Aynaları Temizlemek: Karbonat O ıslak bezle, aynanıza hak ettiği parlaklığı vermek için yüzeyini silin. Birkaç defa sildikten sonra temiz, kuru bir kumaş parçası alın ve onu aynanın yüzeyini ovmak için kullanın. Tatmin olduğunuzda aynayı bir silme havlusuyla silerek temizliği bitirin.
Kurulama işleminde mikrofiber bez kullanmanız durumunda su lekesi veya herhangi bir iz olmasını engelleyecektir. Cam temizleyici ürünler: Aynaları silmek için cam temizleme ürünleri de satın alabilirsiniz. Bu ürünlerle tek seferde ve az miktarda spreyleyerek de aynalarınızın pırıl pırıl olmasını sağlayabilirsiniz.
İlk olarak boş sprey kutusuna 1 çay bardağı beyaz sirkeyi ekleyin. Ardından suyu ilave edin. Karışımın iyice homojen bir hale gelmesi için şişeyi kapatın ve çalkalayın. Karışımı elde ettiken sonra aynada lekeli gördüğünüz kısımlara sıkıp üzerinden bez ile geçiniz.
Bunlardan en önemlisi %50 beyaz sirke ve %50 su karışımı oluşturmaktır. Bir diğer alternatifli su karışımı ise az da olsa maden suyu kullanmaktır. İkincil adımda ise bu karışıma batırılan havlu yardımı ile lekelerin silinmesi olacaktır.
İhtiyacınız olan şey bir mikrofiber bez, çekpas veya güderidir. Hatta gazeteler ayna temizliği ve cam temizliği için mükemmeldir. Mürekkebi emmedikleri için baskı mürekkebinin aynanızı ve camınızı kirletmesinden endişelenmek zorunda kalmazsınız.
İlgili 22 soru bulundu
Sprey şişesinde 3 su bardağı su, 2 su bardağı sirke ve bulaşık deterjanı koyarak camlar silinebilir. Bu karışım ile silinen camlar daha çok parlayacaktır. - Buğulu camlar için yumuşatıcı kullanmak etkili bir çözüm olabilir.
3. Cam silerken mutaka sirke kullanın. Bir sprey şişesine 3 su bardağı su, 2 su bardağı beyaz sirke ve bulaşık deterjanı koyun. Camları bu şekilde silerseniz daha temiz gözükecektir.
Ayna üzerinde gerçekten zorlu lekeler mevcutsa, temizlemek için saf beyaz sirke kullanabilirsiniz. Sirkeyi cama püskürtün veya bir havluyu sirkeye batırın ve ardından havlu vasıtasıyla lekeleri ovalayarak çıkartın.
Ayna çok kirliyse, bu işlemi bulaşık süngerinin yumuşak kısmıyla da yapabilirsiniz ancak ayna yüzeyini korumak için yumuşak bez daha uygundur. Kuru bir bezle hafifçe kurulayın. Sıra geldi parlatma işlemine! Aynayı parlatmak için mikrofiber bez veya kuru ve yumuşak bir mutfak bezi kullanabilirsiniz.
Suyun ılık olması aynadaki lekelerden kurtulmanızı daha da kolaylaştıracaktır. Deterjanlı su ile aynayı sildikten hemen sonra kurulamanız gerekiyor. Kurulama işleminde mikrofiber bez kullanmanız durumunda su lekesi veya herhangi bir iz olmasını tamamen engelleyecektir.
Sprey şişesine 3 su bardağı su, 2 su bardağı beyaz sirke, bulaşık deterjanı koyarak sileceğiniz camların ışıltısına şaşıracaksınız.
Aynalarınızı temizlemek için, tek yapmanız gereken küçük bir miktar karbonat alıp ıslak bir beze veya bir kumaş parçasına serpmektir. O ıslak bezle, aynanıza hak ettiği parlaklığı vermek için yüzeyini silin. Birkaç defa sildikten sonra temiz, kuru bir kumaş parçası alın ve onu aynanın yüzeyini ovmak için kullanın.
Bir sprey şişesine 3 su bardağı sirke, 3 su bardağı su koyup çalkalayın. Bu karışımı cam, ayna gibi yüzeylere sıkarak temiz ve yumuşak bir bezle silin. Camlarınızı silmek için yine bir sprey şişesine 3 su bardağı ılık su, 2 su bardağı sirke ve 1 yemek kaşığı kadar bulaşık deterjanınızdan koyup çalkalayın.
Bulaşık Deterjanı ile Cam Silme
Kiri hızlı bir şekilde camlarınızı arındıracak bu karışımı hazırlamak ise oldukça kolay. 2 su bardağı su, Yarım su bardağı beyaz sirke veya elma sirkesi, 2 tatlı kaşığı izopropil alkol veya bulaşık deterjanı.
Diş macunu: Diş macunu, aynadaki çizikleri gidermek için oldukça etkili bir yöntemdir. Küçük bir miktar diş macunu, çizikli bölgeye uygulayın ve yumuşak bir bezle silin. Diş macunu, aynadaki çizikleri hafifletir ve görüntüyü iyileştirir.
Suya az bulaşık detarjanı(parlaklık için) , çamaşır suyu koy. Islak bezle sil ardından kurumadan kuru pamuklu bezle (eski atlet olur) kurula.
Cif cam temizleyici mutfak ve banyolardaki cam ve ayna yüzeylerini zarar vermeden, hassas biçimde temizliyor.
Herhangi bir deterjan veya sabun tarzı bir temizleyici madde kullanmak zorunda da değilsiniz. Sadece camı biraz cam suyu yardımıyla ıslatıp ardından gazete kağıdıyla bir güzel silmeniz yeterli. İsteğe bağlı olarak cam suyu ile birlikte sirke de kullanabilirsiniz.
Bunun sebebi; camlarınızı ıslak olarak silerken kurulamanıza fırsat kalmadan camlarınızı güneşin kurutmasıdır. Bu da camlarda silinme izlerinin kalmasına neden olabilir. Hiçbir lekenin barınmadığı bir cam istiyorsanız biraz daha kapalı havaları tercih edebilirsiniz. Öncesinde mutlaka toz alın.
İlk olarak karbonat ve suyu karıştırıp bir macun elde edin ve leke üzerine uygulayın. Durulamadan önce 15 dakika macun leke üzerinde beklemelidir. Ardından durulayıp kurumaya bırakabilirsiniz. İşe yaradığını göreceksiniz.
Bunun için öncelikle kumaşın lekelenen kısmını hafifçe ıslatmalısınız. Lekelenen bölgeye çamaşır sodası ilave ederek birkaç dakika bekledikten sonra hafifçe ovalayarak söz konusu izi çıkarabilirsiniz. Bu ipuçlarını yalnızca leke çıkarma işleminde değil, çamaşır yıkarken de etkili sonuçlar almak için kullanmanız mümkün.
Sirke solüsyonunu cama püskürt ve 2-3 dakika beklettikten sonra hav bırakmayan, kuru bir bezle ya da kâğıt havluyla sil. Kireçli su lekelerini su bardaklarından ve diğer küçük bardaklardan çıkarmak için, lavaboyu yarı yarıya sirke ve suyla doldur ve bardakları solüsyonda birkaç saat beklettikten sonra iyice durula.
Cam temizleyici, tuvalet temizleyici, bulaşık deterjanı gibi kimyasal temizlik ürünleri asla çamaşır suyuyla karıştırılmamalı. Bu karışımla ortaya çıkan klorine gazına en ufak derecede bile maruz kalmak ciddi solunum ve göz problemlerine yol açabilir. Sirke asidik, karbonat ise zayıf bir madde.
Cam temizleme suyuna birkaç damla elde yıkama bulaşık deterjanı ya da bulaşık makinesi parlatıcı ilave edilmesi temizlenen camların ışıl ışıl parlamasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri