Aylin: AYLA ile aynı anlamdadır: Bazı yıldızların ve ayın etrafındaki ışık çemberi. Aynur: Ay ışığı.
Parlak ışık hangi ismin anlamı? 'Parlak Işık' ifadesi genellikle İngiliz ismi 'Lucy' nin anlamına gelir.
mehpeyker. Nurlu, ay yüzlü.
İlayda ismi su perisi anlamına gelmektedir. Kız çocuklara verilen İlayda ismi su perisi olarak tanımlanmaktadır. Türkçe kökenli bir isim olan İlayda ismi tek başına ya da farklı bir isimle birlikte kullanılabilmektedir. İlayda ismi İlayda nur olarak ta yaygın olarak kullanılmaktadır.
AYLAN: Ay gibi güzel değerlere sahip olan. AYSEMA: Ay gibi parıldayan yüz.
İlgili 32 soru bulundu
Efnan ismi Arapça'dan Türkçe'ye çevrilmiştir. Efnan isminin anlamı; 'Cennetteki güzel gözlü kız' biliniyor. Kız çocukları için kullanılan bu güzel Efnan ismi Kur'an-ı Kerim'de yer alan adlar arasındadır.
Ravza isminin kelime manası, yeşilliği ve ağacı çok olan bahçe şeklindedir. İslami kaynaklarda bu sözcük için cennet bahçesi açıklamasına yer verilir. Bu isim kaynaklarda Ravza-i Mutahhara olarak geçer.
Bolluk, bereket.
Livza en çok kullanılan 6450. isimdir.
Ay parçası deyimi, çok güzel olan kadınlara iltifat etmek için kullanılan bir sözdür. Tarihi 15. yüzyıla kadar dayanan, kadim deyimlerimizden biridir. Günümüzde de kullanılan Mehtap isminin kaynağı da bu deyimdir.
İsveç kökenli olarak Türkçeye geçen Lavin ismi, son dönemlerin en popüler adları arasında yer almaktadır. Özellikle kız çocukları için kullanılan bir isim olarak öne çıkıyor. Lavin ismi 'çığ' ve 'heyelan' anlamlarına gelmektedir. Aynı zamanda Kürtçede 'güzel' olarak da bilinir.
Mehtap, ay ışığı.
Çok parlak ve safi, berrak.
Sarangerel: Ayın ışığı demektir. Sardana: Zambak çiçeğine benzeyen kırmızı renkli bir çiçek anlamına gelir. Sandara: Güzel kadın demektir. Sermin: Güzel, kibar kişi demektir.
Işık isminin anlamı aydınlıktır. Aydınlık anlamıyla çok yaygın olarak kullanılan bir isimdir.
Meyra ismi, aydınlanmak ve aydınlatmak kavramlarıyla açıklanmaktadır. Bu isim, güzelliği ve aklıyla çevresini aydınlatan kimse anlamında kullanılmaktadır. Meyra ismi, kutsal bir ışık şeklinde de yorumlanır. Kutsal kaynaklardan gelen bu ışık, insanlığın yolunu aydınlatan bir ışık demektir.
Mihrimah Farsça kökenli bir isimdir. Çok uzun yıllardan günümüze kadar ulaşmış ve Türkçede yerleşik olarak kullanılan isimler arasında yer alıyor. Kız çocukları için verilen adlardan biridir. Türk Dil Kurumu açısından bakıldığında ise Mihrimah isminin anlamı 'Güneş ile Ay' olarak öne çıkıyor.
En az kullanılan isim ise Zemheri. "Kışın en şiddetli zamanı, kara kış" anlamına gelen zemheri kelimesini isim olarak kullanan kişi sayısı sadece 3. Zemheri ismi, yalnızca erkeklere verilmiş durumda. Mevsim isimleri nadir de olsa kullanılıyor.
KIZ İSİMLERİ ARASINDA 'ZEYNEP' ÇOK TERCİH EDİLİYOR
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ve medyaya yansıyan haberlerden elde ettiği bilgilere göre, kız çocuklarına Zeynep'in ardından sırasıyla en fazla Elif, Defne, Hiranur, Ebrar, Eylül, Miray, Zehra, Ecrin ve Azra isimleri veriliyor.
Vera ismi Arapça kökenli bir isim olup ülkemizde de pek çok ebeveyn tarafından değerlendirilmektedir. Vera güzel anlamı olan hayırlı bir isimdir. İsmin anlamı ise her şeyin zarar olan fazlasından uzak durmak ve haram olma şüphesi olan her durumdan kaçınmak manasına gelmektedir.
Lilya ismi saf ve temiz kalbi simgelediği gibi farklı anlamlara da sahiptir. Bunlardan birisi 'cennet bahçesi', diğeri ise 'zambak çiçeği' olarak bilinir. Bu isim kız çocukları için tercih edilmektedir. Lilya ismi temiz ve saf bir kalbi temsil ettiği için bu isimde olan kişilerin çok naif kişiler olması beklenir.
Liva erkek ismi olarak kullanılırken, bayrak, tugay ve sancak anlamları ile kullanılmaktadır. Tek başına ya da ikinci bir isimle birlikte kullanılabilmektedir. Genellikle ilk isim olarak tercih edilmektedir. Liva ismi Kur 'an da Livaü'l Hamd olarak geçmektedir.
Arapça kökenli bir isim olan Liya, kız çocuklarına verilmektedir. Arapça'da. Hz. Yakup'un eşinin adı Leya Hatun'dan geldiği de söylenmektedir.
Cennette ırmaklar gördüm: Sütten, sudan, şaraptan, baldan... Her köşke bu dört ırmaktan kol ayrılıyor; o köşklerin içine akıyordu: Kâfurdan, beyaz, baldan tatlı, kokusu miskten güzel. Orada çeşmeler gördüm: Rehiykten, selsebilden, tesnimden... O ırmakların ve çeşmelerin kenarları altın, inci, gümüş ve yakuttandı.
Kuran'da geçen cennet çiçeklerini bazılarının adları şunlardır: Sidelya, Belinay, Dalya, Gonca, Sad-berg. Sadece çiçekler değil cennette birbirinden özel ve güzel başka bitkiler, ağaçlar da bulunmaktadır.
Belinay çiçeği ''ay kadar parlak'' ve ''göz alıcı'' demektir. Her bir yaprağında ışık huzmeleri vardır ve bu huzmeler göz kamaştırıcı bir ışıltıya sahiptir. 2- Sidelya: Halk arasında ''cennet çiçeği'' olarak da bilinen sidelya, cennette açan çiçeklerden bir diğeridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri