Görev süresi 1 yıl Mehmet Emin Ay, Ayasofya Camii'nde baş imam olacak. Prof. Dr. Ay, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bugünden itibaren cuma ve cumartesi günleri için camide görevlendirildi.
24 Temmuz 2020'de yeniden cami statüsü alan Ayasofya'nın ilk baş imamı olarak görevlendirilen Prof. Dr. Mehmet Boynukalın'ın görevinden ayrıldığı açıklandı.
Mehmet Emin 1 Nisan 1963 tarihinde Van'da doğdu. Van İmam Hatip Lisesi'ndne mezun olduktan sonra Uludağ Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi'nde okudu. Aynı üniversitede Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yüksek lisans yaptı. 1992 yılında doktora yaptı. 2001 yılında profesör oldu.
Ünlü İlahiyatçı Mehmet Emin Ay Eylül 2022 itibariyle Ayasofya-i Kebir Cami'nin imamı olarak görevlendirildi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ayasofya Cami-i Şerifi'nin din görevlilerinin atamasını yaptı. 86 yıl aradan sonra yarın kılınacak Cuma namazı ile yeniden ibadete açılacak Ayasofya Cami-i Şerifi'ne 3 imam hatip, 5 müezzin kayım atandı.
İlgili 16 soru bulundu
2022 yılında geçerli olacak minimum imam, müezzin ve vaiz maaşları şöyle oldu: İmam/hatip maaşı 4.762 liradan 6 bin 214,41 liraya yükseldi. Vaiz maaşı 5.016 liradan 6 bin 545.88 liraya yükseldi.
Dr. Mehmet Boynukalın, “Görevimden affımı ve görevlendirmemin sona ermesini istedim.” ifadelerini kullandı. Akademik çalışmalarına yoğunluk vermek için istifa ettiğini açıklayan Boynukalın “Kararımın bir sebebi de, 'Ayasofya İmamı konuşuyor da biz niye konuşmayalım' hezeyanlarına meydan vermemektir” dedi.
Biz de bu makalemizde yetiştirdiği halifelerle Halveti/Şa'bânî tarikatının batıda yayılmasına vesile olan bu gönül erlerinden Safranbolulu Halvetî-Şa'bânî Şeyhi Mehmed Emin Efendi'nin hayatı, şahsiyeti, yetişmesi, eserleri, dergâhı, camii ve Halvetilik/Şa'bânî'liğin Safranbolu-Karabük yöresinde yayılması üzerinde ...
bir çok tasavvufi albüme imza attı. halen, aile eğitimi alanında doktora yapmış birisi olarak bu alanda kitaplar yazmakta. kırkıncı cemaatine mensup kişi. inler gibi sesi vardır. bir de ben imam hatipliyim diye marş mı ilahi mi bir şey çığırışını duymuştum ki koparmıştı beni.
İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyeliği görevi yanında, 18 Kasım 2011 tarihinde Bursa İl Müftülüğü'ne atanan Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, evli ve üç çocuk babası olup, Arapça ve İngilizce biliyor.
1 Nisan 1963 tarihinde Van'da doğdu. Van İmam-Hatip Lisesi'ni 1980 yılında, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni 1984 yılı Haziran döneminde birincilikle bitirdi.
1963 yılında Van'da doğdu. Van İmam-Hatip Lisesi'ni 1980 yılında, U.Ü. İlahiyat Fakültesi'ni ise Haziran 1984'te birincilikle tamamladı. 8 Ekim 1984'te Din Eğitimi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi olarak, mezun olduğu U.Ü.
Kur'an'ı Kerim Tilaveti | Hafızlık İcazet Merasimi | 2022.
Ayasofya'ya müezzin olarak atanan Mehmet Hadi Duran kimdir? Ayasofya Camii müezzinleri Mehmet Hadi Duran, Rıdvan Akbaş, Şükrü Asıleren, İbrahim Çoban ve Alpcan Çelik olarak açıklandı.
Büyük Çamlıca Camii İmam Hatibi.
Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Ayasofya-i Kebir Camisi Şerifi'nde imam-hatip olarak görev yapacak.
“Bektaşi Sırrı” kitabında Emin baba tekkesi ile ilgili şöyle bir kayıt yer almaktadır. Eğrikapı hâricinde Emin baba Dergâhı nâmıyla vaktiyle bir Bektaşi dergâhı varmış. Fakat sonraları tarik-i Nakşibendiyye-i Hâlidiyye'den bir zâtâ verilmiş olduğundan şimdiki halde Nakşibendi dergâhıdır.
Seyyid Mehmed Emin Baba XVII. yüzyılın sonları ile XVIII. yüzyılın başları (ö. 1718) arasında Bursa'da yaşamış, çeşitli medreselerde görev yapmış, Niyazi-i Mısri'nin önde gelen halifelerindendir.
Nakşibendî-Müceddidî şeyhi. Bahâeddin Nakşibend'e (ö. 791/1389) nisbet edilen tarikat. Nakşibendiyye tarikatının Müceddidiyye kolunun kurucusu.
Bursa Müftüsü Mehmet Emin Ay, bir süredir devam eden sağlık problemleri nedeniyle görevinden istifa ettiğini bildirdi. Ay, yaptığı yazılı açıklamada, bir süredir sağlık problemleri bulunduğunu belirtti.
Mehmet Emin Tokadi Hazretleri'nin hayatı adından da anlaşılacağı gibi Tokat'ta başlar (1664). İlim tahsilini de orada yapar. Bir müddet sonra İstanbul'a yolunu düşürür. Şeyhülislam Mirzazade Mehmet Efendi'den uzun süre ders alır.
Mehmed tarafından camiye dönüştürülmüştür. Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1934 yılında yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile müzeye dönüştürülmüş, kazı ve tadilat çalışmaları başlatılmış ve 1935'ten 2020'ye kadar müze olarak hizmet vermiştir. 2020 yılında ise müze statüsü iptal edilerek cami statüsü verilmiştir.
İstanbul'un fethinin ardından Fatih Sultan Mehmet tarafından kiliseden camiye çevrilen Ayasofya, 1934 yılında Atatürk'ün direktifi üzerine Bakanlar Kurulu'nda alınan kararla ibadete kapatılıp müzeye çevrildi.
Fatih Sultan Mehmet kendilerine defalarca anlaşma teklif etmesine rağmen Bizans anlaşmayı reddetti. Neticede Fatih, İstanbul'u aldı. Bu durumda İslamiyet'ten de gelen hukuka göre en büyük mabet, fetih hakkı olarak camiye çevrilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri