Araçları ile yurt dışına çıkacak kişilerin, Uluslararası Sürücü Belgesi için çıkarma ve yenileme ücreti ödenmesi gerekir. 2023 yılında ilk kez Uluslararası Sürücü Belgesi alacakların ehliyet için 830,76 TL ve harç olarak 1658,80 TL ödemesi gerekir. Ayrıca tüm bu tutarlardan 166,15 TL KDV alınır.
Özel aracınızla yurt dışına çıkmak için pasaport, Schengen vizesi, aracın ruhsatı, yeşil kart sigortası, seyahat sigortası poliçesi gibi belgeleriniz de hazır olmalı. Ayrıca pasaport bitiş süreci vize bitiş süresinden önce sonlanıyorsa seyahatinizi planlamadan pasaport yenileme işleminizi yapmalısınız.
Arabayla Avrupa turu için sınır geçişinde dilerseniz Bulgaristan kapısını da tercih edebilirsiniz. Burada sınır kontrollerinden geçtikten sonra Romanya ve Macaristan üzerinden Avrupa içlerine ilerleyip, Schengen bölgesinden çıkış yapmadan rotanızı oluşturabilirsiniz.
İlgili 19 soru bulundu
Türk sürücüler, Avrupa Birliği ile uyum için yapılan düzenlemelerin ardından çipli ehliyet olarak da anılan yeni tip ehliyete kavuştu. Eski sistemden farklı olarak 5 ya da 10 yılda bir yenilenen çipli ehliyetler ile herhangi ekstra bir işlem yapmadan dünyanın hemen her ülkesine gitmek mümkün.
Koronavirüs Ülkeye Giriş Yönetmeliği'nin 7 Nisan 2023 tarihi itibariyle sona ermesiyle test, sertifika ve karantina zorunluluğu bulunmamaktadır. Umuma Mahsus Pasaport hamillerinin, Almanya'ya girebilmesi veya transit geçebilmesi için bu ülkenin dış temsilciliklerinden vize alınması gerekmektedir.
Öncelikle Türkiye'den Yunanistan'a geçebileceğiniz belli sınır kapıları bulunuyor. Bu sınır kapıları Tekirdağ otobanı üzerinden ulaşılan İpsala sınır kapısı veya Edirne üzerinden ulaşılan Pazarkule sınır kapılarıdır. Bu sınır kapılarından kendi aracınız ile ulaşım sağlayabilirsiniz.
Bu iki ülkenin başkentleri arasında yapılan bir yolculukta hususi bir araç kullanılması halinde yaklaşık olarak 30 saat sürmektedir. Bu süre, İstanbul ile Berlin arasında, yolcu taşımacılığı yapan bir otobüsle ise yaklaşık olarak 20 saat sürmektedir.
Türkiye'den Bulgaristan veya Yunanistan'dan çıkış yapıp Avrupa'da Romanya, Bosna-Hersek, Kosova, Macaristan, Slovenya, Slovakya gibi birçok ülkeyi gezebilirsiniz. Avrupa'da yaşayan Türkler karayolu ile ülkemize gelmektedir. Almanya, Belçika, Avusturya, Hollanda, Fransa gibi ülkelere karayolu ile ulaşmanız mümkündür.
6. Emekli veya çalışan olmanız fark etmeksizin taşıtınızı Türkiye'de iki yıl (730 gün) kullanabilirsiniz. 7. Türkiye'de oturma izni bulunan yabancı uyrukluların taşıtlarına verilecek süre 730 günü aşmamak üzere ikamet tezkeresinde belirtilen süre kadar olabilir.
Ortalama 100 km'de 7 litre yakan bir araba baz alınırsa, Köln'den İstanbul'a (2400 km) gidiş dönüş yakıt ücreti 600 avro civarında. Buna gidiş-dönüş 80 avro tutarında otoban geçiş ücretleri ekleniyor. Bu durumda Türkiye'ye karayoluyla gidiş 680 avroluk bir maliyete sahip.
Otobüsle Büyük Avrupa Turu - Haydi Avrupa'ya tur organizasyonu ile baştan başa tüm Avrupa'yı gezebilmek için acentemizin talep ettiği ücret tüm büyük Avrupa turlarımız için 1790 Euro'dur. Ekonomik Avrupa Turu için 1190 Euro... Fiyatları belirleyen konaklama sayısı, gün ve kat edilen kilometredir.
Ülkemizde, Türk parasında 25.000 TL, dövizde ise 10.000 Avro ve eşiti efektif üzeri miktarı yurtdışına çıkarmak isteyen yolcuların gümrük memuruna beyanda bulunması zorunludur. Bu miktarlar altındaki nakitlerin beyan edilmesi zorunlu değildir.
Vatandaştan ilk kez 1963 yılında alınmaya başlanan yurt dışı çıkış harcı 2023 itibariyle 150 lira olarak belirlenmiştir.
Yabancı plakalı taşıtınızı Türkiye'de kimler kullanabilir ? Yabancı plakalı taşıtlar; Türkiye ye giriş yaparken adına kaydedilmiş olan kişinin yanı sıra, bu kişinin yurtdışında yerleşik eşi annesi babası ve çocukları tarafından kullanılabilir.
Almanya üzerinden gidecekler sırasıyla şu rotayı izleyebilirler: Avusturya, Slovenya, Hırvatistan (Zagreb), Sırbistan (Belgrad), Sırbistan Niş. Buraya kadar rota aynıdır, ancak Sırbistan Niş'ten sonra Bulgaristan veya Makedonya-Yunanistan üzerinden Türkiye'ye geçiş yapabilirsiniz.
İki ülke arasındaki bu yolculuğun hususi bir araçla gerçekleştiği durumda bir yolcunun alacağı mesafe yaklaşık olarak 3500 kilometre, uçakla gerçekleşmesi halinde ise yaklaşık 2200 kilometredir.
Yunanistan Türkiye Arası Kaç Saat? Kat edilen mesafede olduğu gibi iki ülke arasında yapılan yolculukta harcanacak olan zaman da ulaşım şekline bağlı olarak değişmektedir. İki ülkenin başkenti olan Atina ile Ankara arasında, kişiye özel hususi araç ile yapılacak yolculuk yaklaşık olarak 16 saat sürmektedir.
Türkiye – Yunanistan Feribot Seferleri
Feribot ile seyahat edecek vatandaşların feribot saatinden 1 saat önce limanda olmaları gerekmektedir. Ayvalık ve Midilli Adası arasında her gün 09:00 ve 17:00 saatleri arasında feribot seferleri düzenlenmektedir. Seyahat süresi ortalama 1,5 ila 2 saat arasında değişmektedir.
Fethiye ve Marmaris'den Rodos'a araba ile geçiş bulunmamaktadır. Ancak Bodrum'da hizmet veren Bodrum Express Lines firmasının belli gün ve saatlerde bulunan feribotlarında araba ile geçiş imkanı vardır.
Karayolu ile Ulaşım
Otobüs,özel araba ve ya motosiklet ile Bulgaristan'a rahatlıkla ulaşılabilmektedir. İstanbul'dan her gün Bulgaristan'a otobüs seferleri bulunmaktadır. İstanbul'dan Sofya'ya hareket eden otobüsler yaklaşık 8-9 saat sürmektedir. Sınır kapısında yoğunluk varsa bu süre 1-2 saat daha uzayabilmektedir.
Türk plakalı ve tescil belgeli araçlar 30 gün süreyle kullanılabilmekte olup, 30 gün geçince araç sahibinin taahhüdü ve gümrük makamları tarafından verilen izin belgesine göre geçici plaka ve ruhsat verilmektedir.
Almanya'nın yeni kalifiye iş gücü göçü yasası, 18 Kasım Cumartesi gününden itibaren yürürlüğe girdi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri