4 yıllık hemşirelik lisans mezunu (Hemşirelik Yüksek Okulu, Sağlık Yüksek Okulu Hemşirelik Bölümü, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik, Hemşirelik Fakültesi) olmak. Program toplam 21 yerel krediden az olmamak koşuluyla en az yedi adet ders, bir seminer dersi ve tez çalışmasından oluşur.
Kadın Doğum Hemşiresi Kaç Yıl Okur? Kadın doğum hemşiresi olabilmek için üniversitede dört yıllık eğitim alınması gerekmektedir. Devlette çalışmak isteyen hemşirelerin ise KPSS'ye girmesi gerekir. KPSS hazırlık ve atanma süreci ise ortalama 1 yıl ile 1,5 yıl kadar sürer.
Üniversite hazırlık sürecinde sayısal bölümde eğitim gören ve sınavda sayısal alanda yeterli puanı elde eden herkes kadın doğum hemşiresi olabilir. Ayrıca, herhangi bir bölümde lisans tamamladıktan sonra, üniversitelerin Sağlık Bilimleri Enstitüsünde, kadın doğum hemşireliği alanında yüksek lisans yapabilirsiniz.
Hemşire, kronik ya da akut fiziksel ve zihinsel hastalıktan muzdarip hastalar için sağlık kuruluşlarında veya evde tıbbi bakım sağlar. Hastane, özel klinik, okul, sağlık merkezleri, cezaevi gibi kurumlarda görev alır.
İlgili 42 soru bulundu
Acil Servis Hemşiresi Olmak İçin Gerekenler
Sağlık meslek lisesinden acil tıp teknisyenliği bölümünü bitiren acil tıp teknisyenleri, sağlık meslek yüksek okulundan paramedik mezunu olanlar ve üniversitede hemşirelik bölümünü bitirenler kamu veya özel hastanelerde acil servis hemşiresi olarak çalışabilir.
Hemşire ve Ebenin yanı sıra Hemşire Yardımcısı, Sağlık Teknikeri, Laborant, Diş Protez Teknisyeni, Sağlık Memuru ve Sağlık Teknisyeninin disiplin amiri de Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü, üst disiplin amiri Hastane Yöneticisidir.
Hemşirelik Bölümü Taban Puanları 2023
Hemşirelik bölümü, 4 yıllık bir bölümdür. Özellikle tercih dönemlerinde araştırılan bu bölüm ile en çok merak edilenlerin başında, "Hemşirelik bölümü hangi üniversitelerde var?" sorusu gelmektedir.
Hemşire Maaşı 2023. 6 aylık enflasyon farkı ve 8.077 TL seyyanen zamla birlikte, 1/5 derecesine sahip hemşire maaşı 26 bin 152 TL'ye yükseldi. Bu artış, hemşirelerin emeklerine ve özverili çalışmalarına layık görülen bir ödül niteliğinde.
Hemşirelik bölümünden mezun olan kişiler lisans bölümünden mezun olduktan sonra yüksek lisans sınavlarına girerek akademik kariyer yapabilir. Hemşireler, sağlık ocaklarında, devlet hastanelerinde, özel hastanelerde, dispanser gibi kurum ve kuruluşlarda sağlık personeli olarak görev yapar.
Yeni doğan yoğun bakım hemşiresi olmak için 4 yıl eğitim alınmalıdır. Bu süre üniversitede alınan hemşirelik eğitimini kapsar. Ayrıca sağlık meslek liselerinde Hemşirelik Bölümünü okuyanlar da Yeni doğan yoğun bakım hemşiresi olabilir.
Bebek hemşiresi, bebeğin göbek bakımı, banyo, masaj, vücut bakımı ve gaz çıkartma yöntemleri gibi tüm bakımlarını aile ile birlikte yapar. Anne sütü ve emzirme tekniklerini öğretir. Bebeğin uygun giysi seçimlerine yönelik tavsiyelerde bulunur. Prematüre bebek ise hekimin tedavi planını uygular.
Yani, 2024 yılı Ocak ayı itibarıyla hemşire maaşlarına yüzde 15 oranında zam yapılacak. Bu zamla birlikte, en düşük 1/4 derece hemşire maaşı 26.440 TL'den 38.476 TL'ye yükselecek.
Ameliyathane hizmetleri 4 yıllık bölümlere DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile tamamlanabilmektedir. Geçiş yapılabilecek 4 yıllık programlar arasında Hemşirelik, Sosyal Hizmetler, Sağlık Yönetimi gibi bölümler yer almaktadır.
Ameliyathane Hizmetleri bölümü, 2 yıllık bir bölümdür.
Öğretim Programının Yapısı Yüksek lisans programı Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim üyeleri tarafından yürütülür. Programa kayıtlı öğrenciler 2 yıllık (4 yarıyıl) süre içinde en az 21 yerel kredi ve 120 AKTS kredisi almak zorundadır.
HEMMŞİRE MAAŞI NE KADAR OLDU? 5/1 derecesinde üniversite mezunu olarak çalışan hemşire 15 bin 611 lira maaş alıyor.
2/1 derecesinde yer alanlar için hemşire maaşları 16 bin 920 TL (15 yıllık hemşire için) 1/3 derecesinde bulunan kişiler için hemşire maaşları 17 bin 307 TL (20 yıllık hemşire için)
göreve başladığı tarihten ayın 14'üne (dahil) kadar maaşını çalışıp hak eder. Göreve başladığı tarihten sonra aybaşında (15'inde) maaşı peşin ödenir. (657 S. DMK-Madde 164) (Ücretsiz izin dönüşü göreve başlayan personel için de aynı işlem uygulanır.)
Hemşire olmak için 2 yıllık Sağlık Meslek Lisesi bitirerek hemşire yardımcısı olunabilir. Ardından 2 yıllık eğitim veren Sağlık Meslek Yüksekokullarından mezun olarak hemşirelik mesleğine adım atabilirsiniz. Ya da 4 yıllık Sağlık Bilimleri Fakültesi'ni bitirerek hemşire olunabilir.
Hayır, Ebelik 4 yıllık lisans düzeyinde bir program. Türkiye'de ne kadar ebe var, yeni ebelere ihtiyaç var mı?
Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri bölümünde, 4 yıllık lisans eğitimi verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 240 AKTS haklarını doldurmaları ve üniversitelerinin mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir.
Bazı kelimelerin sonuna gelen "e" harfi, bu meslek kolunda görev yapan kadınlara işarettir. Erkek hemşireler de bu kapsamda hemşir olarak adlandırılır. Hemşir sözcüğünün sonuna "e" sesi geldiğinde de bu meslekte görev yapan kadın görevliler akla gelir. Söz konusu tabir hemşire olarak ifade edilir.
Ayrıca özel hastaneler hemşirelik alanında deneyim talebinde de bulunmaktadır. Üniversite hastanelerinde başhemşire olabilmek için ise en az yüksek lisans mezunu olmak gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri