Ayetel Kürsi'yi okuyana, Allah (CC) hemen bir melek gönderecektir ve bu melek ertesi güne kadar kişini iyiliklerini yazarak kötülüklerini silecektir. Farz namazlarının ardından okunması tavsiye edilir. Bunu yapan kişinin öldüğünde cennete gireceği kabul görür. Ayetel Kursi'nin Kur'an'ın dörtte biri olduğu belirtilir.
Ayetel Kürsi okunan evde büyü tutmaz. Ayetel Kürsiyi her namazdan sonra okuyan kişiye, cennetin 8 kapısı sonuna kadar açılır ve istediği kapıdan cennete girer. Dara düşen, bunalıma giren okursa dertlerinden kurtulur. Namazlardan sonra okunduğu vakit, yedi gök yarılır ve Allah, Ayete'l Kürsi'yi okuyana rahmet yağdırır.
- Ayet-el Kûrsi, Kur'ân-ı Kerimin dörtte biridir. - Devamlı okunursa unutkanlığı giderdiğini Hz Ali (K.V.) buyurmuştur. - Evden çıkarken, eve gelince okuyan her işinde muvaffak olur ve hayırlı işleri başarır.Yemeğe okunursa yemek bereketlenir.
Bir kişi 7 defa okuyup birincide sağına ikincide soluna üçüncüde önüne dördüncüde arkasına beşincide yukarı altıncıda aşağı ve yedincide içine hu diye üflerse ve son olarak etrafını çevreleyecek şekilde üflerse melekler onu çevreler ve o gün içinde o kimseye bela isabet etmez.
Bu duayı günde 313 kez okumak inananlar açısından oldukça önemli. Ahiret hayatı ve dünyevi istekler için 313 kez Ayetel Kürsi okumak hem büyük sevap kazandırıyor, hem de istekler için aracı niteliğinde oluyor.
İlgili 44 soru bulundu
Diğer bir okuma yöntemi ise Ayetel Kürsinin durak yerleri kadar 17 kez okumak veya kelimeleri sayısınca 50 kez okumak yahut harfleri sayısınca 170 kez okunması duaların kabulune faydalı olmaktadır. Rasul ve nebilerin ile Ashabı kiram sayısınca 313 okumak da her derde deva bir zikir olmaktadır.
Bu kapsamda dilek duasının Arapça okunuşu şu şekilde olmaktadır: "Estağfurullah min külli ma kerihallah, Estağfirullahel'azim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh." şeklinde ifade edilmektedir. Bu oldukça etkili olan dilek duasının Arapça dilindeki okunuş biçimidir.
Yatarak dua etmekte bir sakınca var mıdır? Ayakta, oturarak veya yatarak Allah'ı anmakta, dua edilmesinde bir sakınca yoktur.
41 Ayetel Kürsi Mucizesi | Rabbine sığınmak için okumalı Rabbimiz'in büyüklüğünü ve azametini anlatan bu sûre, bizleri her türlü şer ve beladan en güzel şekilde korur ve muhafaza eder. Bunu okuyan kişiye cennetin sekiz kapısı açılır ve dilediği kapıdan cennete girer.
Ayetel Kürsi, Felak Ve Nas Surelerinin birlikte okunması kişiyi ve ev halkını her türlü kötü göz ve olumsuz enerjiden koruyacağı söylenmektedir. Ayetel Kürsi, Felak ve Nas surelerinin devamlı olarak ve düzenli bir şekilde okunması kişileri ve konutları olası doğal felaketlerin zararlarından da koruyacaktır.
Ayetel Kürsi duasını nimetlere 313 defa okuyup ve her okuyuşta hu diye üfürülürse o nimet bereketlenir. 313 ayet- el kürsinin hatim adedidir. Ayetel Kursi okumayı adet edinen kimsenin geçmişte işlemiş olduğu günahlar bağışlanır. Yüce Allah, o kişiye hayır kapılarını açar.
Ayetel Kürsi Abdestsizken Okunur mu? Ayetel kürsi Kuran-ı Kerim'de bulunmaktadır. Kuranı kerim ayetleri abdestsiz ve gusülsüz okunamadığı gibi ayetel kürsi de bu hallerde okunmamalıdır. Ayetel kürsi ezberden okuma halinde ise Kuran-ı Kerim'e dokunması gerekmediğinden okunabilmektedir.
Ayetel Kürsi ayeti kerimesi; Kuran-ı Kerimde yer almakta olan en büyük ayeti kerime olma özelliği barındırmaktadır. Bunun en önemli sebebi ise Allah'u Teala'nın en büyük ismi ile başlıyor olmasıdır. Bu ayeti kerime kendi içinde Allah'ın Birliğini ilan etmektedir.
Anlam bakımından çok derin manalara sahip olan Ayetel Kürsi, okuyan kişinin yaşamında olağanüstü etkiler oluşturan bir ayettir. Pek çok farklı arzunun gerçekleştirilmesi için dilek duası olarak ta okunmaktadır. Karşılığın Allah'u tealadan geleceğine inanarak vesile olması adına okunabilir.
Rivayete göre her kim Ayetel Kürsi'den önce 1 kez bu duayı okur ve ardından Ayetel Kürsi'yi okursa 70 milyar hasene sevap kazanır.
Efendimiz (sav) (sav) bir hadis-i şeriflerinde böyle buyuruyor: "Kur'an'ın en muazzam ayeti Ayet-el Kürsi'dir. Ayet-el Kürsi'yi kim okursa Allah (CC) onun için bir melek görevlendirir. Melek onun hasenatını, iyiliklerini yazar.
*** OKUNMA SAYILARI: Ayet-el Kürsi bir sayı sınırlaması olmadan istenildiği kadar okunabilir.
Çok Güçlü Ayetel Kürsi Koruması Ayetel Kürsiyi 6 defa okuyup 6 yönüne üfler 7nci defa okuyup içine çeker . 1inci okuyuşta önüne ,2ncide sağına ,3üncüde soluna 4üncüde arkasına ,5incide yukarı ,6ıncıda aşağı okuyup üfler. 7incide içine çekip yutar. Sonra ellerinin içine üfleyerek tüm vücuduna sürer.
Hastalıkların iyileşmesinde şifacı görevi görür. Allahü teala izin verirse kişinin her ne hastalığı olursa olsun, güzel niyetlerle okuduğu 313 ayetel kürsi duasından sonra şifa bulur.
Din İşleri Yüksek Kurulu
Bilgisayar, tablet ve cep telefonu gibi elektronik cihazlarda yer alan Kur'ân metinleri ve kayıtları, bizatihi Mushaf hükmünde değildir. Bu nedenle içinde Kur'ân yüklü olan bu tür cihazlara abdestsiz olarak dokunulabilir ve bu şekilde Kur'ân-ı Kerîm okunabilir.
Kur'ân-ı Kerîm'in, ezberden abdestsiz okunabileceği konusunda bir ihtilaf yoktur.
Ayetel Kürsi Kaç Kez Okunmalı? Ayet'el-Kürsî, durak yerlerinin sayısınca 17, kelimeleri sayısınca 50, harfleri sayısınca 170, resuller ve ashabı kiram sayısınca 313 defa okuyan kişinin her isteği yerine gelir; cesareti artar. Halk arasında sevgi, saygısı ve itibarı çoğalır.
70 KERE OKUNAN DİLEK DUASI
Abdülehad Serhendi hazretleri bir müjde verip buyuruyor ki: (70 kere “Yâ Allah, Yâ Rahman, Yâ Rahîm, Yâ Kavî, Yâ Kâdir” okuyup da dua eden, ne isterse istesin, Cenâb-ı Hak duasını kabul eder ve ne muradı varsa verir.)
Dilek Duası Arapça Okunuşu
'Estağfirullah min külli ma kerihallah, Estağfirullahel'azim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh. ' Bu çok etkili olan dilek duasının Arapça okunuşu şeklidir.
La İlahe İlla Ente Sübhaneke İnni Küntü Minezzalimin bu dua, Allah'ın birliği ve büyüklüğünün kabul edilmesi, insanın kendi kusurlarını ve günahlarını kabullenmesi, Allah'tan af ve yardım dilenmesi anlamına gelir. La İlahe İlla Ente Sübhaneke İnni Küntü Minezzalimin duası ile ilgili hadis de mevcuttur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri