Ayetel Kürsi Türkçe Anlamı O, yegâne hak mâbuddur ki O'ndan başka İlâh yok, yalnız O; daima yaşayan, duran, tutan, her an bütün hilkat üzerinde hâkim, Hayy ü Kayyum ancak O'dur. Ne gaflet basar O'nu, ne uyku. Göklerde, yerde ne varsa hepsi O'nundur. Kimin haddine ki izni olmaksızın O'nun yanında şefaat edebilsin?
Bir kişi 7 defa okuyup birincide sağına ikincide soluna üçüncüde önüne dördüncüde arkasına beşincide yukarı altıncıda aşağı ve yedincide içine hu diye üflerse ve son olarak etrafını çevreleyecek şekilde üflerse melekler onu çevreler ve o gün içinde o kimseye bela isabet etmez.
Medine döneminde indiği rivayet edilen bu ayet, İslam'ın temel unsurlarını ve Allah'ın kudretini anlatır. Ayetel Kursi'nin, Kuran'ın dörtte biri olduğu vurgulanması sebebiyle, duaların kabul olması için bol bol okunmalıdır. Nazara karşı okunursa koruma sağlar. Şeytanın vereceği kötülüklerden korur.
-Allah'dan başka hiç bir ilah yoktur. O, daima yaşayan, daima duran, bütün varlıkları ayakta tutandır. - O'nu ne gaflet basar, ne de uyku. - Göklerdeki ve yerdeki herşey O'nundur.
Ya hayyu esması Allahu Tealanın El Hayy isminden gelmektedir. El Hayy ismi şerifi hayat veren sonsuz hayat kaynağı, can veren anlamına gelmektedir. El Kayyum ismi şerifi in anlamı ise gökleri ve yerleri ayakta tutan, varlığı daimi anlamına gelmektedir.
İlgili 15 soru bulundu
Sözlükte “doğrulup ayakta durmak, devam ve sebat etmek, bir işin idaresini üzerine almak, gözetip korumak” anlamındaki kıyâm kökünden mübalağa ifade eden bir sıfat olup “her şeyin varlığı kendisine bağlı olan, kâinatı idare eden” demektir.
Yatarak dua etmekte bir sakınca var mıdır? Ayakta, oturarak veya yatarak Allah'ı anmakta, dua edilmesinde bir sakınca yoktur.
Ayetel kürsi ayeti kerime olmasından dolayı Kuran-ı Kerim'de bulunmakta olan bir dua olma niteliği barındırmaktadır. Kuranı kerim ayetleri abdestsiz ve gusülsüz halde iken okunamadığı gibi Ayetel kürsinin de bu hallerde okunmaması gerekir.
41 Ayetel Kürsi Mucizesi | Rabbine sığınmak için okumalı Rabbimiz'in büyüklüğünü ve azametini anlatan bu sûre, bizleri her türlü şer ve beladan en güzel şekilde korur ve muhafaza eder. Bunu okuyan kişiye cennetin sekiz kapısı açılır ve dilediği kapıdan cennete girer.
- Ayet-el Kûrsi, Kur'ân-ı Kerimin dörtte biridir. - Devamlı okunursa unutkanlığı giderdiğini Hz Ali (K.V.) buyurmuştur. - Evden çıkarken, eve gelince okuyan her işinde muvaffak olur ve hayırlı işleri başarır.Yemeğe okunursa yemek bereketlenir.
Ayetel Kürsi, Felak Ve Nas Surelerinin birlikte okunması kişiyi ve ev halkını her türlü kötü göz ve olumsuz enerjiden koruyacağı söylenmektedir. Ayetel Kürsi, Felak ve Nas surelerinin devamlı olarak ve düzenli bir şekilde okunması kişileri ve konutları olası doğal felaketlerin zararlarından da koruyacaktır.
“Her akşam ve sabah üçer defa Kulhüvallahü ehad, Nâs ve Felâk sûrelerini oku, seni her türlü tehlike ve zarardan korumaya yeterli olur.” sözü hadis midir? Bu hadis-i şerif sabah ve akşam vakitlerinde İhlâs suresi ile Felak ve Nas surelerini üçer defa okumanın, insanı her türlü şerden koruyacağına delâlet etmektedir.
Ayetel Kürsi Şer ve kötülükten korunmak niyetiyle okunur “Vela yeuduhu hıfzuhuma ve hüvel aliyyül azim” Kısmı 70 defa Yada daha fazla tekrarlanırsa tehlike Ve kötülük ortadan kalkar. Aynı okuma şekli cin Ve şeytandan korunmak içinde uygulanır.
Diğer bir okuma yöntemi ise Ayetel Kürsinin durak yerleri kadar 17 kez okumak veya kelimeleri sayısınca 50 kez okumak yahut harfleri sayısınca 170 kez okunması duaların kabulune faydalı olmaktadır. Rasul ve nebilerin ile Ashabı kiram sayısınca 313 okumak da her derde deva bir zikir olmaktadır.
AYETEL KÜRSİ GÜNDE KAÇ KEZ OKUNMALI? Bu duayı günde 313 kez okumak inananlar açısından oldukça önemli. Ahiret hayatı ve dünyevi istekler için 313 kez Ayetel Kürsi okumak hem büyük sevap kazandırıyor, hem de istekler için aracı niteliğinde oluyor.
Kur'ân-ı Kerîm'in, ezberden abdestsiz okunabileceği konusunda bir ihtilaf yoktur.
Peygamber (s.a.s.) “Âdetli kadın ve cünüp olan kimse Kur'ân'dan hiçbir şey okuyamaz.” (Tirmizî, Tahâret, 98 [131]; İbn Mâce, Tahâret, 105 [595-596]) buyurmuştur.
Ayetel Kürsi, Kur'an-ı Kerim'i tutarak okunmadığı müddetçe abdestsizken okunabilir. Ancak abdest alınarak okunması daha faziletli olduğundan abdestli halde okunması tavsiye edilir.
Din İşleri Yüksek Kurulu
Bilgisayar, tablet ve cep telefonu gibi elektronik cihazlarda yer alan Kur'ân metinleri ve kayıtları, bizatihi Mushaf hükmünde değildir. Bu nedenle içinde Kur'ân yüklü olan bu tür cihazlara abdestsiz olarak dokunulabilir ve bu şekilde Kur'ân-ı Kerîm okunabilir.
Yatarken Kur'an okumak bile caiz olduğuna göre, Kur'an'dan veya diğer rivayetlerden gelen duaları okumanın da bir sakıncası olmaz. Dua ederken elleri kaldırmak şart değildir. Bu nedenle yatağa giren bir kimse ellerini açmadan da dua edebilir...
Dolayısıyla banyo sırasında dua, zikir ve salavat okumak adaba aykırıdır. Ancak okunursa da gusül geçerli olur.
Ya Rab, Ya Hayyü, Ya Kayyûm Ya Zel Celali vel- İkram * Allah'ım * Bize helâl rızık ver Eğer rızkımız semada ise onu indir * Eğer yerde ise onu çıkar, Uzakta ise onu yaklaştır, Yakın ise kolaylaştır. * Az ise çoğalt, Çok ise onu bereketlendir...
El-Hayy; ezeli ve ebedi diri olandır. Tam ve mükemmel anlamıyla hayat sahibi olandır. El-Hayy Ne Demek Ve Nedir? Allah'ın güzel isimlerinden olan "El-Hayy" ismi O'nun ezeli ve ebedi hayat sahibi olduğunu anlatır.
b. “Ya Hayyu ya Kayyum! Bi rahmetike esteğîsu.”(Tirmizî, Daavat, 91). Anlamı: “Ey daima hayatta olan Hayy, bütün varlıkları ayakta tutan Kayyum! Rahmetinin hakkı için senden yardım istiyorum.”
Ayetel Kürsi Günde 50 defa okuyan şeytandan korunur. - YouTube. AYETEL KÜRSİ'NİN FAYDALARI Şevkânî'nin Buhârî, Müslim, Nesâî, Ahmed b.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri