SUPER GALLANT® ile en iyi ve kesin netice yabancı otların 15-20 cm boyunda, 5-6 yapraklı devresinde kullanıldığında alınır. İlk uygulamadan 20-25 gün sonra aynı dozda yapılan ikinci uygulama ile tarlada yeni çimlenen yabancı otlar da kontrol edilir. Köpek dişi ayrığı ve ayrık otu mücadelesinde tek uygulama yeterlidir.
Boraks çözeltisi yöntemi hazırlanan karışımın yabani otların yapraklarına püskürtülmesi ile uygulanmaktadır. Sirke, kurutucu ve mikrop kırıcı bir özelliğe sahiptir. Bu özellik sayesinde yabani otların kuruması da sağlanmaktadır. Sirkenin yabani otların yapraklarına püskürtülmesi şeklinde uygulama yapılmaktadır.
Ot ilacı atarken bağın filizlerine ve zeytin ağacının yapraklarına gelmemesi için dikkat ediyoruz. Özellikle küçük zeytin ağaçları ve küçük asmaları bu ilaç değerse bu fidanların kurumasına neden oluyor. Bağ diplerine ve zeytin ağaçlarının dibine bu ot ilacını atmaz isek bazı hastalıklara sebebiyet verebiliyor.
Tuzlamak. Tuz ile müdahale etme de geçmiş yıllardan beri ot kurutmada kullanılan bir yöntemdir. 8/1 oranında ya da daha sert bir karışım için 3/1 oranında su tuz karışımını istenmeyen otların yapraklarına uygulayarak onlardan kurtulmak mümkündür.
Ayrık otuyla etkin mücadele yolu bedensel emekten geçer: Toprakta derinlere inip, ayrığın kökten sökülmesi ve tüm dallarıyla alandan toplanması gerekir. Hobi bahçelerinde ayrık otunu tümden kurutmanın en etkili yöntemi, bel ve kazma yardımı ile ayrık otunun bulunduğu bölgeyi iyice kazmaktır.
İlgili 23 soru bulundu
AYRIK OTU İLE MÜCADELE (Super Gallant
SUPER GALLANT® ile en iyi ve kesin netice yabancı otların 15-20 cm boyunda, 5-6 yapraklı devresinde kullanıldığında alınır. İlk uygulamadan 20-25 gün sonra aynı dozda yapılan ikinci uygulama ile tarlada yeni çimlenen yabancı otlar da kontrol edilir.
Beyaz sirkeyi yok etmek istediğiniz ot yapraklarına sprey ile püskürterek birkaç tekrarda bu otların kurumasını sağlayabilirsiniz. Sirkenin toprağa ve diğer bitkilere temas etmemesine özen gösterin.
Bahçenin yabani otlar çiçeklenmeden biçilmesi, çim yoksa toprağın çapalanması hatta büyük sebze tarhları söz konusu ise sürülmesi yabani otlara karşı savaşta en etkili yöntemlerden sayılıyor. En eski yöntemler arasında görülen çapalama, uzun vadeli etkisi ile özellikle yeni bahçe düzenleyen kişilerce tercih ediliyor.
Mekanik yabani ot kontrolü, aletler, makineler ve aletler kullanılarak yapılan kontroldür. Biçme, otlatma ve su seviyesinin düzenlenmesi de istenmeyen bitkilerin kontrolüne katkıda bulunabilir. Bahçelerde zemin örtüleri veya malçlama yapmak da yabani otların büyümesini engeller.
İlaçlı mücadele uygulaması yabancı otların genç ve aktif olarak büyüdüğü 4-6 yapraklı oldukları devrede ve hava sıcaklığının 8-25 derece olduğu zamanlarda yapılmalıdır. Yeniden çıkışlar olursa 1,5-2 ay sonra uygulama tekrarlanmalıdır.
En iyi sonuç yabancı otların aktif olarak büyüdükleri zamanda elde edilir. Bu ürün yabancı ot kurutma ilacı sistemik etkili bir ürün olduğundan otlara nüfuz edebilmesi için ilaçlamadan sonra en az 4-5 gün geçmeden yabancı otları zedeleyecek toprak işlemesi yapılmamalıdır.
Mekanik; Toprağı sürmek, çapalama, malçlama, su altında bırakma, yabancı otları yakmak gibi yöntemler uygulanabilir. Biyolojik;Ortadan kalkmasını istediğiniz ota zararlı olan böcek, hastalık veya bitki popülasyonunu arttırmak. Kimyasal; Herbisitleri kullanmak.
Ne kadar ekonomik olsa da çiftçinin işine gelse de Dünya Sağlık Örgütü'ne göre yeşil kurutan bu ilaçlarının ekosistemi bozduğunu kaydeden Yanıkoğlu, “Çünkü bu ilaçların ana maddesi glikolik asittir. Bu ilaç yabani otlarla birlikte tarladaki diğer yararlı bitkileri de öldürüyor.
Dikimden 1 gün önce toprak üstüne, yabancı otlar 2 - 3 cm boydayken veya çıkmadan önce uygulanır.
Ekim öncesi uygulanan yabancı ot ilacı toprak üzerinden tırmık geçilerek 5-7 cm derinliğe karıştırılır. Çıkış öncesi ilaçlama mısır ekiminden sonraki ilk 5 gün içerisinde yapılmalıdır. Çıkış sonrası ilaç uygulaması ise mısır bitkisi 20-30 cm'e ulaştığında yapılır.
Yabancı otlarla mücadelede kullanılan zirai ilaçtır. Genel anlamda, yabancı otları öldürmede veya normal gelişimini önlemede kullanılan kimyasal maddelerin tümüne birden herbisit denir.
En yaygın olan tesirli tekniklerden bir tanesi sirkeli su birleşimi kullanımıdır. Bitkinin üstüne sprey desteği ile sirkeli su püskürtülmesi yaprak bitleri temizleme uygulamaları için en tesirli teknikler içerisinde yer almaktadır.
Sirkeli su
Bir ölçü su ile bir ölçü elma sirkesi veya beyaz sirkeyi karıştırın ve böceklere fısfıslayın. Ayrıca bu karışım, yabani otlar ile karıncalara da etkilidir.
Bitki Koruma Ürününün Kullanma Şekli
KIBELE® 490 SC yabancı otların kökleri ve yaprakları vasıtasıyla bünyelerine girer. Birinci uygulama yabancı otların kotiledon ile 2 gerçek yaprak dönemi arasındaki dönemde uygulanır. İlk uygulamadan 7-10 gün sonra yabancı ot çıkışı olmasa dahi ikinci uygulama yapılır.
Ayrık otu her bahar çıkar; onu sabırlı ve düzenli bir şekilde temizlemek gerekir (Termodinamiğin ikinci yasası uyarınca; kontrolsüz bırakılan her düzen önce bozulur, ardından kaosa sürüklenir). Farklı çim türleri vardır. Özellikleri öğrenilip çim türüne uygun şekilde davranılmazsa istenen sonuca ulaşılamaz.
Otlak ayrığı: Çok yıllık bir türdür. Orta Avrupa, Orta Doğu ve Çin gibi geniş bir alana yayılmıştır. Besleyici otundan dolayı yem bitkileri içinde büyük öneme sahiptir. Otlak ayrığının ekonomik ömrü 20–30 yıldır.
Sırt pülverizatörü için; tavsiye edilen ilaç miktarı ayrı bir kapta bir miktar su ile karıştırılır. Sonra yarıya kadar su doldurulmuş pülverizatöre ilave edilir ve alet su ile tamamlanır. Tarla pülverizatörleri için; tavsiye edilen ilaç miktarı yarısına kadar su ile doldurulmuş depoya ilave edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri