AUZEF'e bağlı olan İşletme Programı, dört yıllık açıköğretim lisans programıdır.
Bu program, sadece DGS ile öğrenci kabul etmekte olup eğitim süresi 3 yıldır.
AUZEF Hayat Boyu Öğrenme sistemi İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi bünyesinde Kasım 2018 tarihinde kurulmuştur.
Çocuk Gelişimi Açıköğretim Lisans Programı AUZEF'e bağlı olan Çocuk Gelişimi Programı, dört yıllık açıköğretim lisans programıdır.
Değerli AUZEF Öğrencileri; İstanbul Üniversitesi Senatosu'nda alınan kararlar çerçevesinde 2022-2023 eğitim-öğretim yılından itibaren; 1- Açıköğretim programlarında bir dersten koşullu veya doğrudan geçebilmek için gereken Bitirme/Telafi Sınavından en az 40 alma zorunluluğu kaldırılmıştır.
İlgili 33 soru bulundu
Açık öğretim programlarında bir öğrencinin bağıl değerlendirmeye katılabilmesi için bitirme/bütünleme sınavında en az 40 puan alması gerekir.
Ders başarı notu, ara sınav ve final sınav puanlarının birlikte değerlendirilmesiyle elde edilir. Ders başarı notu, ara sınav notunun %30'u ile final sınav notunun %80'i alınarak hesaplanır. Ders başarı notu, en az 60 olan öğrenci başarılı sayılır.
Öğrenciler, öğrenim süresi iki yıl olan ön lisans programlarını azami dört yıl, öğrenim süresi dört yıl olan lisans programlarını azami yedi yıl, içinde tamamlamak zorundadırlar.
Ne kadar sürede mezun olmam gerekir? (1) Öğrencilere öğrenimlerini tamamlamaları için tanınan program süresi, yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, 2 yıllık ön lisans programları için 4 yarıyıl/2 yıl; 4 yıllık lisans programları için 8 yarıyıl/4 yıl; 5 yıllık lisans programları için ise 10 yarıyıl/5 yıldır.
Çocuk Gelişimi Programı iki yıl, dört dönemlik ön lisans eğitimi veren bir programdır. Bu programdan yeterli bilgi ve beceri donanımıyla mezun olanlar; okul öncesi eğitim kurumları, kaynaştırma okullarında ve özel eğitim kurumlarında kamu ve özel sektörün eleman ihtiyacının karşılamaktadır.
Bu belge öğrencinin Fakültemiz ile ilişiğinin mezuniyetle kesildiğini göstermek amacıyla düzenlenmiştir. AKSİS te statüsü “MEZUN” olarak güncellenen öğrencilerimiz, AKSİS üzerinden “Elektronik İmzalı” şekilde diplomalarını temin edebilirler.
İstanbul Üniversitesi AUZEF kapsamında formasyon eğitimi bulunmamaktadır.
Çünkü Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerde aynı anda iki programda okumak mümkün değildir. İkinci Üniversite kayıt türü ile kayıt yaptırabilmesi için halen kayıtlı olduğu bölümden/programdan mezun olması gerekmektedir.
Ancak, özelliklerine bağlı olarak bazı derslerdeki etkinliklere, uygulamalara, stajlara devam ile ilgili esaslar Fakülte Kurulu tarafından belirlenir. MADDE 18 – (1) Kayıt yaptırdıkları yarıyıldan başlamak üzere öğrenciler; ön lisans için dört, lisans için yedi yıl süreyle öğrencilik haklarından yararlanabilir.
Not: Çocuk Gelişimi Lisans, Çocuk Gelişimi Önlisans ve Çocuk Gelişimi Uzaktan Eğitim programları için Çocuk Gelişimi stajı mezuniyet koşulu olmadığından muafiyete tabi değildir.
Sosyal Hizmet Açıköğretim Lisans Tamamlama Programı için, 4. sınıfın bahar döneminde (8. yarıyılda) Sosyal Hizmet Stajı bulunmaktadır.
Öğrenci kayıt yenilediği takdirde mezuniyet şartlarını tamamlanıncaya kadar okuyabilir. Açık Öğretim Lisesi Öğrencileri Örgün eğitimde okuyan öğrencilerin sahip olduğu tüm haklara sahiptirler. Açık Öğretim Lisesini 2,5 yılda bitirme imkânınız vardır.
Öğrenci, ancak danışmanının olumlu görüşüyle, üst yarıyıldan ders/dersler alabilir.
1-3, 2-4 kuralı dediğimiz 1. sınıftan dersi olanların 3. sınıftan ders alamaması kuralı kalktı. Kalan FF. dersinizi istediğiniz sınıfta alabileceksiniz.
Sınavlar, her bir ders için her yıl/yarıyılda en az bir ara sınav, bir yarıyıl / yıl sonu bitirme ve telafi sınavı olmak üzere gözetimli olarak yüz yüze yapılır.
Üstten Ders Alma Koşulları:
check Kayıt yaptırdığı öğretim yılının ikinci yarıyılından itibaren alması gereken tüm derslerinden başarılı olanlardan AGNO'su 2,50 ve üstünde olan öğrenciler geçtikleri yarıyılın derslerinin yanında ön şartlı veya bağlantılı şartlı olmayan üst yarıyılın ders/derslerini de alabilir.
Ön lisans programı mezunu ya da öğrencisi iseniz Ön Lisans programlarına, Lisans programı öğrencisi ya da mezunu iseniz hem Ön lisans hem de Lisans programlarına okuduğunuz ya da mezun olduğunuz programın aynısı olmamak kaydıyla kayıt yaptırabilirsiniz. Neden İkinci Üniversite?
Mezuniyet İçin Gerekli Olan Minimum 2.00 AGNO Notunu Sağlayamayan Öğrenciler. Başarısız (FF) harf notu bulunmayan ancak mezuniyet için gerekli olan minimum 2.00 AGNO notunu sağlayamayan öğrenciler, en fazla üç DC, DD (koşullu başarılı) harf notlu derslerinden mezuniyet için üç ders sınavına girebilir.
Başarısız öğrenciler, tekrarladıkları yarıyıl sonunda AGNO'larını 1.80'in üzerine çıkarmayı başarırlarsa; bir üst yarıyıla kayıt yaptırabilir, o yarıyılın derslerinden alabilirler.
AUZEF DERS GEÇME NOTU KAÇ? Uzaktan öğretim programlarında; Ders puanı = (15 x 5) = 75 olacaktır. Uzaktan öğretim programlarında bir öğrencinin bağıl değerlendirmeye katılabilmesi için bitirme/bütünleme sınavlarında en az 50 puan alması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri