Ayna, üzerine düşen görüntüyü olduğu gibi yansıtan bir nesnedir. O, yalan söylemez. Kendisine ne verilmişse onu aynen iade eder. Güzeli güzel, çirkini çirkin gösterir.
Ayna, tasavvuf düşüncesinde, Allah'ın göstergesi olan âlemin; bütün âlemlerin, dolayısıyla Allah'ın görüntüsü olan insanın sembolüdür. İnsanın, insan-ı kâmilin, müminin gönlü, kalbi Allah'ın görüntüsünün meydana geldiği bir aynadır. Böylece ayna, tasavvufta birkaç anlama gelen bir sembol durumundadır.
Öncelikle aynalar sanıldığı gibi negatif enerjinin yönünü değiştirmez veya engellemez. Binanın dışında veya içinde direk gelen negatif enerji kaynağını yok etmez, aksine gelen enerjiyi güçlendirererek yayar. Yanlış yerde yerleştirilen ayna negatif enerjiyi mekanın heryerine yayabilir.
Aynalar yüzeylerine çarpan ışığı, renklerini (dalga boylarını) değiştirmeden aynı şekilde yansıtır. Bu yüzden cisimlerin renklerini ayna üzerinde gerçekte olduğu gibi görebiliyoruz.
Sır adı verilen bu metal kaplama, aynanın ışığı yansıtarak görüntü vermesini sağlar. Kolayca şekil verilip cilalanabilmeleri, böylelikle pürüzsüz hâle getirilebilmeleri ve dayanıklı olmaları sebebiyle metaller, ayna yapımında çok eskiden beri kullanılırdı.
İlgili 44 soru bulundu
Aynaya baktığınızda ise kendinizi farklı açılardan gördüğünüz için yüzünüzün simetrik olduğunu düşünürsünüz. Aslında aynada gördüğünüz şey gerçek görüntünüz değil, sadece yansıyan görüntünüzdür.
Gece aynaya bakılmaz diye bir ifade belli bir gerçekliğe ya da bilimsel mantığa dayalı değildir. Ayna materyal olarak gece veya gündüz arasındaki ışık ve sıcaklık farkından etkilenip fiziksel ya da kimyasal değişime uğramaz. Bu nedenle fonksiyonu değişmez. Bu yüzden de gece bakılmaması için bir sebep yoktur.
Düzlem aynalara baktığımızda algıladığımız görüntüler de sanaldır. Aynaya baktığımız zaman sanki aynanın arka tarafında bir cisim varmış gibi görürüz. Ancak gördüğümüz cisim aslında aynanın arkasında değil önündedir.
Aynaya baktığımızda gördüğümüz şey aslında kendi görüntümüzün aynısı değil, yansımamız. Aynada görülen yansıma, görüntümüzün ters çevrilmiş hali. Her gün aynaya baktığımız için bu çevrilmiş görüntüye alışırız. Yani bu görüntü biz değiliz yalnızca göz alışkanlığı olduğu için yadırgamıyoruz!
Düzlem Ayna (Düz Ayna)
Cisimlerin görüntüsünü gerçeğe en yakın şekilde gösteren aynalardır. Çünkü yansıtıcı yüzeyleri düz olan aynalardır. Düz ayna gelen ışınları, gelme açısının yansıma açısına denk bir şekilde yansıtmaktadır.
Kötü enerjiyi geri yansıtmak için ayna kullanmanın nazara iyi geldiği söylenir. Bu yöntem Çin'de kullanılır. Tek yapman gereken aynayı evin ön penceresine ya da kapısına asmaktır. Hindistan'daki bazı insanlar da nazarı uzak tutmak ya da iyileştirmek için aynalardan faydalanır.
Asılmaları için en uygun duvar doğu ve güneydoğu duvarlarıdır. Ahşap çerçeveler ayrıca güney duvarına da uygundur. Dalgalı şekilli çerçevesi olan aynalar mekanda su elementini temsil ederler. Metalik veya siyah çerçeve içinde kuzey duvarını süsleyebilirler.
Cevap: Ve Aleykum Selam. Evde ayna bulundurmak caizdir.
Aynalar berraklık, netlik, gerçeğin yansıması ve kendini tanımanın simgesi olmasının yanı sıra negatif enerjilerden korunmanın bir yolu olarak da birçok kültürde karşımıza çıkıyor.
Aynalar doğru kullanıldığında harikalar yaratabilen objelerdir. Akıllıca kullanımla aynalar mekanları daha büyük ve aydınlık kılar, mekanlarınıza yasam enerjisini, bolluk ve sükunet enerjilerini çeker.
Tasavvufta ayna, sevgilinin göründüğü, kendini gösterdiği yerdir. Tüm âlem, âlemdeki eşyanın, yaratılmışın her biri, insan, insan-ı kâmil, mü'min, insanın gönlü, kalbi Allahu Teâlâ'nın mazharıdır; göründüğü yerdir; yani aynadır.
Aynadan elde edilen görüntü simetrik iken, ana (arkadaki) kamera başka bir perspektiften doğru görüntüyü verecektir. Selfie kamerası ise tamamen yazılıma bağlıdır. İnsan kendini dışarıdan ziyade aynadan görmeye alışık olduğu için selfie kameraları da simetrik çıkış verecek şekilde kodlanmıştır.
Hayır arkadaşım kamera doğru olan değil aynada gördüğün doğrusu. Kamera belirli diyafram aralığında belirli megapikselde fotoğraf çeken bir aygıt tam olarak gerçeği çekmiyor yani ayna seni olduğu gibi yansıtıyor.
görüntü ışığın yansımasıyla oluşur, fotograflarda da ışığın miktarı ve ışığı nasıl yansıttığıyla alakalı olarak farklılıklar oluşur. eğer cildin yağlıysa ışığı fazla yansıtırsın görüntüde farklı çıkarsın, cildin mat ise ışığı az yansıtır farklı çıkarsın.
Gerçek görüntüler ekran üzerine düşürülebilmelerine rağmen, sanal görüntüler ekran üzerine düşürülemezler. Gerçek görüntüleri dar bir görüş alanı içerisinde görebilmemize rağmen, sanal görüntüleri daha geniş bir görüş açısından görebiliriz.
Aynalar, camlar veya diğer yansıtıcı yüzeyler gibi alanların dışında, ışığın olmaması gereken yerlerde ışık parıltıları görürseniz bir kamera bulmuş olabilirsiniz. Aynalara da şüpheci yaklaşmalısınız, çünkü ayna arkasına gizlenmiş olan bir kamerayı göremezsiniz.
Çift Yönlü Aynaların Çalışma Şekilleri
Tipik olarak aynalar; genellikle alüminyumdan üretilen, metal tabakasını kaplayan bir cam parçasından oluşmaktadır. Işık camdan geçip metale çarptığında yansımaktadır. Bu yüzden aynaya bakıldığında kişi kendini görebilmektedir.
İnanışa göre yedi günlük yas döneminde ayna kullanımı yasaktır. Ölü evinde bulunan aynaların ya üzerleri örtülür ya da ters çevrilir. Burada amaç insanın aynada yansımasını görüp dikkatinin dağılmaması dolayısıyla ölüye ve Tanrı'ya saygısızlık yapmamakla birlikte ölünün ruhunun gömülene kadar orada dolaşmasıdır.
Çok fazla ancak sonlu sayıda görüntü oluşacaktır. Aynaların birbirine paralelliği az da olsa bozulduğu için görüntü belli bir sayıda oluştuktan sonra aynaların dışına çıkmış olacak.
Gün ve Geceye Ait İnanışlar:
Gece aynaya bakmak uğursuzluk getirir. Gece çiğnenen sakızın ölü eti olduğuna inanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri