorsam) 15.000 km de amorti ediyor kendisini, sonraki kullanımlar kar.
Yakıt sistemlerinde (LPG, CNG) yapılan tadilatlar da bu kapsama girmektedir ve aracın geçerli bir muayenesi olsa dahi tadilat sonrası muayeneye girmesi gerekmektedir. Tadilat sonrası muayene ücretleri araç sınıflarına göre belirlenir, "periyodik araç muayenesi" ile aynıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri