Turbo motorlar, benzer hacme sahip atmosferik motorlara göre daha az yakıt tüketir.
Benzinde tork devir bandına düzgün dağılır o yüzden koltuğa yaslama hissiyatını daha az hissedersin. Ara hızlanma istediğiniz zaman 4000 devir üzerinde kullanılmalı. Benzinli motorda asla devir çevirmekten korkmayın.
Atmosferik motorlar havaya ek olarak yakıt da kullanırlar. Dizel atmosferik motor olarak adlandırılan modeller isminden de anlaşılacağı üzere hem hava hem de dizel yakıt kullanır.
Atmosferik motorlu araçlar için DTE tarafından geliştirilmiş PedalBox gaz tepkilerini arttıran ürünü kullanabilirsiniz. Atmosferik motorlara tamamen uyumlu olan bu sistem sayesinde istediğiniz performansı gaz pedalına basmak suretiyle alabilirsiniz.
İlgili 19 soru bulundu
Atmosferik motorlar, 1 bar değerindeki atmosfer basıncını emer ve silindirlerin içine yanmak üzere gönderirler. Böylece yüksek basınç ve sıcaklık ortamında motora giren yakıt, dışarıdan ateşlenme ile enerji üretir.
Atmosferik benzinli aracı istediğin devirde kullanabilirsin. Devir çevirdin diye motora zarar vermezsin. Motorun çalışma karakteristiği de yüksek devire müsaittir zaten.
LPG sistemlerinde asıl hedef tasarruf olduğu için ülkemizde daha çok benzinli araçlara LPG uygulandığı görülür. Turbo ya da atmosferik benzinli motorlara sahip araçlara kolayca LPG sistemi uygulanabilir.
Atmosferik motorlar içten yanmalı olup yalnızca otomobilin bulunduğu ortamdaki hava basıncını kullanarak fonksiyonlarını yerine getirir. Motor silindirinde bulunan hava ve yakıtı piston aracılığıyla alarak aracın diğer bölümlerine iletir. Atmosferik motorlar atmosfer basıncını emerek silindirde yanmak üzere aktarırlar.
Aracınızın LPG'li olması yazılım uygulamamız için engel değildir. Dizel, benzinli, LPG'li tüm araçlara uygulama yapabiliyoruz. Aynı zamanda aracınızın atmosferik yada turbolu olması fark etmeksizin yazılım uygulamamızdan faydalanabilir, aracınızın gerçek gücüyle tanışabilirsiniz.
VİTES GEÇİŞİ-HIZ İLİŞKİSİ
Motor devri yaklaşık 1000 d/d'ye düştüğünde 1. vitese geçip, dizel araçlarda 2000 d/d ve benzinli araçlarda 2400 d/d devirde vites yükseltmek ideal olandır. Araç ile hareket ettikten sonra çok kısa aralıklarla vites değiştirerek en üst seviyeye geçmek gerekir.
Vites yolda giderken kademeli bir şekilde devir her 2000'e geldiğinde atılır. Bu bir zorunluluk değildir ancak arabayı hızlı kullanmak istiyorsanız devir göstergesinde ibrenin 3000-4000 devirleri görmesini bekleyebilirsiniz.
Uzun yolculuklarda ise devir saatinizi, 1.800- 2.500 bandında tutarsanız maksimum yakıt verimliliğini sağlamış olursunuz.
İkinci motor seçeneği 1.6 litrelik i-Vtec 125 beygir gücü ve 152 NM torka sahip benzinli motordur. Üçüncü motor ise 140 hp güce ve 174 Nm torka sahip 1.8 litrelik i-Vtec atmosferik benzinli motordur. Bu motorlar, Türkiye'de 5 ileri manuel ve 5 ileri otomatik şanzımanla sunulmuştur.
Dizel atmosferik motor olarak adlandırılan modeller isminden de anlaşılacağı üzere hem hava hem de dizel yakıt kullanır.
1864: ilk başarılı atmosferik motor.
BİRÇOK TOYOTA COROLLA VİDEOMUZ KANALIMIZDA MEVCUT ANCAK BU ARAÇ MOTOR OLARAK TOYOTA' NIN ÜRETTİĞİ ATMOSFERİK MOTOR AİLESİNİN EN YENİ ÜYESİ BUNDAN DOLAYI MOTOR MEKANİK OLARAK DETAYLICA İNCELEMEYE ÇALIŞTIK İNŞALLAH FAYDALI BİR VİDEO OLMUŞTUR. İYİ SEYİRLER.
Turbolu motorların manifoltları, turbosuzlara göre daha farklıdır. Turbolu araçların silindir kapak contası, yüksek basınca uygun olarak üretilmiştir ve turbosuzlara göre çok daha dayanıklıdır. Turbolu araçların subapları daha sert ve basınca dayanıklı olarak üretilmiştir.
Tüp takılmayan arabalar dizel ve elektrikli araçlardır.
Yokuş dikleştikçe motor gücünün artması ve yakıtın da çekiş gücünün artması gerekir. Yani LPG'li bir araç benzinde yokuşta çok daha iyi çeker.
1) Aracın uygun devirde kullanılması gerekmektedir (ne düşük nede yüksek), istisnalar dışında yüksek devirlere çıkılmamalıdır (2000-3000 devir aralığında). 2) Işıklarda dururken ani çıkışlardan kaçınılmalıdır. 3) Araç hareket halinde iken devamlı frene basılmamalıdır.
Motorun Çok Yüksek Devirde Çalıştırılması
Ne yazık ki motoru gereğinden yüksek devirde çalıştırmak, yıpranmaya ve maliyeti oldukça yüksek arızalara sebep olabilir. Bu nedenle, aracınızı gereğinden yüksek devirlerde kullanmamanız ve vitesin ne zaman değiştirileceğini bilmeniz çok önemlidir.
devirsiz kullanınca yeterli ve verimli tork da elde edilemiyor motor baygın bir biçimde oluyor sanki. 2.000 altında kullanımlar devirsiz, 3.500 üstü kullanımlar aşırı devirlidir. Aracı basarak kullanımların sonu her zaman kötü sonuçlarla biter.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri