Yoğun kimyasal ürünler kullanılmamalıdır. Kıl temizliği için ise çok uzatmadan kesmek önemlidir. Cinsel organdaki kılları keserken iyi bir jilet kullanılmalı, tahrişin önüne geçilmelidir. Eğer bölge hassassa jilet yerine bitkisel kıl dökücüler kullanılabilir.
Tüy dökücü krem: Genital bölge tüy dökücü krem ile temizlenebilir ancak bazı ciltlerde reaksiyon yapabildiği için, önce küçük bir bölgede denenmesi önerilir. İğneli Epilasyon: Elektrokoter yani elektrikli bir iğne ile tek tek kıl kökleri yakılmaktadır. Lazer epilasyona göre daha uzun süren bir yöntemdir.
Genital bölge asla nemli bırakılmamalı, temizlik önden arkaya doğru yapılmalıdır. Temizlikten sonra bölge mümkünse fön aletiyle kurulanmalıdır. Genital bölgede bulunan kıllar çok uzatılmadan periyodik olarak iyi cins bir jiletle, kılların çıkma açısına uygun olarak tahriş oluşturmadan temizlenmelidir.
Ağda: Ağda, “bikini bölgesi kılları nasıl alınır?” dediğinizde sık tercih edilen ve kılları kökünden aldığı için etkisi uzun süren bir yöntemdir. Ancak bikini bölgesinin hassas derisi üzerinde diğer yöntemlere oranla daha zorlayıcı ve acılı olabilir. Cımbız: Cımbız ağdaya oranla cildi daha az tahriş eder.
Keskin ve temiz bir tıraş bıçağı kullanın.
Kör bir tıraş bıçağı kullanmanız tıraş makinesine bağlı yanma, pütür ve tahriş riskini artıracağından, tıraş olurken keskin ve temiz bir özel bölge jileti kullanın.
İlgili 17 soru bulundu
Genital bölgenin tıraşı temizlik için önemlidir. Tüyler çok uzadığında bakteri birikmesi yapabilir ve aşırı terlemeye neden olabilir. Bu bölgenin temizliği jilet, tüy dökücüler, lazer epilasyon ve ağda ile yapılabilir.
Merhabalar, kalça tüylerine lazer epilasyon yapılır. Lazer epilasyon göz kapağı dışında istenmeyen tüylerin bulunduğu tüm vücut bölgelerine uygulanabilir. Buz Lazer ağrısız olması ile günümüzde en çok tercih edilen lazer epilasyon yöntemidir.
Yoğun kimyasal ürünler kullanılmamalıdır. Kıl temizliği için ise çok uzatmadan kesmek önemlidir. Cinsel organdaki kılları keserken iyi bir jilet kullanılmalı, tahrişin önüne geçilmelidir. Eğer bölge hassassa jilet yerine bitkisel kıl dökücüler kullanılabilir.
Tüyleri yumuşatmak için bol sabun kullan ve tıraş köpüğü işlevi görecek şekilde köpürt. Bir süre sıcak suyun altında tutarak usturayı ısıt. Kızarıklık ve tahriş olmaması için tüylerin çıkış yönünde tıraş et. Tüy dökücü kremler her markette satılıyor ve kıllar, tıraş olmaya göre çok daha uzun süre çıkmıyor.
Makat bölgesinde kıllar, dışkı artıklarının birikmemesi açısından; jilet, traş makinesi, tüy dökücü krem ve lazer epilasyon yöntemleri ile uzaklaştırılabilir, ancak bu konuda çok dikkatli olunmalıdır.
Genel olarak, temiz bir tıraş istiyorsanız her iki-üç günde bir; yalnızca şekillendirmek ve düzeltmek istiyorsanız üç-beş günde bir tıraş olmanızı tavsiye ediyoruz. Tüylerin uzamasını istiyorsanız tıraş olmayı bırakmanız yeterli. Tüylerin uzama hızı, vücudun hangi bölgesinde olduklarına da bağlıdır.
en son üç haftada bir yapılması gerekiyor. ondan sonrasi dinen uygun değil. kimileri bölgedeki kıl uzunluğunun bazı cisimlerle kıyaslanmasına göre günah ya da değil diyor. bu yöntem daha sağlıklı. bana güvenin.
Erkeğin erkeğe, kadının kadına, göbekle diz arasına bakmaları haram olduğu için, kendi cinsi de olsa, kasık kıllarını lazerle, epilasyonla, ağda gibi bir metotla başkalarına aldırmaları caiz olmaz.
Epilasyonla birlikte ağda, tüyleri kökünden alır ve çok daha uzun süreli bir pürüzsüzlük sağlar. Ancak en acılı yöntemlerden birisidir. Ağda yaparken tıpkı tıraşta olduğu gibi cildinizi korumalı ve dikkatli davranmalısınız.
Doğru tıraş makinesi bakımı
Tıraş makinenizi temizleme ipuçları: Bıçakları bir kaç dokunuşun ardından akan suyun altına tutun ve suyun sıkışan kılları ve diğer parçaları giderilebilmesi için arkadan öne doğru akmasını sağlayın. Bıçakları kurutmak için fazla suyu silkeleyin.
Orijinal Soru: Jiletle sakal/bıyık veya vücudun herhangi bir bölgesindeki kılı kesmek daha hızlı veya daha kalın uzamasına neden olur mu? Vücudumuzdaki hiçbir kılın uzama hızı veya gürlük miktarı, kılların kesilmesiyle alakalı değildir.
Merhabalar , Buz Lazer Epilasyon işlem öncesinde mutlaka uygulama bölgesinin 1 hafta süre ile güneşten uzak kalması gerekmektedir. Eğer ilk seansınız değil ise bölgedeki kılların 1 gün öncesinde jilet ile kesilmesi gerekmektedir. İşlem öncesi jilet uygulanması ciltte tahriş ve kuruluğa sebep olacağından önermiyoruz.
Genital bölge ve koltuk altında 13 yaşından itibaren tüyler çıkmaya başlamaktadır. Kol ve bacaklarda çıkan tüyler ise 15 yaşında daha yoğunlaşmaktadır. Erkeklerde 8-9 ila 12-15 yaşları arasında tüylenme problemleri yaşanmaya başlamaktadır.
Eldiven, tüyleri kökleriyle beraber aldığı için uzun vadede kıl köklerini zayıflatabiliyor. Eldiven yöntemi, tüyün kısa sürede çıkmasına da engel oluyor. Eldivenle tüy almanın zararları var mı? Eldivenle tüy almanın cilt için bilinen bir zararı yoktur.
Eğer kıl dönmesi sorunundan kalıcı olarak kurtulmak isterseniz bunun tek yolu lazer epilasyondur. Lazer epilasyon uygulamaları sırasında lazer ışınları kıla rengini veren melanin pigmenti tarafından emilir ve kıl kökünde kalıcı hasara neden olur. Böylece işlem yapılan bölgelerde bir daha kıl uzamaz.
Tüy Dökücü Krem, kasık, kasık bölgesi, penis tabanı, skrotum (testis torbası) ve kalçalardaki tüylerin alınması için uygundur. Tüy dökücü kremi penisin gövdesine veya üstüne, kalça aralarına, anüs ve perianal bölge çevresine uygulamayın.
Ağda yapmak, tüylerle beraber ölü deriyi de temizlediği için tüyleri alırken ciltte peeling etkisi de yaratır. Fakat tıraş bıçağı kullanımında tüyler kesildiği yerden deri altına girmeye ve uzamaya meyilli olur. Bu da kıl köklerinde iltihaplanmalara ve şişmelere yol açar.
Vulvanın temizlenmesi için yalnızca ılık su kullanılmalıdır. Sabun da dahil olmak üzere herhangi bir ürün kullanmak gereksizdir. Temizlik işleminin ardından vulva durulanmalı ve kurutulmalıdır.
Tüy dökücü krem mi yoksa jilet mi? Tüy dökücü kılların kökünden çıkmasını sağlayan bir yöntemdir. Daha uzun süreli bir tüy alımı sağlar ve tüylerin yeniden çıkması daha geç olur. Jilet ise tüyleri sadece yüzeyden keser, bu nedenle tüyler daha sert bir şekilde yeniden çıkar.
Osmanlı zamanında bilinen en eski epilasyon yöntemlerinden biri olan hamam otu tozu, zırnık otu olarak da bilinmektedir. Hamam otu genellikle kadınlar hamamda istenmeyen tüylerinden kurtulmak için bu yöntemi uyguladıkları için bu ismi aldı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri