Julius Robert Oppenheimer (22 Nisan 1904 - 18 Şubat 1967), Amerikalı bir teorik fizikçi ve İkinci Dünya Savaşı sırasında Manhattan Projesi'nin Los Alamos Laboratuvarı direktörüydü. Kendisi genellikle "atom bombasının babası" olarak anılır.
Her neyse, rüzgar Einstein'ın şapkasını hafifçe başından uçurur ve cesur Oppenheimer şapkayı kurtarırken, ikisi arasında (açıklanmayan) bir konuşma geçer ve bu konuşma Einstein'ın suratını asarak uzaklaşması ve Lewis Strauss'a (Robert Downey Jr.) görünüşte pay vermesiyle son bulur.
Son iki haftadır mağarada yaşamıyorsanız (ya da sadece Barbie'yle ilgilenmiyorsanız) film, ilk atom bombasının geliştirildiği New Mexico'daki laboratuvarın yöneticisi olan Amerikalı fizikçi J. Robert Oppenheimer'ın biyografisi. Sonuç olarak Oppenheimer için sıklıkla "atom bombasının babası" deniyor.
"Einstein seyircinin tanıdığı bir isim." Fotoğraf altı yazısı, Oppenheimer ve ekibi ilk atom bombasını geliştirdi. Oppenheimer 1943-1945 yılları arasında Princeton'dan binlerce kilometre uzakta, New Mexico'daki Los Alamos Laboratuvarı'nda çalıştı.
'Atom Bombasının Babası' olarak tanımlanan atom bilgini Robert Oppenheimer, hidrojen bombasının üretimini engellemekle ve devletin çıkarlarını gözetmemiş olmakla suçlanarak,hakkında soruşturma açılmış ve soruşturma komisyonu 12 Nisan 1954'te sorguya başlamıştır.
İlgili 45 soru bulundu
Buna karşılık Oppenheimer, ölümünün 10. yılında onun hakkında, "Einstein'ın erken çalışması (Genel görelilik teorisi) inanılmaz güzel ancak hata dolu" demiş ardındansa onun düzeltmelerine katıldığını ve bunun 10 yıl aldığını ekleyerek "Hatalarını düzeltmek 10 yıl sürdüyse, o harika bir adamdı" demişti.
Oppenheimer bu dönemde bir gün Princeton Üniversitesi'nde Einstein'a rastlamıştı. Fizikçi ona soruşturma ve yargılamaya katlanmak yerine çekip gidebileceğini söylemişti. Ancak o, mevcut politik durumun ancak içeriden değiştirilebileceğini ve bu yüzden kalıp savaşacağını söylemişti.
Julius Robert Oppenheimer “atom bombasının babası” olarak bilinmektedir ve 1946, 1951 ve 1967 yıllarında 3 kez Nobel'e aday gösterilmiş ancak hiç kazanamamıştır. 1965'in sonlarında gırtlak kanseri teşhisi konan Dr. Oppenheimer 1967'de hayata gözlerini yummuştur.
Oppenheimer'in Los Alamos Laboratuvarı'nda yaptıklarından pişmanlık duymadığını ve doğasında merak olan insanoğlunun etrafındaki fiziksel dünyayı keşfetmesinin engellenemeyeceğine inandığını belirten Bird'e göre insanlığın bilimsel serüveninin önüne geçilemez.
Vizyona girmeden önce çıkan haberlerde Oppenheimer filminin, “cinsellik, çıplaklık ve kullanılan dil” sebebiyle 18+ (R-Rated) olarak derecelendirildiği ve Türkiye'de de +18 olarak gösterileceği duyurulmuştu. Ancak ilginç bir şekilde +13 derecesiyle vizyona girdi.
1) Filmde siyah-beyaz olan bölümler geçmiş zaman, renkliler gelecek zaman değil! Renkli sahneler Oppenheimer'ın, siyah-beyaz olanlar ise Amerika'daki askeri-endüstriyel kompleksin ilk politik adamlarından olan Strauss'un bakış açısını temsil ediyor.
Amerika Birleşik Devletleri, savaşı sona erdirmek için Japonya'nın mümkün olan en kısa sürede teslim olmasını istedi. Bu nedenle Japonya'nın teslimiyetini hızlandırmak ve İkinci Dünya Savaşı'nı sona erdirmek için Hiroşima ve Nagazaki'ye atom bombaları atıldı.
Ancak çok konuşulan "Oppenheimer" 'tüm dünyada' vizyona giremedi: Söz konusu film Japonya'da yasaklandı.
Oppenheimer filmi 18+ yaş sınırı ile vizyona girecek. Christopher Nolan'ın atom bombasının mucidini konu alan yeni yapımı hakkında son detaylar ortaya çıkıyor.
Einstein'ın mektubu ve buluşmaları sonucu ABD bombayı geliştirme yarışına girdi. Savaş sırasında ABD bombayı geliştirebilen tek ülke oldu.
Julius Robert Oppenheimer, II. Dünya Savaşı sırasında Los Alamos Laboratuvarı'nı yönetmiş Amerikalı bir teorik fizikçiydi. İlk nükleer silahın yaratıldığı araştırma olan Manhattan Projesi'ndeki önemli rolünden dolayı genellikle "atom bombasının babası" olarak anılıyordu.
Julius Robert Oppenheimer (22 Nisan 1904 - 18 Şubat 1967), Amerikalı bir teorik fizikçi ve İkinci Dünya Savaşı sırasında Manhattan Projesi'nin Los Alamos Laboratuvarı direktörüydü. Kendisi genellikle "atom bombasının babası" olarak anılır.
Hiroşima ve Nagazaki askeri ve endüstriyel öneme sahipti
Japonya'nın bu çağrılara yanıt vermemesi üzerine ABD, askeri ve endüstriyel önemi dolayısıyla Hiroşima ve Nagazaki'yi hedef olarak seçti. ABD'nin "B-29" tipi uçağı, 6 Ağustos 1945 sabahında "küçük çocuk" (little boy) adlı bombayı Hiroşima'ya bıraktı.
"Oppenheimer"ın seks sahneleri, film daha vizyona girmeden önce çokça tartışılmış ve merak uyandırmıştı. Nolan, filme 18 yaş sınırı getirilmesine neden olan sahnelerin, Robert Oppenheimer (Cillian Murphy) ve Jean Tatlock (Florence Pugh) arasındaki aşkı yansıtmak için gerekli olduğunu savunmuştu.
Atom bombasının babası olarak bilinen Julius Robert Oppenheimer, 22 Nisan 1904'te New York'ta doğmuştur.
"Şimdi ben ölüm oldum, dünyaların yok edicisi." Oppenheimer'ın önderliğindeki bilim insanları ve araştırmacılar, yoğun çabaları sonucunda atom bombasının yapımını mümkün kıldı. 1945 yılında Hiroşima ve Nagasaki'ye atılan atom bombaları, dünya tarihinde büyük yıkıma ve insani trajedilere yol açtı.
Anlatılana göre, Oppenheimer'ın karakterindeki çelişkiler küçüklüğünden beri var görünüyor. 1904'te New York'ta doğan Oppenheimer, tekstil ticareti zengini birinci kuşak Alman Yahudi göçmeni bir ailenin çocuğuydu.
parçalanabileceğini söyleyen Cabir bin Hayyan, Marie. Curie'ye de ilham olacaktı. 💣
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri