Kullanmadığın diş fırçanı, bir kase ılık sabunlu su ya da diş macunu ile etkili ayakkabı temizliği için kullanabilirsin. Gliserin: Küf Temizleyici ya da gliserin uzun süre dolap içinde kalan ayakkabılarda oluşan küfler için idealdir. Böyle durumlar için en etkili yöntemlerden biri gliserindir.
Yarım bardak suya bir fincan beyaz sirke konur. Bu karışıma yumuşak bir bez batırılır ve ayakkabının kirli bölgeleri bezle silinir. Silme işleminin ardından kuru bez yardımıyla ayakkabının ıslaklığı alınır ve güneşe bırakılarak kurutulur.
Sabun ve Su ile Açık Renk Spor Ayakkabı Temizliği
Katı ya da sıvı sabun veya bulaşık sabununu biraz su ile karıştırın ve diş fırçası ya da temiz bez yardımı ile ayakkabınızın yüzeyini silin. Sonrasında temiz ılık su ile durulayın ve kurumaya bırakın.
Ilık su içerisinde seyrek hale getirilen karbonatla diş fırçası yardımıyla ayakkabıları temizlemek mümkün. Tek başına etkisi olmayan karbonat içine sıvı çamaşır ya da bulaşık deterjanı kullanarak etkili temizlik yapmak mümkün. Sirke ve karbonat karıştırılarak aynı işlem sorunsuz şekilde gerçekleştirilebilir.
İlgili 36 soru bulundu
Basit bir çamaşır deterjanı tercih ederek ayakkabınızı yıkayabilirsiniz. Ek yumuşatıcılar ve benzeri ürünlerin ayakkabılarla kullanılmaması gerekmektedir. Sıvı çamaşır deterjanı ideal seçenek olmakla birlikte toz deterjan da kullanılabilir.
Bir bez, diş fırçası ya da bir el fırçası yardımıyla beyaz ayakkabılarınızı temizleyebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta toz deterjanın suyun içerisinde iyice çözülmesini sağlamak olmalı. Yeteri kadar çözülmeyen toz deterjan tortuları temizleme esnasında ayakkabının yüzeyine zarar verebilir.
Ayakkabınızın taban ve yanlarını Asperox Sarı Güç Ultra Yağ ve Kir Çözücü sıkıp biraz bekledikten sonra temiz kuru bir bez ile silerek temiz bir görüntüye kavuşabilirsiniz.
Deri ayakkabı temizliği yapılırken ıslak mendil de çoğu kişinin tercih ettiği bir malzemedir. Deri Ayakkabı Temizlerken Islak Mendil Kullanmak: Ayakkabının geçici süreliğine temiz kalmasını sağlar. Ayakkabının yapısını bozmamak ve anlık oluşan kirleri giderebilmek için ıslak mendili birçok kişi tercih eder.
1- Cif ile Beyaz Ayakkabı Temizleme
En sık tercih edilen beyaz ayakkabı temizleme yöntemlerinden biri olan cif çok etkilidir. Çamur veya daha güçlü lekeleri beyaz ayakkabıdan çıkarmak için cif tercih edilebilir. Cifle beyaz ayakkabı temizleme işleminde cifi nemli bir beze sıkarak nazikçe kirli bölgeye uygulayın.
Ayakkabı Temizliği
Özellikle beyaz ayakkabılarınızda ve ruganlarda farkı yaratacak Asperox Sarı Güç ultra yağ ve kir çözücü ile ayakkabılarınız yepyeni ve temiz görünecek.
Eğer bayan beyaz spor ayakkabı temizlenmesine rağmen kenar kısımları hala kirli görünüyorsa kulak pamuğu yöntemini kullanabilirsiniz. Kulak pamuğuna bir miktar kolonya dökerek kenar kısımları silebilir, zorlu bölgelerde de etkili temizlik ortaya koyabilirsiniz.
Bu işlemi yapmak için, temizleyeceğiniz bölgeyi kullanılmayan bir diş fırçası ya da her hangi bir fırçaya bol miktarda diş macunu sürüp ve biraz sulandırıp istediğiniz yeri fırçalamanız gerekir. Ayakkabınızın üzerinde köpük birikmeye başladığında 15 dakika bekleyin ve ardından nemli bir bez silin.
Sıvı deterjanı bir miktar ılık su içine dökün ve karıştırın. Diş fırçasını bu suya batırın ve bez ayakkabınızın yüzeyini fırçalayın, Ayakkabınızın tabanı sararmışsa karbonat ya da beyaz renkli diş macunu ile taban kısmını fırçalayın ve 10 dakika bekletin.
Asetonu bir pamuğa ya da kumaşa dökerek ayakkabının sararan yerlerini temizleyebilirsiniz. Aseton ojeleri anında çıkardığı için sararma ve toz ona çok hafif bir leke gelecektir. Anında beyazlık ve temiz görünüm için asetonu aklınızdan çıkarmayın!
Ayakkabınızı beyaz sabun ile temizlemek isterseniz beyaz sabunu suda köpürtüp temiz bir bezle ayakkabının içinin silebilirsiniz. Ayakkabınızın içini silerken zorlanmanız halinde iç tabanı çıkarabilirsiniz. Doğal sabun ile ayakkabı içi temizlendiği gibi dış temizliği de yine sabun kullanarak yapabilirsiniz.
Çamaşır Suyu
Ancak çamaşır suyunu, tekstil ürünü beyazlatmada kullanacaksan, sulandırmayı sakın unutma! Zira tek başına kullanılan çamaşır suyu, ayakkabı ve kıyafetlerde istenmeyen izler bırakabiliyor.
En merak edilen soru, beyaz ayakkabılarda çamaşır suyu kullanılır mı? Evet, kullanabilirsiniz ama çamaşır suyunu sulandırmanız gerekiyor. Çoğu ayakkabı bakımı kılavuzunda, çamaşır suyu su karışımı önerilir. Diş fırçanızı seyreltilmiş çamaşır suyu solüsyonuna batırın ve ayakkabıları hafifçe fırçalayın.
Ayakkabılarının yeni kalması için, onları sık sık temizlemen gerekir. Ayakkabıları elle temizlemek, kumaşı korumak için en iyisidir ama deterjanlı su, karbonat, çamaşır suyu ve diş macunu gibi çeşitli temizleme solüsyonlarını kullanabilirsin.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Önce bir kağıt havlu ile yüzey temizliğini yalnızca suyla gerçekleştirin. Daha sonra tabanı temizlemek için bir beze çok az bulaşık deterjanı damlatın ve dairesel hareketlerle tabanı temizleyin. Deterjan yerine karbonat kullanarak da sararan spor ayakkabılarınızı kolayca temizleyebilirsiniz.
Asperox Mavi Güç kireçli ve paslı yüzeyler için özel olarak geliştirilen bir yüzey temizleme ürünüdür. Banyo yüzeylerinde (lavabo, fayans ve seramik, klozet, küvet, duş kabini, armatür, duş başlığı v.b.) cam, plastik yüzeyler, krom, paslanmaz çelik alaşım yüzeylerde etkilidir.
Çamaşır Suyu ile Beyaz Spor Ayakkabı Temizliği
Çamaşır suyunu sadece beyaz ayakkabılarınızın tabanında kullanabilirsiniz. Bir kâsenin içine bir ölçek çamaşır suyu koyup bir bez ya da fırça yardımı ile ayakkabınızın kenarlarını ve tabanını silebilirsiniz.
Düşük ısı ve devire sahip yıkama programları siyah ve beyaz ayakkabılar için ideal olmaktadır. Ayakkabılar yıkama işlemi için makineye atılmadan önce üzerindeki toz ve kirlerin gitmesi için bir kova içerisinde hazırlanmış sabunlu su yardımı ile ön temizleme işlemi yapılmalıdır.
Beyaz çamaşırları hijyenik temizlik için 60 veya 90 derecede yıkamak tavsiye edilse de yüksek su sıcaklığı ayakkabılar için uygun değildir. Bez ayakkabıları veya spor ayakkabılarınızı 30 derecede yıkayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri