Bir sağlık kurumunun belli bir polikliniğinden, bir gün içinde en fazla 1 randevu alabilirsiniz. Bir günde bir sağlık kurumundan farklı poliklinikten alınmak kaydıyla en fazla 2 randevu alabilirsiniz. Telefonla kendinize ve yakınlarınıza her aramada toplamda en fazla 4 randevu alabilirsiniz.
1-Alo182 randevu sistemi üzerinden aynı gün için (gece saat 24:00 ü 1 dakika geçince yeni gün başlamış oluyor yani gece 00:01 den sonra başlayan gün için) randevu alamazsınız. En erken bir sonraki gün den başlamak üzere randevu alabilirisiniz.
Bu kapsamda, MHRS üzerinden bir randevu alındığında kişilerin karşısına "Sayın vatandaşımız, randevunuza gitmeme veya gitmeyeceğiniz randevunuzu iptal etmeme durumunda aynı branştan tekrar randevu almanız ancak 15 gün sonra mümkün olacaktır." uyarısı çıkıyor.
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih Acar, 1 Nisan'dan itibaren 10 gün içinde aynı branşta birden fazla muayene olunamayacağını açıkladı. Acar bu kararı gereksiz faturalar için aldıklarını söyledi.
Sağlık Bakanlığı nezdinde bu kuruma kayıtlı ve bağlı olması şartıyla ilgili hastanelerden saat sabah 07.00'ye kadar uygun şekilde randevular alınabilmektedir. Eğer bu saat o gün için 07.00'yi geçecek olursa o zaman en erken yalnızca 1 gün sonrasına randevu alınabilir.
İlgili 41 soru bulundu
MHRS'den Aynı Güne En Fazla Kaç Randevu Alabilirim? Saat ve poliklinikler farklı olmak kaydıyla aynı güne kurum başına en fazla iki randevu alınabilmektedir.
Bir sağlık kurumunun belli bir polikliniğinden, bir gün içinde en fazla 1 randevu alabilirsiniz. Bir günde bir sağlık kurumundan farklı poliklinikten alınmak kaydıyla en fazla 2 randevu alabilirsiniz.
Muayene olmuş kişi için 10 günlük süre içerisinde hastaneler tekrar muayene işlemi giremeyecekleri için hastaya katılım payı çıkmayacaktır. Bilindiği üzere kamu hastanelerinde muayene ücreti 8 lira, özel hastanelerde ise 15 liradır. Ayrıca özel hastaneler 70 liraya kadar ilave ücret isteme hakkına da sahiptir.
Randevulu sisteme geçilmesi sağlık alanında yapılan önemli yeniliklerdir. 2010 yılından bu yana yaklaşık 13 yıldır randevulu sistem ile hastanede muayene olunmaktadır. Dolayısıyla randevusuz hasta kabul edilmemektedir.
Aracın 1 aylık süre içerisinde eksikliklerini tamamlayıp gelmesi gerekmektedir. 1 aylık süre geçirildikten sonra muayene tekrarına gelindiği takdirde, ücretsiz muayene tekrar hakkını kaybetmiş olacak, dolayısıyla yeniden ücretli-genel muayene yaptırmak durumunda kalınacaktır.
Aynı branşta aynı gün ya da birkaç gün içinde birden fazla hastanede muayene olanlar, kurumun faturalarını gereksiz yere şişiriyor. Ancak, Sağlık Uygulama Tebliği kapsamında, 1 Nisan 2009'dan itibaren, 10 gün içinde aynı branşta birden fazla muayene olunamayacak.
Aynı dakikaya birden fazla hastaya randevu veriliyor, ek randevu alanlar beklemeyi kabul ediyor. Vatandaşlar, MHRS ek randevu sistemiyle birlikte randevu almak istediği kurum, kuruluş ya da poliklinik üzerinden randevu bulunmamasına karşılık, uygun randevu olduğu takdirde haberdar edilebilecek.
UNUTULAN RANDEVULARA NASIL BİR İŞLEM UYGULANIR? Herhangi bir nedenle almış olduğunuz randevunuza gidememeniz durumunda muayene katkı payı ödemezsiniz.
Sağlık Bakanlığı yeni bir uygulama ile randevuya kota getirdi. Yurttaş, bakanlığa bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarından 1 ayda en fazla 3 kez randevu alabilecek.
Tamir ve onarımların yapılıp yeniden muayene için bir ay süre tanınır. Muayene tekrarı için randevu alınır fakat yeniden ücret ödenmez.
En erken aynı gün 2 saat, en geç 15 gün sonrasına randevu verilen MHRS'de saat 16.00 olan yeni gün randevularının açılma saati 15 Ağustos tarihi itibarı ile 10.00 olacak şekilde güncellenmiştir.
Sağlık Bakanlığından hekimlere 'MHRS dışı hastalara da bakılması' talimatı Sağlık Bakanlığı, COVID nedeniyle uygulanan 'MHRS dışı hasta bakılmaması' uygulamasının sonlandırıldığını belirterek hekimlerin artık randevulu/randevusuz tüm hastalara poliklinik muayene hizmeti vereceğini belirtildi.
"Covid tedbirleri sebebiyle randevu ile yapılan hasta muayene işlemleri sağlık bakanlığının geçen ay yayımlanan yazısı ile randevulu/randevusuz olarak yeniden düzenlenmiştir. Artık randevu almakta zorlanan vatandaşlarımız randevusuz olarakta muayene olabileceklerdir."
Devlet hastaneleri ülke genelinde saat 09.00'da hizmete başlayıp öğle tatiline dek kesintisiz çalışmaktadır. Randevu sistemiyle çalışan hastanelerde 12.30 ila 13.30 saatleri arasında doktor ve personeller için öğle molası vaktidir.
Muayene tekrarı, muayenenin yapıldığı aynı gün veya muayenenin yapıldığı tarihten itibaren bir aylık süre içerisinde bir defaya mahsus olmak üzere muayenenin yapıldığı araç muayene istasyonunda veya başka bir araç muayene istasyonunda yapılır.”
Sağlık Bakanlığı, bir hastanın hastanede muayene olma süresini 20 dakikaya çıkarmak için çalışma başlattı. Sağlık alanında fiziksel ve tıbbi altyapı gibi konularda son dönemde büyük gelişme kaydedilen Türkiye'de muayeneler artık kısa sürmeyecek.
Özel hastane kontrol süresinin kaç gün olduğu, yanıtı merak edilen sorular arasında yer almaktadır. Özel hastanelerde kontrol süresi 10 gündür. 10 gün içerisinde aynı branş ve uzana ikinci kez muayene olunması durumunda söz konusu işlem için herhangi bir ödeme yapılmasına gerek bulunmamaktadır.
Araç muayenesinden en az yarım saat önce TÜVTÜRK istasyonunda bulunmanız ise, önceden yapılması gereken işlemler için yeterlidir. Randevu tarih ve saatiniz cep telefonu numarasına ve e-posta adresinize ayrıca iletilir.
Hızlı Randevu
Mobil uygulama, Web ve Alo182 Randevu hattından istediğiniz hekime anında randevu alabilirsiniz.
İLK MUAYENE RANDEVUSU ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ. Lütfen randevunuzdan en az 15 dk önce sekreterlikten giriş yapınız. Muayene randevusuna geç gelinmesi durumunda, hasta, sırada bekleyen diğer hastalardan sonra ve gün içinde alınabilecek hasta sayısının aşılmaması durumunda muayeneye alınabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri