Avrupa'da en hızlı internet ise İsveç'te bulunuyor. Onu Hollanda ve Norveç takip ediyor. Ülkelerin internet genişbant hızı üzerine yapılan bir araştırmaya göre Türkiye, 207 ülke arasında internet hızı en yüksek 102. ülke oldu.
Listenin başında 2 dakika 58 saniye ile Liechtenstein var.
İngiltere'de yapılan ve nüfusu 1 milyonun üzerinde olan ülkeleri kapsayan araştırmaya göre, 2023 yılında dünyada en hızlı internet hızına sahip ülke geçen yıl olduğu gibi yine Tayvan oldu. Tayvan'da ortalama indirme hızı 153.51 Mbps olurken, bu ülkeyi 152.45 Mbps ile Fransa izledi.
Güney Asya ülkesi olan Singapur, Speedtest tarafından açıklanan listede dünyanın en hızlı internet ortalamasına sahip. Singapur'un sabit internette ortalama indirme hızı 192,17 Mbps olarak zirvede yer alıyor.
NASA ve MIT'den bir grup araştırmacı, geçen yıl kendi kırdıkları rekoru ikiye katlayarak uzaydan dünyaya saniyede 200 gigabit hızında veri transfer etmeyi başardılar.
İlgili 33 soru bulundu
1-Türkmenistan
Türkmenistan, Speedtestin hazırladığı listenin son sırasında kendine yer buldu. Ülkeyi yöneten hükümet tarafından sık sık keyfi internet kesintisi yaşanan, fiyatların da son derece pahalı olduğu bu ülke dünyanın en yavaş internetini kullanıyor.
Ekvator Ginesi
Sahra Altı Afrika'sında yer alan ülkenin sabit geniş bant puanı 5.73 Mbps.
Güneydoğu Asya'nın gelişmiş ülkelerinden Singapur, 60 Mbps yüksek internet hızıyla dünya genelinde birinci olurken onu; İsveç, Danimarka ve Norveç gibi Kuzey Avrupa ülkeleri izledi.
Dünyanın en gelişmiş şehirleriyle birlikte 1.000 Mbps hız Türkiye'de de var!
Türkiye, yıl boyunca gerçekleştirilen testlerden elde edilen verilere göre sabit internet hızlarında 178 ülke arasında 101'inci sıra ile 107'inci sıra arasında yer değiştirmiş durumda.
Türkiye ortalama 27.97 Mbps internet hızı ile Avrupa ülkeleri arasında en yavaş internete sahip olan ülkedir.
12 Nisan 1993'te TÜBİTAK ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin (ODTÜ) iş birliği ile başlatılan TR-NET projesi kapsamında 64 Kbps kapasiteli bir kiralık hat kullanılarak ODTÜ ile ABD'deki Ulusal Bilim Vakfı Ağı (NSFNet) arasında ilk internet bağlantısı kuruldu. Bugün ülkemizde internet kullanımının 25. yıl dönümü.
Bunun ilk nedeni, Türkiye'deki internet kullanıcılarının çok fazla farklı bağlantı noktası geçiyor olması. İkinci neden ise Türkiye'nin coğrafi konumunun kötü oluşu. Üçüncü neden ise 80 milyon nüfuslu ülkenin internetinin tek bir internet servis sağlayıcısının (ISP) elinde bulunması.
Sabit internet sağlayıcıları arasında ise TurkNet, en yüksek indirme hızı ve en düşük gecikme süresiyle lider konumda. TurkNet kullanıcılarının ortalama indirme hızı 66,57 Mbps olarak kaydedildi. TurkNet'i sırasıyla Türksat Kablo, Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone takip ediyor.
Mobil İnternetin Lideri Turkcell, Sabit İnternetin Lideri TurkNet. Sabit internetlere geçtiğimizde en yüksek hızı sağlayan 64.31 Mbps ile TurkNet olurken, onu 46.66 Mbps ile Turksat Kablo takip etti. Bu iki şirketi ise 38.54 Mbps ile Turkcell, 28.16 Mbps ile Türk Telekom ve 26.40 Mbps ile Vodafone izledi.
Rekor olarak Dünya'nın en hızlı İnternet'i 1.02 Petabit/sn'dir (Japonya). Kullanıcıların kullandıkları internet hızı ortalamasına göre 219 Mbps'tır. İlginizi çekebilir: Dünyada ilk İnternet kullanımı.
24 Mbps hız ile yüksek hızda upload ve download yapabilir, videoları Ultra HD görüntü kalitesinde izleyebilirsiniz.
Dünya standartlarında bir teknoloji olan 1000 Mbps internet hızını 1 Gbps (Gigabit) olarak ifade edebiliriz.
NASA tek bir bölgede hizmet vermiyor. Google, Facebook gibi sunucular kullanıyorlar.
En pahalı internetin hangi ülkede olduğunu sıralarken, listenin başında Norveç yer alıyor. Ülkedeki sağlayıcılar, 100 Mbps hız için ortalama aylık 75,1 Euro gibi yüksek bir ücret talep ediyorlar. İkinci sırada ise 58,8 Euro ile İzlanda, hemen ardından da 53,8 Euro ile Avustralya bulunuyor.
Çünkü interneti kim kontrol ediyor sorusunun yanıtı, açık bir biçimde ABD olarak veriliyor. Her ne kadar internet hiyerarşik olmayan, yatay ve merkezsiz bir sistem olarak kabul edilse de, dünya internet trafiği ABD merkezli. Dünya internet trafiğinin ABD merkezli olmasının birbirine bağlı üç temel nedeni var.
Çin, Myanmar, Suudi Arabistan ve İran'da da hükümetin izin vermediği sitelere girmek tamamen yasak ve bu ülkelerin bazılarında elektronik postalar filtreleniyor.
Avustralyalı araştırmacılar, internet bağlantısı hızında dünya rekoru kırıp saniyede 44,2 terabayta (TB) ulaştı. Bu hızla, 1000 adet yüksek çözünürlüklü bir filmi bir saniyede indirmek mümkün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri