Uygun olmayan koşul ve kullanımda bu araçlar motosikletten çok daha tehlikeli hale geliyor. Özellikle lastik yapıları asfalta uygun değil. O aracı siz asfalta kullanmaya kalkarsanız ölüme davetiye çıkarırsınız. En küçük virajda o lastikler kayar, daha kötüsü sürücüsünü savurmaz, altına alır.
Ancak, eğer uzun yolculuk kaçınılmazsa, motorun düşük hızlarda ve düşük devirlerde tutulması önemlidir. Ayrıca, sık sık mola vermek ve motorun soğumasına izin vermek de önemlidir. Sonuç olarak, ATV motorunun rodaj sürecinde uzun yolculuklar genellikle önerilmez.
Öncelikle belirtmek gerekir ki, ATV'ler (All Terrain Vehicle) Türkiye'de trafiğe çıkabilen araçlar arasında değildir. ATV'ler, genellikle off-road parkurlarda kullanılan, dört tekerlekten çekişli, çift kişilik araçlardır. Ancak, T3 belgesi ile ATV'lerin trafiğe çıkması mümkün hale gelir.
Genellikle, düzgün bakılan ve düzgün kullanılan bir ATV'nin kullanım ömrü 15-20 yıl veya 20.000-30.000 km arasında olabilir. Ancak bu, ATV'nin düzgün bakım görüp görmediğine, nasıl kullanıldığına ve ne tür koşullarda kullanıldığına bağlı olarak büyük ölçüde değişebilir.
On-road ve Off-road olarak kategorize edilen atv motosikletler, B sınıfı sürücü ehliyeti ile kullanılabiliyor.
İlgili 20 soru bulundu
Çok sorulan sorulardan biri de ATV kullanılabilmesi için ehliyet gerekir mi? Bunun cevabı, evet ATV kullanımında B1 sınıfı ehliyet alınması gerekir. B1 ehliyet net motor gücü 15 KW'ı geçmeyen ve net ağırlığının 400 kg üst sınırı olan Dört tekerlekli ATV kullanacaklara verilir.
Sonuç olarak, ATV'lerin otobanlarda kullanımı yasak olduğu gibi güvenlik açısından da uygun değildir. ATV sürücüleri, ATV kullanımının yasal olduğu alanlarda sürüş yapmalı ve ATV sürüşü için belirlenmiş kurallara uymalıdırlar.
500 cc motorun hızı, motorun gücü, ağırlığı ve sürüş tarzına bağlı olarak değişir. Genel olarak, 500 cc motorlar 150-200 km/s hıza ulaşabilir.
Standart ATV Modelleri: Standart bir ATV genellikle 60-80 km/saate kadar hız yapabilir. Bu hız, çoğu kullanıcının ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeydedir. Spor ATV Modelleri: Spor modelleri, genellikle daha hızlıdır ve bazıları 100 km/saat ve üzeri hızlara çıkabilir.
Öncelikle şu duruma açıklama getirmek gerekir; B sınıfı olarak 3 farklı sınıf bulunur. Bunlar; B1, BE ve B'dir. B1 sınıfı ehliyette 16 yaş ve üzerin olma şartı aranır ve bu ehliyet ile dört tekerlekli motosiklet sınıfındaki araçlar kullanılabilir. Bu araçlara en bilinen örnek ATV olarak tarif edilen araçlardır.
Azami Hız 65 Km/h
Her koşulda ve her arazide yolların tek sahibi sizsiniz.
ATV'ler, tasarımları gereği kapalı bir kabinleri olmadığı için, sürücünün ve varsa yolcunun başını koruyacak ekstra bir güvenlik önlemi gereklidir. Bu nedenle T3 belgesine sahip ATV'lerde kask takma zorunluluğu getirilmiştir.
1On-Road ATV , Off-Road ATV !
T3 belgeli olarak geçen, yani traktör statüsünde plaka çıkartılan atvler, B sınıfı sürücü ehliyeti ile kullanılabiliyor. Aynı zamanda sıfır kilometre alırsanız, ilk muayene 3 yıl sonra ve trafik sigortasından muaf şekilde kullanılıyor.
ATV Kaç Km Hız Yapar? Motor güçlerine bağlı olarak ATV'lerin hızları değişmektedir. Örneğin trafikte kullanılan modeller 65 ile 80 km hızlara sahip olabilirken daha düşük motorlar 40 ila 55 km hız yapabilme becerilerine sahiptirler.
ÇEKME PERFORMANSI
Çekme, bir çiftlikte yaygın bir iştir ve bir römork, ATV veya SxS'nizi oldukça yetenekli bir çekici yapar. HD8 ve HD10 motorlarıyla Can-Am Defender yan yana 2.500 lb (1.134 kg) ağırlığa kadar çekebilir ve Defender 6x6, endüstri lideri 3.000 lb (1.360 kg) çekme oranına sahiptir.
Genellikle, bir ATV'nin yakıt tüketimi, saatte 3 ila 10 litre arasında değişebilir.
Polaris ve Bombardier(BRP) en iyi atv markalaridir. Polaris Amerikan, Bombardier(BRP) ise Kanada malidir.
ATV motorlar gerçekten eğlencenin dibine vurmak için eşsiz makineler. Ama sizin istediğiniz en hızlı olanı ise o zaman Can-Am Maverick X DS'ye mutlaka bir göz atmalısınız. 976cc'lik turbo şarjlı V-twin motoru tam 121 beygir gücünde ve en yakın rakibi olan Polaris RZR 1000'den %40 daha yüksek tork değerine sahip.
150 lik bir atv tüm bakımları tam ise 60 km/s civarında bir hız yapıyor.
Gençlik ATV'leri, 70 cc ile 250 cc arasındaki motorlarla yaş ve yetenek için doğru boyuttadır.
Hız (km/h)45 km/h Rölanti1500±100 min Şanzıman Otomatik + R Vites Offroad Çalıştırma Metodu Elden Marşlı Soğutma Tipi Hava Soğutmalı Yağlama Tipi Yağ Pompası Ateşleme Tipi CDI Debriyaj Tipi Islak Tip Çoklu Plaka Frenleme Metodu (Ön/Arka)El ile Lastik (Ön/Arka)19*7.00-8/18*9.50-8 Yakıt Tankı Kapasitesi (L)2.2 Litre Max ...
Motosiklet vb. iki ya da üç tekerlekli araçlar ve römorkları ilk 3 yaş ve sonrası her 2 yılda bir kez araç muayenesinden geçer.
-A2 Ehliyet ile kullanılır. Malesef vergisi "0-1300cc - Otomobil - Kaptıkaçtı - Arazi Taşıtı ve Benzerleri" üzerinden alınıyor. Maliye bakanlığı bu konuda uyanık davranmış, Ruhsatta Motosiklet yazıyor, vergilendirmesi araba gibi oluyor ve A2 ehliyet kullanılıyor.
Winch, römork, bagaj kutusu, çamurluk, ek farlar ve benzeri aksesuarları inceleyerek, ihtiyacınıza uygun olanları seçin. Test sürüşü: Satın almayı düşündüğünüz ATV'yi test etmek önemlidir. Test sürüşü sırasında, aracın performansını, frenlerini, süspansiyon sistemini ve genel kullanımını değerlendirin.
Off-road için tasarlanan ATV'ler, "dörtlü" veya "dört tekerlekli" olarak da bilinirler, tipik olarak dört tekerleğe, bir koltuğa oturma pozisyonuna ve direksiyon için gidonlara sahiptir. Zorlu yollar, dar yollar, derin çamur ve dik yokuşlar, birçok ATV sürücüsü için olağan arazilerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri