90 km civarı gidiyor. 35lik simit tank mevcut kırmızı ışık yandıktan sonra 120-140km gidebiliyorum.
Daha küçük model araçlarda ikaz lambası yandıktan sonra daha uzun yol gitmek mümkündür. Böyle araçlarda ortalama 80 ile 115 km yol gidilebilmektedir. Fakat büyük model araçlarda yakıt ikaz lambası yandıktan sonra en fazla 35 ile 80 km arasında gidilebilmektedir.
Simit depo kullanıyorsanız,kırmızı değilde full depo ile şehir içinde ve dışında ortalama kaç km yapabilirsiniz onu bilerek yolunuza devam edin,simit depolar pek sağlıklı çalışmaz.Silindirik depolar ise yazılım ile ayarlanmaktadır.Bendeki kırmızı şehir içinde 40 km,şehir dışında 80 km yaptırmaktadır.
Sensör camları çok hassas parçalar olduğu için aşırı voltaj ve içerisine kaçan tozdan etkilenerek direnç ve ibresinde iki tür arıza yaşanır. Bu arızalar kısaca düğmede kırmızı ışık yanıp yani depo boş gösterip arka depodan bakınca full göstermesi ne kadar gaz alınsada boş göstermesi gibi arızalardır.
Şehir içi 350 375 standarttır. Şehir dışı 500'e kadar yolu var.
İlgili 37 soru bulundu
Bizde kırmızı yok ışık yanıp sönmeye başlıyor ve 100 km yapıyor. Kendiniz bunu gözlemleyebilirsiniz. Bende 32 lt simit tank var. 4 tane yeşil ışık sönene kadar 150 km, kırmızıda gaz bitene kadar 150 km, toplamda 300 km yapınca gaz bitiyor.
1 litre benzin ile ortalama olarak 14.7 km yol kat etmek mümkün olur. 1 litre otogaz- LPG ile 11.36 km yol kat etmek mümkün olur. 1 litre mazot yani motorin ile 22.22 km yol gidilebilir.
Isıl değeri 23600 kcal/m3 dür, ~% 90 verimle yakılabilir, ~24 kat hava ile yanar. Tutuşma sıcaklığı 460 oC dır. Patlama Alt Sınırı (LEL): % 1,5 Patlama Üst Sınırı (UEL): % 9,6 dır.
Yanan tüpü balkona çıkarmaya çalışınız. Eğer çok tehlikeli bir hal almışsa ve söndürme imkanınız yoksa dışarıda yanmasını sağlayınız. Piknik tüpleri yanarsa ıslak bez ile veya havlu ile anında örterek havasız bırakınız.
Bir tüp ortalama 2.5 saat yanmaktadır. %30 propan - %70 bütan gazından oluşmaktadır.
Bir aracın yakıt göstergesi yandığında modeline göre değişkenlik göstermek üzere 5 ila 13 litre yakıtı kalmış oluyor. Buna göre araçlar, uyarı lambası yandığında 35 ila 92 kilometre kadar yol katedebiliyor.
5-8 litre arası değişiyo araca göre.
Genellikle, LPG takıldığı günden itibaren 30 gün içinde bu işlemin arabanın ruhsatına işlenmesi gerekmektedir. Aksi halde ceza yazılma ihtimali olabilir. Herhangi bir değişiklik yapmanız için ruhsata LPG tanımlaması şarttır.
Yasal prosedür duramayacak kadar hızlı iseniz geçebilirsiniz yönündedir. Ancak kırmızı ışık yandığı anda ışık durma çizgisi ile 5-10 metre kala geçerlidir bu durum diğer durumlarda cezai işlem uygulanıyor. Yasal prosedür duramayacak kadar hızlı iseniz geçebilirsiniz yönündedir.
Şehir içi 25 km ortalama hızla 240 250 km gidiyor.
gaz bitmeye yakın olduğunda en son ışık yanıp sönmeye başlar. bittiğinde ise kırmızı ışık yanıp söner ve ayrıca sesli uyarı verir... Teşekkür ederim ustam. Teşekkür ederim ustam.
Tüp hacmi sabit olduğundan termodinamik kanunlarına göre sıcaklığın yükselmesi sonucu kabın iç basıncı artar. Bu arada yüksek sıcaklığa çıkıldıkça metalik malzemelerin dayanım değerleri hızla düşer. Yükselen basıncın kap çeperinde oluşturduğu gerilme artarken diğer yandan dayanım düştüğü için patlama kaçınılmaz olur.
"Gaz ilk kesildiğine açık kalmış ocaklarda gaz verildiğinde gaz sıkışması olabilir." diyen Yalçın, evdeki gaz sızıntılarının patlamaya neden olabileceğini aktardı.
Yangın tüpleri, bulunduğu ortamlarda aşırı nem, sıcak ve soğuğa maruz kaldıysa sacın yıpranmasına neden olur. Periyodik bakımları yapılmayan yangın tüpünün patlaması sonucu bir çok kişi yaralanmış veya hayatını kaybetmiştir.
Halk arasında yaygın olarak "tüpgaz" adıyla bilinen LPG (sıvılaştırılmış petrol gazı) ısıtma, pişirme ve aydınlatmada kullanılan yaygın bir enerji kaynağıdır. LPG renksiz ve kokusuz bir gazdır. Ancak oluşabilecek bir sızıntının hemen anlaşılması için rafinerilerde özellikle kokulandırılmıştır.
Yangın tüpü barometresi bakıldığı zaman, Barometre takılırken mutlaka doğru anahtar kullanılmalıdır ve dişlilerin yuvaya oturduğundan emin olmalısınız. Eğer tüp doluysa barometrenin çubuğu yeşil alanın üzerinde bulunur ve tüp boş olduğu zamanda ibre kırmızı alan üzerinde olur.
Tüpgaz ile LPG (otogaz) arasındaki tek farkın, soğuk ve sıcak havalarda akışkanlığı düzenleyen propan ve bütan gazlarının farklı oranlarda bulunması olduğu belirtiliyor. Uzmanlar tüpgazın, mutfak tüpünün içinde belli bir basınçla bulunması gerektiğini belirtiyor.
50TL LPG ile 250km yol yaptım geçen hafta, bunun 180-190km'si şehirler arası kalanı şehir içi. LPG 2.39TL. Valla ben 50 liralık benzinle 130 km civarı gidebiliyorum.
Yani 100 kmde 10 lt lpg yakar genelde araçlar. bu kullanım tarzına ve trafiğin yoğunluğuna göre değişir. 1 lt lpg ile 12 km güzel bir değer.
100 kilometre yolda kaç litre motorin yaktığı yaklaşık olarak 4 ya da 5 litredir. 100 kilometre yolda kaç litre mazot yaktığı yaklaşık olarak 4 ya da 5 litredir. 100 kilometre yolda kaç litre LPG yaktığı yaklaşık olarak 10 litredir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri