Osmanlılar zamanında av eti ile hazırlandığı için günümüzde de hala Avcı Böreği olarak bilinen çıtır çıtır bir lezzettir Avcı Böreği. Lezzetli olduğu kadar bol malzemesiyle oldukça besleyici ve doyurucu olan bu enfes börek, her ne kadar Ege yöresine ait olsa da zamanla tüm mutfaklara girmeyi başarmış.
İç harcı kıyma, dışı ise galeta unu ile kaplanan avcı böreği, Çanakkale yöresine ait bir tariftir. Balıkesir, Bursa, Antalya gibi birçok yörede ilgi görmeyi başarmıştır.
Konya'nın yöresel tatlarından Hatçana Böreği tarifi, Mutfağım programında... Yapılışı: Un, su ve tuz bir kaba alınıp hamur yoğurulur. 5-10 dakika dinlendirilir. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alınıp hazır yufka büyüklüğünde ve inceliğinde açılır.
Bulgurlu Börek Tarifi Nasıl Yapılır? Bir Sinop'lu olarak belirteyim aslında yöresel bir böreğimizdir.
Paşa böreği, Aydın yöresine özgü bir yemektir. Adında börek geçmesine rağmen bölgede ana yemek olarak servis edilir. Buğday unu ve yumurta ile yoğrulan hamurlar tavada kızartılır. Kızartılan yufkalar et suyunda ıslatılır.
İlgili 31 soru bulundu
8. Leğen Böreği
Taze otlar, hafif lezzetler ya da et yemekleri gibi oldukça geniş bir mutfağa sahip Fethiye bölgesi, hamur işi konusunda da gelişmiştir. Bölgede hazırlanan ve hamur işi olarak tüketilen Leğen Böreği, Fethiye'nin yöresel lezzetleri arasında bulunur.
Pülümür ile Kiğı sınırında yer alan ve bir Alevi-Kürt köyü olan Bileceli Kürtler tarafından İstanbul'da yaygınlaştırıldığı için "Kürt böreği" adıyla tanınmıştır. Kürt böreği, "yağlı kömbe"den türemiş bir börek çeşididir.
Boşnak böreğinin 1450'li yıllardan beri Bosna Hersek'te yapıldığı düşünülmektedir. 93 Harbi sonrası Türkiye'nin kuzeybatısına göç eden Boşnaklar, Boşnak böreğini Bursa, Çanakkale ve Sakarya gibi yerlerde yapmaya başlamıştır. Boşnak böreği aynı zamanda Hırvatistan'daki Boşnaklar tarafından da yapılmaktadır.
Cevizli Börek ( Bingöl Yöresine Ait Bir Tariftir)
AYDIN'IN MEŞHUR AYRAN BÖREĞİ - YouTube.
Muska böreği yağda kızartılarak yapılan bir çeşit börektir. Şeklinin muskaya benzemesinden dolayı bu ismi almıştır. Zonguldak'ta yapılan yöresel böreklerden biridir.
Gaziantep ve Hatay'ın ardından UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil olan Afyonkarahisar'ın yöresel lezzeti patlıcan böreği, yapılışının zahmetli olmasının yanı sıra içerisinde hamur bulunmamasıyla dikkati çekiyor.
Özellikle Bulgaristan ve Sırbistan civarında yapılan bal kabaklı börek, Balkanlar civarında farklı isimlerle biliniyor. Biz sizlere daha çok Bulgaristan'da yapılan ve Tikvenik adıyla bilinen bu nefis tatlı böreği hazırladık.
Erzurum Su Böreği Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
Erzincan yöresine özgü muhteşem bir lezzet.
İzmir'de en çok yapılan böreklerden biri olan kol böreği ıspanaklı olabildiği gibi, mevsimine göre toplanan ya da pazarlardan satın alınan karışık böreklik otlarla da yapılabilir. Böreklik otun içerisinde genellikle ebegümeci, gelincik, kapurcak, pazı, arapsaçı ve ısırgan otu bulunur. Hamuru için: 1 kg un.
Merhabalar💜. Bugün Erzurumun en güzel böreği soğanlı börek'le geldim tatmadıysanız daha fazla beklemeyin diyorum çünkü bilen bilir efsane'dir.
1800' lü yıllara dayanan asırlık tat, Ankara Fabrika' sını açarak “ Tepsi tepsi lezzet uygarlığı” sloganıyla börek sevenlere hizmet vermeye başlamıştır. Fıstıklı, üzümlü, bol soğanlı, çıtır çıtır börek denince akla hemen Tarihi Karaköy Böreği gelir.
Diğer bir adı ile patriyot olarak karşımıza çıkan Arnavut böreği; pırasalı, ıspanaklı ve kıymalı gibi farklı şekillerde pişirilebilen bir hamur işidir.
Bir Balkanlar belgeseli izlerken bile, televizyonda göreceğiniz börek, karnınızı acıktırabilir. Arnavut böreği ince açılan hamurların, kat kat, 6 kat gibi düşünebilirsiniz, üst üste konulması, börek harcının konulması, sonra üzerine yine aynı hamurlarının konulması ile yapılır.
Kol böreği, Türk mutfağına özgü bir tepsi böreği çeşididir. Peynirli, kıymalı, ıspanaklı, patatesli çeşitleri vardır. Hazır yufka kullanıldığı gibi, elle açılan yufka da kullanılır. Bosna-Hersek'in milli yemeklerindendir.
Konya Karışık Börek
Kıyma, Bolu tulum peyniri ve 1. sınıf kaşarın özel olarak karıştırılarak oluşan hamur içini, özenle hazırlanan hamur bezelerinin içerisine yerleştirilir. Bu şekilde pişirilerek oluşan Konya'nın karışık böreği, Halk Etliekmek'te sizlerin beğenisi kazanmayı başarmıştır.
Dızmana diğer adıyla Göçmen Böreği veya Eskişehir Çöreği, Trakya'ya göçmüş Bulgaristan Türkleri (muhacir)'nin yöresel bir hamur işidir. Günümüzde Trakya bölgesi Bursa ve Eskişehir yörelerinde yaygın olarak yapılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri