Bu öğrenci matematikte maksimum 25 netler civarında yapıyor.O zaman TYT matematikte 5 net daha yaparsam 30 olur deyip zamanının büyük kısmına buna harcarsa ve AYT matematiği ihmal ederse yanlış bir yol izlemiş olur.Çünkü AYT matematik daha fazla puan getiriyor.
AYT sınavında Sayısal puan türünde Matematik dersinde 1 doğru; 3.00 puan, Fizik dersinde 1 doğru 2,857 puan, Kimya dersinde 1 doğru 3,077 puan ve Biyoloji dersinde 1 doğru 3,077 puan değerine sahiptir.
AYT sınavında sözel puan türünde Edebiyat dersinde 1 doğru; 3.00 puan, Tarih dersinde 1 doğru 2,802 puan, Coğrafya dersinde 1 doğru 3,33 puan ve Tarih 2 dersinde 1 doğru 2,91 puan, Coğrafya 2 dersinde 1 doğru 2,91 puan, Felsefe grubu 1 doğru 3.00 puan ve din Kültürü 1 doğru 3.33 puan değerine sahiptir.
AYT için Çalışma Planı
Sayısal dersler; matematik, geometri, fizik ve kimya olarak sayılabilir. Bu derslere çalışırken sözel derslere çalışmak gibi sadece okumak veya ezberlemek yeterli olmamaktadır. Başarılı olmak için ilk olarak bir çalışma programı düzenlemeniz gerekir.
YKS'de ilk 500 bine girmek için TYT'de yaklaşık 30 net, AYT'de ise 30 net yapmak yeterlidir. Bu sonuçlar TYT için %25, AYT için %35 oranında bir doğru cevap gerektirir. Toplam öğrenci sayısına oranladığımızda ise ilk 500 bin yaklaşık % 25'e tekabül etmektedir.
İlgili 16 soru bulundu
YKS 'ye giren her kişi 100 puanla başlar. Bu puanın üzerine TYT sonucunun yüzde 40'ı ve AYT puanının %60 alınarak ham puan denen bir son puan hazırlanır. YKS bu ham puana okul ortalamasını da ekleyerek yerleşme için kullanacağınız puanı hesaplar.
Gününüzün bir kısmını çalışmaya ayırmanız gerekir artık. TYT-AYT'ye hazırlanan bir öğrenci en geç Temmuz' da çalışmaya başlamalıdır. Yazın Kaç Saat Çalışmalı? cümleler kurmamak için planlı ve düzenli bir şekilde çalışmak sizi başarıya kavuşturacaktır.
AYT sınavına 10. Sınıftan itibaren alanın ve hedeflerin belirlenmesiyle çalışılmaya başlanmalıdır. Her iki sınav içinde önemli olan konuların bilinmesidir. Konular işlendikten sonra soru çözümleriyle pekiştirilmesi desteklenmelidir.
AYT'de sayısal puanını etkileyen dersler: Matematik ve Fen. AYT'de eşit ağırlık puanını etkileyen dersler: Matematik, edebiyat, tarih1 ve coğrafya1. AYT sınavına girdiğinde bütün derslerin soruları kitapçıkta olur.
YKS'DE 300 PUAN ÜSTÜ YAPMAK İÇİN KAÇ NET GEREKİYOR? TYT 14,75 net iken, AYT en az 52,5 net üstünde olmalıdır.
YKS'DE 250 PUAN ÜSTÜ YAPMAK İÇİN KAÇ NET GEREKİYOR? TYT 16 net iken, AYT en az 41 net üstünde olmalıdır.
TYT Türkçe Testi'nde 1 net 3,24 puan getirir, TYT Sosyal Bilimler Testi'nde yer alan sorularda yapılan 1 net 3,66 puan getirir. TYT Matematik Testi'nde 1 net 3,34 puan yapar, TYT Fen Bilimleri Testi'nde sorulan sorularda ise 1 net 3,41 puan yapar.
Diploma puanı dışında ulaşılabilecek maksimum puan 500'dür. 100 puan ÖSYM tarafından her adaya verilmektedir. Geriye kalan 400 puanın 160'ı TYT'den 240'ı ise AYT'den gelmektedir.
Üniversite sınavları için TYT sınavından bir gün önce yapılan sınav oturumu AYT'dir. Alan Yeterlilik Sınavı olan AYT, öğrencilerin okumak istedikleri bölüme uygunluk derecelerini ölçer. Farklı konulardan sorulan soruları yanıtlayan öğrenciler bu sınavdan belli bir yüzdelik dilime girmek durumundadır.
AYT (Alan Yeterlilik Testi) ise öğrencilerin kendi alanlarındaki başarısını ölçen ikinci oturum sınavıdır. AYT'de 40 Türkçe, 40 Matematik, 40 Sosyal Bilimler ve 40 Fen Bilimleri olmak üzere 160 soru vardır. AYT 180 dakikalık bir sınavdır. TYT puanının %40'ı AYT puanının ise %60'ı sınav puanına etki edecektir.
Peki şimdi ne olacak? İlgili puan için gereken iki testten birinde 0.5 ham puan alan adayların AYT puanları hesaplanacak.
Bunun için 10'dan 11'e geçmeden önce özellikle paragraf dersini çalışmaya başlamalıyız. Paragrafta iyiysek kendimizi zorlamadan pratik yapabiliriz. Ama eğer eksiklerimiz varsa günde on tane paragraf sorusu çözmeyi hedeflemeliyiz. Sözcükte anlam ve cümlede anlam kısımlarıyla başlayıp paragraf çözümlerine geçebiliriz.
Dolayısıyla eylül ayında çalışmaya başlayan bir YKS hazırlık öğrencisi, en geç mart ayına kadar TYT konularını bitirip TYT derslerinin sonlarına doğru yaklaştığı zaman bir yandan AYT'ye çalışmaya başlamalıdır. TYT konuları tamamen bittikten sonra AYT konularına ağırlık verilmelidir.
AYT Sayısal tek günde de biter, bir hafta da biter, bir ayda da biter, 3 ayda da biter, 6 ayda da biter, 1 yılda da biter, 2 yılda da biter… Biter ama önemli olan nasıl bittiğidir. Şunu unutma, bu çok temel bir öğrenme ve hatırlama prensibidir: “Bir şeyi ne kadar hızlı öğrenirsen o kadar hızlı unutursun..”
Sayısal, eşit ağırlık ya da sözel alanlarından birisi ya da birden fazlası için YKS sınavına girebilirsiniz. Size “ Dersigo İle YKS Kaç Günde Biter” sorusunun cevabını bir örnek ile açıklayacak olursak; Dersigo ile günde 8 saat bir çalışma ile TYT müfredatını 25 günde AYT müfredatını ise 15 günde bitirebilirsiniz.
Cevaplama işlemini erken tamamlamış olsalar bile, adaylar sınavın ilk 90 dakikası ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan dışarı çıkarılmayacaktır.
TYT'den ise en az 150 puan almak koşuluyla, adayın TYT puanı ile sınavın ikinci oturumundaki Alan Yeterlilik testlerinden (AYT) alacağı puanla birlikte hesaplanacak olan Sözel, Sayısal, Eşit Ağırlık ve Dil puanının en az birinin en az 180 puan olması gerekmektedir.
AYT'de ise derslerin ağırlıkları ise şöyle: Matematik yüzde 30, Türk Dili ve Edebiyatı yüzde 18, Tarih-1 yüzde 7 ve Coğrafya-1 yüzde 5 olarak hesaplanır. Diploma puanı dışında ulaşılabilecek maksimum puan 500'dür. 100 puan ÖSYM tarafından her adaya verilmektedir.
OBP TYT'YE Mİ, AYT'YE Mİ EKLENİR? Her aday için hesaplanmış olan OBP; 0,12 katsayısı ile çarpılarak sınav puanlarına eklenecek ve böylece adaylarınyerleştirme puanları hesaplanacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri