Düşük kalorili beslenme ile her zaman kilo verilir mi? yağ olarak depolanır. yeterli ve dengeli aldığı sürece , #metabolizma çalışır. üzere, kilo vermeyi durdurur.
Vücudun ihtiyaç duyduğu kaloriden daha az kalori tüketmeniz kilo kaybına yol açar. Güçlü bilimsel araştırmalarla desteklenen bu kalori dengesi kavramı, kilo vermek isteyenlerin genellikle kalori alımını kısıtlamaya çalıştığını tespit etmiştir.
Eğer çok hareketli bir yaşama sahipseniz ve metabolizma hızınız çok yüksekse, 1200 kalorilik diyet sonucunda haftada 2 veya 3 kilo verebilirsiniz. Sürekli ev içindeyseniz ve metabolizma hızınız da yavaş ise; 1200 kalorilik diyeti yaparak haftada 500 gram ya da 1 kg verebilirsiniz.
Yaşınıza, cinsiyetinize, günlük yaşamınıza, metabolizma hızınıza ve tüm bu faktörlerden etkilenen günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak 1500 kalorilik diyet ile 1 haftada ortalama 1 ila 2 kilogram arasında kilo vermeniz mümkün. Bu da ayda ortalama 4 ila 8 kilogram arasında kilo vermeniz anlamına gelir.
Bunu dikkate alarak diyet yapmaya başlamak gerekmektedir. 1 kilo verebilmek için vücutta 7700 kalorilik bir açık oluşturmak gerekir. Yani ortalama 2000 kalori alan bir kişi diyetini 600 kalori eksik olacak şekilde beslenirse 2 haftada 1 kilo vermiş olur.
İlgili 27 soru bulundu
Yani bedeninizi sağlıklı ve fonksiyonel tutmak için her gün ortalama 1500 kalori civarında enerji kazanmanız gerekiyor. Bunun için de tek çareniz var: Azıcık kalori tasarrufu yapmak! Eğer kilo vermek istiyorsanız, her gün 200-300 kalorilik bir enerji sınırlaması yapmanız gerekiyor.
Düzenli olarak yapılan orta tempolu bir saatlik yürüyüş ortalama olarak 250 ile 350 kalori harcanmasını sağlar. Bu da ayda yaklaşık ekstradan 7500 ile 10500 kalori harcanır.
Kişiden kişiye değişmekle birlikte 10 bin adım yaklaşık 6 ve 8 kilometre arasında değişen bir mesafeyi ifade etmektedir. Bu uzun mesafede tempolu yürüyüş ve koşu ile yakılan kalorinin artması sağlanabilir. Yapılan araştırmalara göre 10 bin adım atıldığında ortalama 500 kalori harcanır.
55 kg ağırlığındaki orta yaşta bir kadının bazal metabolizma hızı, ortalama 1200 kalori; 70 kg ağırlığındaki bir erkeğinki ise 1700 kaloridir.
Yani eğer zayıflamak istiyorsa günde yaklaşık 1000-1200 kaloriye denk gelecek miktarda yemek yemeli, eğer kilosunu korumak istiyorsa ortalama 1600-1700 kalori tüketmeli, kilo almak istiyorsa da bu miktarı 2000 kalorilere kadar çıkarmalı.
Ahmet Aydın birçok beslenme uzmanının tersine sık aralıklarla değil, günde 2 öğün yemek yemeyi öneriyor: “Yağların yakılması için vücudun uzun açlık süresine ihtiyacı var. Çok sık yerseniz vücudunuz daha fazla insülin hormonu salgılayarak yağları depolar!”
Yani günlük olarak tüketilecek besin kaynakları içerisinden 1000 kalori çıkarıldığı zaman, bir hafta içerisinde 1 kilo vermek mümkün. Günlük yiyeceklere dikkat etmek suretiyle özellikle karbonhidratlı besin kaynaklarından uzak durarak, sağlıklı şekilde kilo verme ve istenilen vücut yapısına ulaşılabilir.
1000 kalorilik diyet listesi ile kaç kilo verilir diye merak edecek olursanız metabolizma hızınıza göre haftada 2 kilo verme ihtimaliniz olduğunu ifade edebiliriz. Hızlı ve etkili zayıflama diyetleri ile istenen sonuçlara ulaşmak için diyet ile birlikte yapılacak spor verimi artıracaktır.
Kalori açığı oluşturarak zayıflamak ise son yılların favori yöntemlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Daha az kalori alarak daha fazla kalori yakmak olarak da bilinen bu açıklığı oluşturmak düzenli kilo kaybı sağlıyor.
19 – 30 yaş arası erkekler için 2400 kalori. 19 – 30 yaş arası kadınlar için 2000 kalori. 14 – 18 yaş arası erkekler için 2200 kalori. 14 – 18 yaş arası kızlar için 1800 kalori.
1000 kalorilik diyet, oldukça düşük kalorili bir diyet olduğundan, herkes için tavsiye edilmez. 1000 kalorilik diyet, çok düşük kalorili bir diyettir. Doktordan kesin onay almadan ve senin yaşam tarzına uygun en sağlıklı yöntemleri önerecek bir diyetisyenle görüşmeden kesinlikle böyle bir diyete başlamamalısın.
Günlük yaşamında hiç egzersiz yapmayan ya da çok fazla hareket etmeyen bir insanın günlük yakacağı kalori miktarı 2000 ila 2500 arasında değişmektedir.
5 Kilo Vermek İçin Kaç Kalori Yakmak Gerekir? Kilo vermenin arkasındaki bilim gerçekten çok basittir. 7000 kalori yakarsan 1 kg verirsin. Dolayısıyla 1 haftada 5 kg vermek için 35.000 kalori yakılmalıdır.
Amerikan Egzersiz Kurulu'nun yaptığı araştırmaya göre 1 kg yağ yakabilmek için ortalama 7 bin 400 kalori yakmak gerekiyor. Yürümek kalori yaktırır mı? Günlük olarak ekstra 1000 kalori yakmak haftalık 1 kiloya denk geliyor.
Koşu egzersizleri, saatte yakılan kalorilerin çoğunda en iyisidir. Sabit bisiklet, koşu ve yüzme de mükemmel seçeneklerdir. HIIT egzersizleri kalori yakmak için de harikadır. Bir HIIT antrenmanından sonra vücudunuz 24 saate kadar kalori yakmaya devam edecektir.
Yürüyüş yaparak kilo vermek için yapılan yürüyüşün tempolu olması gerekmektedir. Yavaş veya temposuz bir şekilde yapılan yürüyüşün ise kilo vermek için bir etkisi olmadığı söylenebilir. Yürüyüşün açık havada yapılması sağlık açısından oldukça faydalıdır.
Kişilerin ortalama bir hızda 1000 atlama gerçekleştirmesi, 550 – 600 kalori yakılmasını sağlar. Hızlı tempoda 1000 kez ip atlanması ise, 800 – 900 kalori yakılmasını sağlamaktadır.
1 Saat oturmak kaç kalori yakar? Kişinin kilo, boy, metabolizma hızı gibi etkenlere bağlı olarak değişkenlik gösterebileceği gibi 70 kg bir birey 1 saat oturduğunda ortalama 100 kalori yakmaktadır. Bu enerji vücudun çalışması için harcadığı enerjidir.
70 kilogram ağırlığında ve yavaş tempoda yürüyen bir kişi için 2 saatlik yürüyüş kalori hesabı yapılması gerektiğinde 2,5x2x70 formülü uygulanır. Çıkan sonuç ise 350 kaloridir. Aynı sürede orta tempoda yüründüğünde ise yakılan kalori 525'e yükselir.
Spor yapmaya başladığınızda vücut yağ yakımı yapar. Düzenli spor yapıyor ve yediklerinize dikkat ediyorsanız 2-4 hafta içinde sporla kilo vermeye başlarsınız. Ayda vermeniz gereken kilo miktarı mevcut kütlenize göre değişir. Eğer vücut kitle indeksiniz 30'dan fazla ise, ayda 5-7 kilo vermeniz mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri