Ayva yaprağı regl ağrılarını hafifletir. Karaciğer temizlemeye yardımcıdır. Soğuk algınlığı etkilerini azaltır. Kronik öksürük ve bronşlara iyi gelir.
Haşlanarak tüketilmesi, gaz problemlerini giderir, sindirime yardımcı olur. Kabızlığa iyi geldiği gibi ishal gibi şikayetlerinin önlenmesinde de kullanılabilen ayva, içerdiği yüksek lif sayesinde dışkının normal hacminin oluşmasına yardımcı olur.
Ayva Yaprağı Çayını Kimler Kullanamazlar? Ciddi kronik rahatsızlığı olan kişiler, hamileler ve emziren anneler, alerjik bünyeler ve düzenli ilaç kullanan kişiler ayva yaprağı çayı ve diğer bitkisel ürünleri kullanmadan önce mutlaka doktora danışmalıdır.
Sonbahar mevsiminde toplanan ayva yaprakları direkt olarak güneşin altında kurutulmaz. Gölge ve serin bir yerde kendi halinde kurutulmaya bırakılan ayva yaprakları, temiz bir tepsi veya örtü üzerine konularak 3-4 gün kadar kuruması için bekletilir.
İlgili 25 soru bulundu
Ayva Yaprağı Hangi Hastalığa İyi Gelir? Kan şekerini düzenlemesinden bronşite, kalp hastalıklarından grip ve soğuk algınlığa kadar birçok hastalığın tedavisinde kullanılan ayva yaprağı aynı zamanda kilo verme konusunda da etkilidir.
Ayva yaprağı kürleri, regl döneminde yaşanan ağrıların hafiflemesini sağlar. Aç karnına içilen ayva yaprağı çayı vajinadaki akıntıyı dindirir. Ayva yaprağı ile yapılan lapa; boğaza sarıldığında boğaz ağrılarını geçirir.
Bir avuç ıhlamur 6 – 7 ayva yaprağını süzgeçte yıkayın. Daha sonra 1 litre su ile büyük çaydanlıkta kaynatın. Ihlamur kaynadıkça rengini verir. Bir taşım kaynayınca limonata gibi olur rengi altını kapatın hem için hem dinlensin.
Üzüm teveği, fasulye yaprağı, dut yaprağı, kiraz yaprağı, pancar yaprağı, fındık yaprağı (buraya kadar sayılanların yaprakları suda haşlanır), ayva yaprağından sarma yapılır.
Ayrıca taze sıkılmış ayva suyu veya ayva çayı tüketildiğinde göğsü yumuşatarak öksürüğe iyi gelir. Yatmadan önce tüketmeniz özellikle büyük fayda sağlayacaktır.
- İnce bağırsak iltihabını giderir. - Ayva, damar sertliğine, karaciğer tembelliğine iyi gelir. - Bronşit ve verem gibi akciğer hastalıklarına ve öksürüğe karşı yararlıdır.
İdrar yolu enfeksiyonlarına karşı koruyucu olabilir. Ayva yaprağı çayı, içeriğindeki bazı bileşenler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilir.
Ayva yaprağı çayı oluşan iltihapları gidermekte yarar sağlar. Kan yapıcı etkiye sahiptir. Kan şekerini dengelemede faydalıdır. Sindirim sisteminde meydana gelen mikropları etkisiz hale getirerek azaltır.
Güçlü antioksidan kaynağı olması sayesinde vücudu toksin, iltihap ve enfeksiyonlardan arındırarak mikrobik hastalıklardan korumaktadır. Hazmı kolaylaştırarak mide rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Bağırsak sağlığını koruyan ayva yaprağı çayı, sindirim sistemini düzenleyerek bağırsak sağlığını korumaktadır.
Anne karnındaki bebeği ve sizi anemi yani kansızlıktan korur. Hamilelikte Ayva Yemek Ödemi Ve Şişkinliği Giderir: Ayva diüretik yani idrar söktürücü, ödem attırıcı meyvelerdendir.
Elma ayva ve zencefili küçük küçük doğrayalım limon hariç diğer malzemelerle birlikte çaydanlığa koyalım. Ağzına kadar su dolduralım kaynadıktan sonra iki dakika kaynatıp altını kapatalım 10 dakika demlemeye bırakalım. Bardaklara aldıktan sonra içine limon sıkalım. Afiyet olsun.
Ihlamur ağacı yaprakları ve çiçekleri antioksidan etkisi bulunan flavonoid içerir. Bu sebeple nezle, soğuk algınlığı ve gribal durumlarda etkili olur. Ökrüsüğe iyi geldiği bilinen ıhlamur çayının boğaz ağrısına karşı da iyileştirici gücü vardır.
Boğaz yolu enfeksiyonları ve kronik öksürük şikayetine karşı iyi geldiği bilinen ayva yaprağı çayını, gün içerisinde 2 veya 3 bardağı aşmamak ve şeker ilave etmemek kaydıyla tüketilebilir.
Ayvamızın 4de 1ini küçük parçalara ayırıp cezveye koyalım üzerine suyunu ekleyip kısık ateşte kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra ılıması için 3 dk bekleyelim içeceğimiz bardağın içine balı ekleyelim ve ılımış olan ayvamıza süzgeçten geçirip bardağa dökelim. Karıştırıp bekletmeden içelim. Hepinize şifa olsun.
Bu tür yerlerden toplanan ayva yaprakları sağlığınız açısından iyi olmayabilir. Ayva yaprağını bu tür yerlerden çok temiz bahçe ve tepelerdeki ağaçlardan toplamanız önerilmektedir. Ayva yaprağını toplamak için ise kuru bir Eylül, Ekim ayı tercih edilmelidir. TAZE AYVA YAPRAĞI NASIL KURUTULUR?
Meyvesinden yapılan reçel, sindirim sistemi rahatsızlıklarında tedavi edici olarak görev üstlenmekte, cinsel arzuyu kuvvetlendirmektedir. Tereyağında pişirilen ayva; nefes yolu hastalıklarına, müzmin öksürüğe, bronşite ve tüberküloz hastalığına iyi gelmektedir.
Ayva yüksek oranda potasyum içermesinden dolayı tansiyonu(kan basıncını) düşürmede etkilidir.
AYVA, BAL VE IHLAMUR
Bu karışımdan elde edilen çay, öksürüğe karşı oluşturulabilecek en muhteşem karışımlardan biri. Ayva, bal ve ıhlamurdan oluşan çay boğazları yumuşatıyor ve iyileşme sağlıyor. Günlük 2-3 fincan kadar tüketebilirsiniz.
Nezle ve gribe bağlı öksürükler kış aylarında sık görülür. Bu durumlarda kuşburnu, ada çayı, ıhlamur, ekinezya, ayva yaprağı çayı tüketmek önemlidir. Toz zencefil, karanfil, bal ve limon karıştırılıp çay şeklinde içilmesi öksürüğü rahatlatır. Bu çaylara bal karıştırılması bağışıklık sistemini güçlendirecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri