Temizlik işlemi ise nemli bir bez ile yapılmalıdır. Deri ayakkabıların belirli aralıklar ile vazelin, badem yağı veya bakım yağları ile bakımlarının yapılması önerilmektedir.
Gerektiği zaman sağlıklı bir bakım yapabilmek için özellikle yağ takviyesi derinin daha uzun ömürlü olmasına katkı sağlıyor. Son dönemlerde özellikle ayakkabı sektöründe kullanılan deri besleyici badem yağı bu konuda daha göz kamaştırıcı bir görüntü için insanlara fırsat sağlamaktadır.
Deri Ayakkabıların Bakım Süreci
Deri ayakkabıların temizliği için nemli bir bez kullanılabilir. Bezle silinen temiz ayakkabıya ise zeytinyağı ile bakım yapılabilir. Bir pamuğa ya da kuru bir beze biraz zeytinyağı döktükten sonra ayakkabının yüzeyine hafif dokunuşlarla uygulama gerçekleştirilir.
Hindistan cevizi yağı, badem yağı, vizon yağı veya vazelin kullanarak yapılan yumuşatma işlemleri başarılı sonuçlar vermektedir. Beyaz sabun ile ıslatılan sert deri ayakkabılar kuruduktan sonra silindiğinde yine yumuşuma etkisi göstermektedir.
Cilt Bakımı: Badem yağı, cilt için doğal bir nemlendirici olarak kullanılır. Cildi besler, nemlendirir ve yumuşatır. Ayrıca, ciltteki tahrişleri yatıştırıcı etkisiyle azaltabilir ve cildin elastikiyetini artırabilir.
İlgili 18 soru bulundu
Nemli bir bez yardımı ile temizlenen deri ayakkabıya bir miktar zeytinyağı ile kolaylıkla bakım yapılabilmektedir. Bir pamuk veya kuru beze dökülen zeytinyağı ile ovuşturulan deri ayakkabı, bakımlı ve parlak görünmektedir. Cila uygulamaları için ayakkabı cilası kullanılmaktadır.
DERİ BOTLAR NASIL SU GEÇİRMEZ HALE GETİRİLİR? Deri, doğal su geçirmezlik özelliklerine sahiptir ve su tutmaz. Bununla birlikte, mumlu jel benzeri bir madde olan deri yağı ile derinin ve birleşim yerlerinin su geçirmezliğini artırabilirsiniz. Daha hızlı bir işlem için spreyli su yalıtım ürünleri de satın alabilirsiniz.
Deri ayakkabıların temizlenmesinde ve mevcut olan çizik ya da çatlakların giderilmesinde diş macunu oldukça etkilidir. Çiziğin ya da çatlağın büyüklüğüne göre belirlenerek diş macununu su ile açmak gerekmektedir. Daha sonra ise bir bez yardımı sayesinde bölgenin ovulması yeterli olmaktadır.
Sirke: Highgenic Sirkelim ya da beyaz sirke hem temizliği hem de kullanımı olduça pratik kullanım imkanı sunar. Bir fincan beyaz sirkeyi yarım bardak su ile karıştırarak yumuşak bir bez yardımıyla ayakkabının kirli bölgelerini sildikten sonra kuruması için güneşe bırakabilirsin.
Ayakkabının arka kısmını parmak uçlarınız ile kavrayıp keratanın geçtiği yerden parmaklarınız ile öne doğru bastırın. Bu hareketi 10-15 kez yaptıktan sonra içinde havlu olan ayakkabıyı bir köşede bekletin, sonunda ayakkabınızın genişlediğini göreceksiniz. Ayakkabınızı genişletecek yöntemlerden biri de sıcak havadır.
Sertleşen deri ayakkabınızı yumuşatmak için kullanabileceğiniz en uygun yöntemlerden biri dış yüzeye badem yağı, hint yağı ya da vazelin uygulamaktır. Bu üç madde ayakkabınızın yumuşamasını, temizlenmesini ve aynı zamanda deri yüzeyin cilalı bir görüntüye kavuşmasını sağlar.
Vazelin ayakkabıya daha fazla zarar verir mi, hakiki deriden imal edilen ayakkabının yapısını bozar mı şeklinde pek çok düşüncelerin hakim olduğunu söyleyebiliriz. Hakiki deri ayakkabıya vazelin sürülmesi konusunda hiçbir şekilde sakıncalı bir durum yoktur.
Deri ayakkabının temizlenmesinde en önemli unsur ayakkabıya zarar vermemektir. Ayakkabının dışının temizliği için zeytinyağı kullanılabilir.
Avuç içine alınan bir miktar badem yağı bıyık ve sakalların altına geçecek şekilde masaj yaparak sürülür. Masaj ile kıl köklerinin daha çok güçlenmesi sağlanır. Badem yağı uygulanan sakallar taranır ve yaklaşık 1 saat bekletildikten sonra şampuan ve ılık su ile yıkanır.
Badem yağı genellikle saç, cilt bakımında ve bazı hastalıkların önleme ve tedavisine destek amaçlı kullanılmaktadır. Birçok kozmetik, krem, şampuan, sabun gibi ürünlerde de kullanılmaktadır.
Tatlı badem yağı kullanılması ile ciltte meydana gelen kaşıntılar azalarak cildin nemlenmesi sağlar. Tatlı badem yağının içinde bulunan A, B ve E vitaminleri cildi besleyici vitaminlerdir. Böylece cilt beslenerek daha parlak ve canlı bir görünüme kavuşur. - Gözaltı morlukları ve kırışıklıkları azaltır.
Özellikle beyaz ayakkabılarınızda ve ruganlarda farkı yaratacak Asperox Sarı Güç Ultra Yağ ve Kir Çözücü ile ayakkabılarınız yepyeni ve temiz görünecek. Ayakkabı Temizliği Neden Önemlidir? Ayakkabılar, hem tarzımızı yansıtan birer aksesuar hem de günlük yaşantımızda sıklıkla kullandığımız bir parçadır.
Deri ayakkabıların temel temizliği at kılı fırçası ile yapılabilmektedir. Ayakkabı üzerinde yer alan tozların ve kirlerin giderilmesi için at kılı fırçası ile fırçalama yapılabilir. Ayakkabının taban ile birleşen kenarının fırçalanmasının ardından hafif nemli bir bez yardımı ile silinebilir.
Sıcak suya küçük bir miktar çamaşır veya bulaşık deterjanı koyabilirsiniz. Bu suyun içinde yine fırça yardımıyla ayakkabınızı hafifçe sürtebilirsiniz. Ayakkabınız beyaz ya da açık renkse eşit miktarda karbonat ve suyu karıştırarak bir temizlik macunu elde edebilirsiniz.
Mevcut çiziklerin zamanla genişlemesi ya da çok fazla suya maruz kalan ayakkabının gerektiği kadar kurutulmaması, deri ayakkabıların çatlamasına sebep olur. Zamanında müdahale edilmeyen çatlaklar, bir süre sora genişler ve ayakkabı giyilmeyecek hale gelebilir.
İlk olarak, ayakkabı toz ve kirden dikkatlice temizlenmelidir. Ardından, soyulan veya kalkık deri, düz bir yüzey oluşturmak için kesilir. Yüzey hazırlandığında, özel bir deri yapıştırıcısı ile soyulan bölgeye yapıştırıcı sürülür ve soyulan kısım yerine bastırılır.
Nemlendirici bir krem veya deri için özel bakım yağlarından biri çizik bölgesine sürülmelidir. Bu, derinin elastikiyetini artırarak çiziklerin görünümünü azaltabilir. Nazikçe Ovma: Nemlendirici sürüldükten sonra, yumuşak bir bez yardımıyla çizik üzerine hafifçe basınç uygulayarak dairesel hareketlerle ovulmalıdır.
Deri ayakkabı modellerinizi yağmurlu veya nemli havalarda giymek, derinin şişmesine ve sonucunda kalkmasına neden olabilir. Ayrıca, ayakkabıların uzun süreli olarak suya maruz kalması veya ıslanması da deri kalkmasına yol açabilir.
Deri ayakkabılar suya dayanıklı olmadıkları için elde veya çamaşır makinesinde yıkandıkları zaman bozulmakta, bir daha kullanılamaz hale gelebilmektedir. Yağ, çamur, çimen gibi çok çeşitli sebeplerle kirlenen ayakkabıların kir lekelerinden arınması için ayakkabı temizleme talimatlarına uyulması gerekmektedir.
Ayakkabının iç kısmındaki varsa tabanlık ve bağcıklar çıkarılarak ayakkabı gazeteye sarılır. Çıkan tabanlığın küflenmemesi ve koku yapmaması için açık bir alanda kurutulması gerekmektedir. Gazete ayakkabıya mümkün olduğunca sıkı sarılmalıdır. Bu sayede kâğıt nemi emerek ayakkabının kurumasını sağlamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri