Genel olarak, düzenli bakım ve uygun kullanım koşullarında bir ATV motorunun ortalama ömrü 10.000 ila 20.000 km arasında değişebilir.
Motor güçlerine bağlı olarak ATV'lerin hızları değişmektedir. Örneğin trafikte kullanılan modeller 65 ile 80 km hızlara sahip olabilirken daha düşük motorlar 40 ila 55 km hız yapabilme becerilerine sahiptirler.
Bir aracın motor ömrü kaç km? Geçmişte 150.000 km seviyelerinde olan araç motor ömrü günümüzde benzinli araçlar için 300.000 kilometreyi aşarken dizel araçlar için de 500.000 kilometre seviyelerin görmekte. Öyle ki kimi dizel araç motorlarının 1 milyon kilometreyi devirdiği de görülmekte.
Güçlü motorları, uzun yol süspansiyonu ve mükemmel yol tutuşu ile Sport ATV'ler, çöl patikalarından derin çamurlara kadar her koşulda canlandırıcı bir deneyim sunar.
Motor teknolojilerindeki gelişmeler maksimum 150-200 bin kilometreye kadar gidebilen benzinli motorların ömrünü 300 bine kilometreye çıkarırken, en büyük fark dizel motorlarda görüldü. Modern dizel motorlar 500 bin kilometrenin üzerine rahatlıkla çıkabiliyor.
İlgili 32 soru bulundu
Motosiklet kullanıcıları tarafından sıkça sorulan “2.el motor alırken kaç km olmalı?” sorusuna verilebilecek en iyi yanıt, 25-30 bin km arasıdır. Bu, bütün motor modelleri için aynı olmayabilir fakat genellikle dikkate alınan km bu şekildedir.
Teorik olarak bir motorun omru sasisinin omru kadardir. Yani sasiye 100 yil bir sey olmadiysa o motora bir sey olmaz. Motor yatak sarar yatagi degisir yola devam eder, piston kirar piston degisir yola devam eder.
Polaris ve Bombardier(BRP) en iyi atv markalaridir. Polaris Amerikan, Bombardier(BRP) ise Kanada malidir.
B grubu ehliyetler otomobil ve kamyonet sürücüleri için gerekse de bu sınıfta yer alan B1 ehliyeti motosikletleri kapsıyor. 16 yaşını dolduranların başvurabileceği B1 sınıfı sürücü belgesiyle ATV gibi dört tekerlekli motosikletler kullanılabiliyor.
500 cc motorun hızı, motorun gücü, ağırlığı ve sürüş tarzına bağlı olarak değişir. Genel olarak, 500 cc motorlar 150-200 km/s hıza ulaşabilir.
Motosiklet, periyodik bakıma ihtiyaç duyan bir ulaşım aracıdır. Doğal olarak söz konusu aracın kullanım ömrü de bakım şartlarına riayet etmekle ilgilidir. Düzenli olarak bakımı yapılan motosikletlerin ömrü 160 bin km'den fazladır. Bakımsız motosikletlerde ise motorun kullanım ömrü 8 bin km'ye kadar düşebilir.
1- Aracınızın motor yağını marka üreticisinin belirlediği periyotlarda düzenli olarak değiştirin. Motor yağı değişiminde, aracınızın motor üretim segmentiyle uyumlu motor yağı kullanın. 2- Yağ filtresi ve hava filtresi değişimde kaliteden taviz vermeyin. Orjinal ve OEM onaylı yedek parça kullanılmasına dikkat edin.
Bir motorun rektifiye işlemine girmesini gerektiren iki ana sebep bulunuyor: Motor yataklarının aşınması ve piston halkalarının iyi oturmaması. Herkesin bildiği gibi krank mili, rot ve piston gibi motor parçaları serbestçe hareket etmelerini sağlayan yataklara sahip.
ATV motorlar gerçekten eğlencenin dibine vurmak için eşsiz makineler. Ama sizin istediğiniz en hızlı olanı ise o zaman Can-Am Maverick X DS'ye mutlaka bir göz atmalısınız. 976cc'lik turbo şarjlı V-twin motoru tam 121 beygir gücünde ve en yakın rakibi olan Polaris RZR 1000'den %40 daha yüksek tork değerine sahip.
Genellikle, bir ATV'nin yakıt tüketimi, saatte 3 ila 10 litre arasında değişebilir. Ancak bu değerler, yukarıda bahsettiğimiz faktörlere bağlı olarak önemli ölçüde değişebilir. Örneğin, ATV'nizi düz bir arazide düşük hızda kullanıyorsanız, yakıt tüketimi daha düşük olabilir.
Sonuç olarak, ATV'lerin otobanlarda kullanımı yasak olduğu gibi güvenlik açısından da uygun değildir. ATV sürücüleri, ATV kullanımının yasal olduğu alanlarda sürüş yapmalı ve ATV sürüşü için belirlenmiş kurallara uymalıdırlar.
Azami Hız 65 Km/h
Her koşulda ve her arazide yolların tek sahibi sizsiniz.
ATV'ler, tasarımları gereği kapalı bir kabinleri olmadığı için, sürücünün ve varsa yolcunun başını koruyacak ekstra bir güvenlik önlemi gereklidir. Bu nedenle T3 belgesine sahip ATV'lerde kask takma zorunluluğu getirilmiştir.
B1 ehliyet net motor gücü 15 KW'ı geçmeyen ve net ağırlığının 400 kg üst sınırı olan Dört tekerlekli ATV kullanacaklara verilir.
ATV (İngilizce: all-terrain vehicle). ATV motorlar, tüm arazi ve hava koşullarında çalışmak üzere tasarlanmış, 3 ve 6 tekerlekli modelleri de olmasına rağmen daha çok 4 tekerlekli olarak üretilen, tek ya da çift kişilik kapasitelere sahip, benzinli içten yanmalı motorlar ile çalışan araçlardır.
atv, Turkuvaz Medya Grubu bünyesinde Türkiye'de yayın yapan ulusal televizyon kanallarından biridir.
Winch, römork, bagaj kutusu, çamurluk, ek farlar ve benzeri aksesuarları inceleyerek, ihtiyacınıza uygun olanları seçin. Test sürüşü: Satın almayı düşündüğünüz ATV'yi test etmek önemlidir. Test sürüşü sırasında, aracın performansını, frenlerini, süspansiyon sistemini ve genel kullanımını değerlendirin.
2 kişi binmek sakıncalıdır rodaj döneminde. 125-150cc'de özellikle bayır çıkarken motoru bağırtmak (devri yükseltmek) zorunda kalırsınız ki bu, rodajda tavsiye edilen bir şey değildir.
Genel olarak rektifiye öncesinde bir motor için 500 bin kilometre ömür değeri biçilmektedir. Bu değer genel olarak benzinli araçlar için geçerlidir. Dizel araçlar içinse 600 bin kilometre sınırı söz konusudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri