Beyaz spor ayakkabılarınızın kenarını temizlemek için öncelikle ayakkabı üzerinde yer alan kirleri ayakkabınızdan uzaklaştırmalısınız. Ardından beyazlatıcı sprey ya da karbonat kullanarak ayakkabının sararan bölgelerini dairesel hareketlerle ovalayın.
Tek başına etkisi olmayan karbonat içine sıvı çamaşır ya da bulaşık deterjanı kullanarak etkili temizlik yapmak mümkün. Sirke ve karbonat karıştırılarak aynı işlem sorunsuz şekilde gerçekleştirilebilir. Temizlik ardından kuru bezle ıslaklık iyice alınarak beyaz ayakkabı beyazlatma kısa sürede mümkün olacaktır.
Diş fırçasının üzerine diş macunu sıkın ve sararan bölgeleri fırçalayın. Ardından nemli bez ile ayakkabınızı silin. Ayakkabınızın tertemiz olduğunu göreceksiniz. Eğer spor ayakkabınız deriyse, vazelin sürebilirsiniz.
1 Yemek kaşığı karbonatın içine 1 çorba kaşığı su ilave edin ve macun kıvamında bir karışım hazırlayın. Bu karışımı eski bir diş fırçası yardımıyla sararan ayakkabılarınıza sürün. 30-45 Dakika bu şekilde bekletin ve temiz nemli bir bezle silin.
İlgili 33 soru bulundu
Beyaz spor ayakkabılarınızın kenarını temizlemek için öncelikle ayakkabı üzerinde yer alan kirleri ayakkabınızdan uzaklaştırmalısınız. Ardından beyazlatıcı sprey ya da karbonat kullanarak ayakkabının sararan bölgelerini dairesel hareketlerle ovalayın.
Beyaz ayakkabı temizleme noktasında kabartma tozu, çamaşır deterjanı, ılık su ve sabun kullanılabileceği gibi aynı zamanda da karbonat ve diş macunu da beyaz ayakkabı temizliği noktasında kullanılabilecek olan yöntemler arasında ilk sıralarda yer almaktadır.
Ayakkabınızın taban ve yanlarını Asperox Sarı Güç Ultra Yağ ve Kir Çözücü sıkıp biraz bekledikten sonra temiz kuru bir bez ile silerek temiz bir görüntüye kavuşabilirsiniz.
Evet, kullanabilirsiniz ama çamaşır suyunu sulandırmanız gerekiyor. Çoğu ayakkabı bakımı kılavuzunda, çamaşır suyu su karışımı önerilir. Diş fırçanızı seyreltilmiş çamaşır suyu solüsyonuna batırın ve ayakkabıları hafifçe fırçalayın. İşiniz bittiğinde ılık suyla yıkayın.
1- Cif ile Beyaz Ayakkabı Temizleme
En sık tercih edilen beyaz ayakkabı temizleme yöntemlerinden biri olan cif çok etkilidir. Çamur veya daha güçlü lekeleri beyaz ayakkabıdan çıkarmak için cif tercih edilebilir. Cifle beyaz ayakkabı temizleme işleminde cifi nemli bir beze sıkarak nazikçe kirli bölgeye uygulayın.
Deri ayakkabı temizliği yapılırken ıslak mendil de çoğu kişinin tercih ettiği bir malzemedir. Deri Ayakkabı Temizlerken Islak Mendil Kullanmak: Ayakkabının geçici süreliğine temiz kalmasını sağlar. Ayakkabının yapısını bozmamak ve anlık oluşan kirleri giderebilmek için ıslak mendili birçok kişi tercih eder.
Cadence akrilik boya ile yapılabilecek bir yenilik paylaştım. Eskiyen sararan ayakkabı tabanlarınızı basit bir teknik ile yenileyebileceksiniz. Sararan ayakkabı tabanı ndan rahatsız olanlar bu yöntemle bu sıkıntıdan kolaylıkla kurtulabilecekler.
6- Karbonatla Etkili Spor Ayakkabı Temizliği
Spor ayakkabının temizliğinde karbonat temizlik için etkili bir yöntemdir. Bir miktar ılık suya karbonat eklenir ve yumuşak bir diş fırçası yardımıyla lekeli bölgeler temizlenir.
Spor ayakkabı temizliğinde de işe yarar sonuçları sirke ile almanız mümkün. Yarım bardak suyun içine bir kahve fincanı beyaz sirke koyun ve yumuşak bezi, karışıma batırarak ayakkabınızda kirlenen yerleri silin.
Beyaz sirke ayakkabı temizliği konusunda da sizin yardımcılarınızdan biridir. Beyaz sirkeyi bir pamuğa döküp ayakkabının kumaş olmayan her bölgesine uygulayabilirsiniz. Parlak ve kalın yüzeylerini beyaz sirke ile temizlediğinizde, ayakkabıda oluşan kirin de gittiğini göreceksiniz.
Yumuşak çözelti ve yumuşak kıllı bir fırça, diş fırçası veya nemli bir bez kullanarak üst kısımları temizle. Malzemeye zarar vermemek için hafifçe fırçala. Sonuçtan memnun olduğun zaman kuru bir mikrofiber havlu veya yumuşak bezle kurulayıp sabunlu çözeltiyi ve kiri yüzeyden olabildiğince temizle.
Her evde kolaylıkla bulunan malzemeler olan sirke, bulaşık deterjanı, katı veya sıvı sabun, diş macunu, karbonat, temizlik solüsyonu gibi malzemeler ile bez ayakkabıların temizlikleri yapılabilmektedir.
Bir yemek kaşığı karbonata 2 yemek kaşığı beyaz sirkeyi 1 bardak ılık suyun içinde karıştırın, Karışımı bir bez ya da fırça yardımı ile ayakkabınızın yüzeyine sürün ve hafif bastırarak fırçalayın ve bir süre bekletin. Bekledikten sonra karbonat ayakkabı yüzeyinde kurumuş olabilir.
Basit bir çamaşır deterjanı tercih ederek ayakkabınızı yıkayabilirsiniz. Ek yumuşatıcılar ve benzeri ürünlerin ayakkabılarla kullanılmaması gerekmektedir. Sıvı çamaşır deterjanı ideal seçenek olmakla birlikte toz deterjan da kullanılabilir.
Ayakkabı Temizliği
Ayakkabınızın tabanları ve yan tarafları, dışarıdaki kirleri üzerinde taşır ve lekelenir. Ayakkabınızın taban ve yanlarını Asperox Sarı Güç ultra yağ ve kir çözücü sıkıp biraz bekledikten sonra temiz kuru bir bezler silerek temiz bir görüntüye kavuşabilirsiniz.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Ocak, fırın, davlumbaz, aspiratör, musluk, lavabo, mutfak tezgâhı, mutfak dolapları, mermer, fayans ve seramik yüzeyler, alüminyum, paslanmaz çelik, tencere ve tava, bahçe mobilyaları, PVC, motosiklet, bisiklet, otomobil jantı gibi araçlarda oluşan yağ ve kirleri temizlemede güvenle kullanılabilir.
Bu işlemi yapmak için, temizleyeceğiniz bölgeyi kullanılmayan bir diş fırçası ya da her hangi bir fırçaya bol miktarda diş macunu sürüp ve biraz sulandırıp istediğiniz yeri fırçalamanız gerekir. Ayakkabınızın üzerinde köpük birikmeye başladığında 15 dakika bekleyin ve ardından nemli bir bez silin.
Bunlardan ilki silgi ile temizlik yapmaktır. Erkek beyaz sneaker üzerinde oluşan minik kirleri silgi ile kolayca temizleyebilirsiniz. Bir diğer yöntem ise ıslak mendildir. Dışarda ayakkabı temizlenmek istendiğinde hemen eliniz ıslak mendile gider.
Yıkama öncesi ayakkabıların ön temizlikten geçirilmemesi sararmaya sebebiyet verebilir. Makineye atıyorsanız öncesinde toz, kir, taş ve diğer kirletici maddelerden arındırılmalıdır. Deterjan kullanımına tepki olarak da ayakkabı kumaşınız sararabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri