Gelin şimdi 2023 yılı avukat ücretlerinin bazılarından bahsedelim: 2023 yılı büroda sözlü danışma ücreti 1.200 Türk Lirasıdır. 2023 yılı her türlü ihtarname, ihbarname ve dilekçe yazılması ücreti 1.900 Türk Lirasıdır. 2023 yılı icra dairelerinde takip edilen işler için ücret 1.800 Türk Lirasıdır.
AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ YENİDEN BELİRLENDİ21.09.2023
Avukatlara büroda sözlü danışma ücreti ilk 1 saat için 2 bin 300 TL, sonraki her 1 saat için bin 300 TL, çağrı üzerine gidilen yerde 1 saate kadar sözlü danışma ücreti ise 4 bin 800 TL oldu.
Avukata sor kısmından sorulan sorular kısa bilgilendirme gerektiriyorsa ücretsizdir. Ancak sorulan sorular kısa bilgilendirme ile cevaplanamayacak düzeyde, detaylı danışmanlık gerektiriyorsa Avukatlık Kanunu gereği danışmanlık ücreti talep edilip ödedikten sonra sorular cevaplanmaktadır.
Büroda sözlü olarak danışmanlık hizmeti almanın asgari ücreti ilk 1 saate kadar 1.200,00 TL'dir. Bu ücret, ilk 1 saati takip eden her saat için 700,00 TL artış göstermektedir. Avukattan çağrı üzerine gittiği bir yerde sözlü danışmanlık hizmeti almanın asgari tutarı 2.500,00 TL'dir.
2023 yılı büroda sözlü danışma ücreti 1.200 Türk Lirasıdır. 2023 yılı her türlü ihtarname, ihbarname ve dilekçe yazılması ücreti 1.900 Türk Lirasıdır. 2023 yılı icra dairelerinde takip edilen işler için ücret 1.800 Türk Lirasıdır.
İlgili 24 soru bulundu
* Yeni açılan davalarda posta ve harç masraf toplamı 1000 ₺ ile 2000 ₺ arasında değişmektedir. davalarında binde 68,31'in yirmide biri nisbî harç olarak peşin alınır.
Avukatlık Kanunu 164. Maddeden çıkan sonuç her türlü hukuki danışma, hukuki iş ve işlem, takip yapmanın ücrete tabi olduğudur. Eğer avukatlık ücreti alınmadan bir iş yapılacaksa bu baroya bildirilmek zorundadır. Dolayısıyla avukatlar ücretsiz danışma hizmeti de dâhil olmak üzere karşılık olmadan görev yapamazlar.
4441878 nosunu aradıklarında menüdeki bilgilere kolayca ulaşabilecekler. Meslektaşlarımız sisteme kayıtlı cep telefonu dışında sabit hatlardan sisteme ulaşmak için Baronet'e şifreyle girerek pin kodu bölümünden pin kodlarını öğrenebilirler.
Bazı avukatlar, ilk görüşme için ücret talep edebilirken, diğerleri ilk görüşme için ücret talep etmeyebilir. Avukatlar, ilk görüşme için ücret talep etme konusunda farklı yaklaşımlar benimseyebilir ve bu ücret, daha sonraki hizmetler için fatura edilen ücretlere dahil edilebilir veya ayrı olarak talep edilebilir.
Hiçbir aşamada hakimler savcılar, Yargıtay veya tüketici mahkemelerinden WhatsApp veya sosyal medya üzerinden tebligat yapılmaz. Bilinen sosyal medya mecralarından tebligat yapılmaz bunlar resmi evraklardır ve resmi olarak yapılması gerekir. Asla bunlara inanmayın. Bu kişilerle irtibata geçmeyin."
Adli yardım avukatı ücretsiz çalışmamaktadır. Asgari ücret tarifesine göre belirlenen ücret Baro tarafından ilgili avukata ödenir. Adli yardım servislerinde çalışan avukatlar bu durumu kabul ederek gönüllü olmuşlardır. Baro Adli Yardım Kurulları görevlendirdikleri avukatları takip ederler.
Toparlamak gerekirse; adli yardımdan faydalanmak için icra takibinin yapılacağı veya davanın açılacağı baro başkanlığına ya da baro adli yardım bürolarına şahsen müracaat etmeniz gerekmektedir. Başvurunuz karşısında ilgili birim, ödeme gücünüzün bulunmadığını belgelemek durumundadır.
Avukat Danışma Ücretleri
Danışmayı takip eden her saat için asgari talep edilecek ücret 1.250 Türk lirasıdır.Çağrı üzerine gidilen yerde sözlü danışma ücreti Türkiye barolar Birliği tarafından asgari 2.000 Türk lirası olarak belirlenmiştir.
Türkiye'de Türkçesi herhalde Hukuk sigortası oluyor, bunun yaygınlaşmasını herhalde avukatlar istemiyorlardır. Çünkü sigorta müşterisi davayı. kaybederse 2 avukatın ücretini de öder, kazanırsa ödeme yapmaz çünkü karşı taraf ödemek zorundadır.
Eğer siz bu vekalet ücretini ödemezseniz hakkınızda icra takibi başlatılması mümkündür. Bu, sizin hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararınızı bozmayacaktır ve cezaevine girmenizi gerektirmeyecektir. Çünkü bizim hukuk sistemimizde borcun ödenmemesi dolayısıyla kimse özgürlüğünden alıkonulamaz.
Avukata sor yazıları, günümüzde hemen hemen her avukatın resmi internet sitesinde yer almaktadır. İnternet sitesinde yer verilen bu alana avukata danışmak istediğiniz soruyu yazabilirsiniz. Günümüzde kişiler hukuki sorunları hakkında internetten bilgi edinebilmektedirler.
2) 1136 sayılı Avukatlık Kanununun 58.maddesi uyarınca avukat meslektaşlarımızın girişlerde asla ve kesinlikle üstü ve çantası aranmayacaktır.
ADLİ YARDIM (ÜCRETSİZ AVUKAT) SADECE HUKUK DAVALARINDA ALINABİLİR. Adli yardım sistemi ceza davaları dışındaki davalar içindir. Ceza davalarında adli yardım sistemi farklı yapılandırılmıştır. Adli yargıda hukuk mahkemelerinde ve idari yargıda dava açarken veya aleyhe dava açılmışsa adli yardım talep edilebilir.
Avukatlar ücretsiz dava alabilirler mi? Hayır. Avukatlık Kanunu madde 164 /f. 4 uyarınca avukatların kural olarak ücretsiz dava almaları yasaktır. Ancak çok istisnai hallerde Baro Yönetim Kurulu'na bildirimde bulunulması suretiyle ücretsiz dava alınabilir.
Avukatlık Kanununun 178.maddesine göre, avukat talebi için baroların bünyesinde bulunan adli yardım büro ya da temsilciliklerine başvurulmasıdır Başvuru sırasında bazı belgeler talep edilir. Bu belgelerin değerlendirilmesi sonrasında gerekli koşulları taşıyan kişilere ücretsiz avukat görevlendirilmesi yapılır.
E-devlet üzerinden uyap uygulamasına giriş yapılarak avukat ismine ulaşılabilir. Ancak kimi durumlarda avukatın sadece ismi belirtilmektedir. İletişim bilgilerine dair herhangi bir bilgilendirme bulunmamaktadır. Bu nedenle bağlı olduğu baroyu arayarak telefon bilgilerine ulaşılabilir.
Ortalama 500-1000 TL arası dava açma masrafı oluştuğu bilinmektedir. Davalar fiziken adliyeye gidilerek açılabildiği gibi online olarak da açılabilmektedir. Adliyeye gidilerek açılan fiziki davalarda dava açma masrafları adliye veznesine ödenmektedir.
Dava masraflarını ödeyen kişinin dava sonunda kusursuz olduğu yani dava konusunda haklı ve davanın açılmasına sebebiyet vermediği anlaşılırsa, davayı kaybeden yani aleyhine hüküm kurulan taraf dava masraflarını ödeyecektir. Dava sonucunda her zaman %100 haklı ya da haksız taraflar bulunmayabilir.
İcranın yerine getirilmesi harcı icra takibinin sonunda maktu olarak alınır. Konusu para ile ölçülemeyen icra takiplerinde de başvuru harcı kadar, yerine getirilmesi harcı alınır. İlamlı takibin türüne göre değeri belli olmayan icra takiplerinde 2023 itibari ile icranın yerine getirilmesi harcı da 179,90 TL'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri