1 Ocak 2021 itibariyle AB ülkelerinde 1 milyon 890 bin Türk vatandaşı yaşıyor. İlk sırada 1 milyon 316 bin ile Almanya yer alıyor. Bu da AB ülkelerindeki 10 Türk vatandaşının 7'sinin Almanya'da yaşadığını gösteriyor. İkinci sırada 210 bin ile Fransa var.
Türklerin en çok yaşadığı üç ülke Almanya, Fransa, Bulgaristan, İngiltere ve Hollanda'dır.
Avrupa'da Türklerin en çok yaşadığı kent Berlin.
152 ülkeyi kapsayan tabloya göre, 5 milyon Türk vatandaşı yurtdışında yaşıyor. İlk sırada 2 milyon kişiyle Almanya yer alıyor. Açıklamaya göre Butan, Tonga, Tuvalu'da hiç Türk vatandaşı yaşamıyor.
Dışişleri Bakanlığı Yurtdışında yaşayan 6,5 milyonu aşkın vatandaşımızın yaklaşık 5,5 milyonu Batı Avrupa ülkelerine yerleşmiş bulunmaktadır.
İlgili 33 soru bulundu
Türklerin en çok yaşadığı ülkeler hangileri? Türklerin en çok yaşadığı üç ülke Almanya, Fransa, Bulgaristan, İngiltere ve Hollanda'dır.
Almanya Federal İstatistik Ofisi'ne (Statistisches Bundesamt) göre, 2020 yılında Almanya'da yaklaşık 2,8 milyon Türk göçmen kökenli insan yaşıyordu. Bu, toplam Alman nüfusunun yaklaşık %3,4'ünü oluşturuyor ve Türk kökenli topluluğu Almanya'daki en büyük etnik azınlık yapıyor.
Amerikan Nüfus Sayım Dairesi, tarafından yayınlanan son araştırmaya göre, Amerika'da 136 bin ile 182 bin arasında değişen sayıda Türk nüfus yaşıyor.
Norveç'te yaşayan Türk toplumu yaklaşık 27.000 kişidir.
Demografi. Türkler Almanya'da hemen hemen her önemli şehirde yoğun bir şekilde yaşamakla birlikte, sanayi merkezlerinde sayıları daha yoğundur. Frankfurt, Berlin, Köln, Hamburg, Düsseldorf, Stuttgart ve Münih Türk azınlığın yaşadığı Almanya şehirlerinin başlıcalarıdır.
Kreuzberg, Berlin'in bir semtidir ve Türkler arasında "Küçük İstanbul" diye de adlandırılır. Kreuzberg Merkezi'ndeki Zentrum Kreuzberg tabelasının Türkçe olarak "Kreuzberg Merkezi" yazılması ve bölgedeki Türk esnaftan anlaşılacağı gibi "Klein Istanbul" (Küçük İstanbul)'dur.
Demografi. Özellikle Fransa'nın başkenti Paris ve dolaylarında yaşarlar.
İtalya'daki Türkler ekseriye başkent Roma'da yaşamaktadır.
Yunanistan'daki Türk varlığı Batı Trakya'yla sınırlı olmayıp, Rodos ve İstanköy ağırlıklı olmak üzere Onikiadalar'da yaşayan ve sayıları 6.000 civarında olan bir Türk nüfus da bulunmaktadır.
Dünyaya en olumlu etkisi olduğu düşünülen ülkelerin başında Almanya, Kanada, Birleşik Krallık ve Fransa gelmektedir. Dünyaya en olumsuz etkisi olduğu düşünülen ülkelerin başında İran, Pakistan, Kuzey Kore ve İsrail gelmektedir.
Birleşik Krallık İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre Birleşik Krallık'ta yaklaşık 850.000 Türk yaşamaktadır. Bu sayının Londra'da yaşayan kısmı 450.000 kişi civarındadır.
Rusya Federasyonu içinde yaşayan Türk halkları ve sıralaması
Rusya Federasyonu'nda yaşayan toplam nüfusun %8,6'sını Türk halkları oluşturmaktadır. Bu oran 12,2 milyon insana tekabül etmektedir. Bu nüfusun yaklaşık %50'sini Tatarlar oluşturmaktadır.
Kanada'da yaşayan yaklaşık 100.000 civarı Türk bulunmakta olup, bunun büyük çoğunluğu Toronto'dadır.
Çeşitli araştırmalara bakıldığında Türkiye'de kendini Kürt olarak tanımlayan vatandaş sayısı 12-15 milyon civarındadır. Bu nüfusun büyük kısmı Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşamaktadır.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) verilerine göre yurt dışına giden Türkler en çok Gürcistan'a gidiyor. 2015 yılında Türkiye'den 1 milyon 143.377 kişi Gürcistan'a gitmiş. Bunda hiç şüphesiz Gürcistan'a vizesiz hatta pasaportsuz bile gidilebilmesinin etkisi büyük.
Teşkilatın kurucu üyeleri Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye`dir. Ekim 2019'da Bakü'de gerçekleştirilen 7. Zirve sırasında Özbekistan Teşkilata tam üye olarak katılmıştır.
İşte Türkiye dışında yaşayan Türklerin sayısı hakkında merak edilenler… DÜNYA'DA KAÇ TÜRK VAR? Dünya'da yaşayan Türk nüfusu Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamalarına göre yaklaşık olarak 5 milyondur.
Dolayısıyla, İrlanda'da yaşayan Türk torunlarının sayısının genel olarak 2.000-3.000 olduğu tahmin edilmektedir. 06/02/2019 Türk Dışişleri Bakanlığından alınan bilgiye göre İrlanda Cumhuriyeti'nde 4500 Türk vatandaşı yaşıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri