Ayva Yaprağı Çayını Kimler Kullanamazlar? Ciddi kronik rahatsızlığı olan kişiler, hamileler ve emziren anneler, alerjik bünyeler ve düzenli ilaç kullanan kişiler ayva yaprağı çayı ve diğer bitkisel ürünleri kullanmadan önce mutlaka doktora danışmalıdır.
Kabızlık yapıcı özelliği bulunan ayva yaprağını, kabızlık sorunu yaşayanlar tüketmemelidir. Ayvanın kendisi de yaprağı da tansiyonun yükselmesinde etkilidir. Bundan dolayı yüksek tansiyon hastaları tüketmemelidir.
Haşlanarak tüketilmesi, gaz problemlerini giderir, sindirime yardımcı olur. Kabızlığa iyi geldiği gibi ishal gibi şikayetlerinin önlenmesinde de kullanılabilen ayva, içerdiği yüksek lif sayesinde dışkının normal hacminin oluşmasına yardımcı olur.
Ayva yaprağının faydalarından biri de kan şekerini kontrol altına almaktır. Çay olarak tüketilen ayva yaprağı, yüksek tansiyon problemini de iyileştirmektedir. Gün içindeki ani acıkmaların önüne geçerek, daha az yemek yemenizi sağlar. Bu özelliği ise zayıflama konusunda oldukça etkilidir.
İlgili 29 soru bulundu
Ayva yüksek oranda potasyum içermesinden dolayı tansiyonu(kan basıncını) düşürmede etkilidir.
Ayva meyveleri kalbe kuvvet verir ve rahatlatır. Kalpteki sıkıntıyı, çarpıntıyı ve ağız kokusunu giderir.
Bir avuç ıhlamur 6 – 7 ayva yaprağını süzgeçte yıkayın. Daha sonra 1 litre su ile büyük çaydanlıkta kaynatın. Ihlamur kaynadıkça rengini verir. Bir taşım kaynayınca limonata gibi olur rengi altını kapatın hem için hem dinlensin.
Ayrıca taze sıkılmış ayva suyu veya ayva çayı tüketildiğinde göğsü yumuşatarak öksürüğe iyi gelir. Yatmadan önce tüketmeniz özellikle büyük fayda sağlayacaktır.
- İnce bağırsak iltihabını giderir. - Ayva, damar sertliğine, karaciğer tembelliğine iyi gelir. - Bronşit ve verem gibi akciğer hastalıklarına ve öksürüğe karşı yararlıdır.
Ayva yaprağı çayı oluşan iltihapları gidermekte yarar sağlar. Kan yapıcı etkiye sahiptir. Kan şekerini dengelemede faydalıdır. Sindirim sisteminde meydana gelen mikropları etkisiz hale getirerek azaltır.
Üzüm teveği, fasulye yaprağı, dut yaprağı, kiraz yaprağı, pancar yaprağı, fındık yaprağı (buraya kadar sayılanların yaprakları suda haşlanır), ayva yaprağından sarma yapılır.
Güçlü antioksidan kaynağı olması sayesinde vücudu toksin, iltihap ve enfeksiyonlardan arındırarak mikrobik hastalıklardan korumaktadır. Hazmı kolaylaştırarak mide rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Bağırsak sağlığını koruyan ayva yaprağı çayı, sindirim sistemini düzenleyerek bağırsak sağlığını korumaktadır.
Ayva kabuklarını ve dilimlediğiniz meyveyi cam bir demliğe alın, karanfil ve tarçını ekleyerek içine 1 litre su dökün. Demliği ocağa alarak orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynamasına izin verin. Ardından ocağın altını kapatıp 5 dakika dinlendirin.
Ayva içeriğindeki demir, çinko ve bakır gibi mineraller sayesinde kan hücrelerinin yapımını ve kanın akışkanlığını artırarak dolaşım üzerine olumlu etkiler sağlıyor. Sindirime yardımcı oluyor: Gaz problemlerini gidermek, sindirime yardımcı olmak için haşlanmış ayvayı tercih edebiliriz.
Soğuk Algınlığı İçin Ayva Yaprağı Çayı Tarifi Nasıl Yapılır? Ayva yapraklarını önce suda 3 dk kısıt ateşte kaynatıyoruz. Daha sonra diğer malzemeleri de ekleyip, 10-15 dk kısık ateşte kaynatıp, servis fincanına aldıktan sonra bal ilave ederek servis ediyoruz.
Ayva Zararları
Ayva tüketmek dolaylı yollardan yan etkilere yol açabilir. Özellikle fazla tüketmek ishale neden olabilir. Bunun yanı sıra kilo almaya çalışan kişiler ayva tüketimi yerine başka meyveleri tercih etmelidir. Ayva lif yapısı ile tokluk hissi vereceği için kilo alımını yavaşlatacaktır.
Zayıflamayı Hızlandırır; Tokluk Hissi Verir
Ayva, lif bakımından zengin bir meyvedir. Lifler, sindirimi yavaşlatır, tokluk hissi verir ve aşırı yeme eğilimini azaltabilir. Ayvanın içerdiği lifler, kan şekerini dengelemeye yardımcı olabilir. Kan şekerinin dengede olması, ani açlık ataklarını önleyebilir.
Haşlaması yapılmış ayva, ıhlamur, karanfil kombinazyonundan sabah ve akşam aç karnına 1 çay bardağı içilmesi kemiklerin gelişmesine katkı sağlar. Elde edilen Demirhindi ve Ayva suyu sabah ve akşam aç karnına 1 bardak içilmeye devam edilirse ince bağırsak iltihabını giderir ve tedavi eder.
Elma ayva ve zencefili küçük küçük doğrayalım limon hariç diğer malzemelerle birlikte çaydanlığa koyalım. Ağzına kadar su dolduralım kaynadıktan sonra iki dakika kaynatıp altını kapatalım 10 dakika demlemeye bırakalım. Bardaklara aldıktan sonra içine limon sıkalım. Afiyet olsun.
Ihlamur ağacı yaprakları ve çiçekleri antioksidan etkisi bulunan flavonoid içerir. Bu sebeple nezle, soğuk algınlığı ve gribal durumlarda etkili olur. Ökrüsüğe iyi geldiği bilinen ıhlamur çayının boğaz ağrısına karşı da iyileştirici gücü vardır.
Boğaz yolu enfeksiyonları ve kronik öksürük şikayetine karşı iyi geldiği bilinen ayva yaprağı çayını, gün içerisinde 2 veya 3 bardağı aşmamak ve şeker ilave etmemek kaydıyla tüketilebilir.
Taşikardi olarak da bilinen kalp çarpıntısı genellikle yüksek oranda egzersiz, kafein, yüksek ateş, stres, panik atak veya bazı ilaçların yan etkilerinin sebep olması sonucu kalp atış hızının dakikada 140'ın üzerine çıkmasıyla meydana gelmektedir.
Tedavi edilmeyen B12 vitamini eksikliği kansızlık, yorgunluk, nefes darlığı ve kalp çarpıntısı, kas güçsüzlüğü, bağırsak problemleri, sinir hasarı ve ruh hali bozukluklarına sebep olur.
Yoğun kafein tüketimi kalbin ritmini bozacaktır. Çay ve kahve tüketen kişilerin gün içinde kalp çarpıntısı yaşadığı bilinmektedir. Vitamin eksikliği gibi kan oranının düşüklüğü de kalbin çarpmasına neden olur. Kalp pompalamak için yeterli kanı bulamadığında, işlevini düzenleyemez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri