Azerbaycan'da LGBT bireyler için hiçbir yasal güvence bulunmamakla birlikte ülke genelinde homofobik yaklaşım bulunmaktadır. Azerbaycan'da erkekler arası cinsel ilişki, yeni Ceza Kanunu'nun Eylül 2000'de kabul edilip Ocak 2001'de yürürlüğe girmesi ile yasaktan kaldırıldı.
Bunlar Arjantin, Belçika, Birleşik Krallık, Brezilya, Danimarka, Fransa, Kanada, İspanya, İsveç, İzlanda, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Güney Afrika, Uruguay ve Yeni Zelanda'dır. Bu tam anlamıyla ayrımcı olmama durumu evlilik ve evlat edinme haklarını da kapsamaktadır.
Ukrayna, Rusya, Kosova Arnavutluk, Slovakya, Estonya ve Macaristan da 'hoşgörüsüz' ülkelerden. Rusya'da sadece yüzde 24'lük bir kesim eşcinseller konusunda hoşgörülü. Hollanda Televizyonu'na (NOS) göre, eşcinsellik Rusya'da hala tabu. Israrla karşı çıkılıyor ve 'sapıklık' olarak görülüyor.
Aktör LGBT Hareketi'nin raporuna göre, LGBT haklarında ilk beş ülke sırasıyla; Hollanda, Belçika, İsveç, Danimarka, İzlanda olurken, Türkiye 63. sırada yer aldı.
Türkiye Cumhuriyeti, hiçbir çeşit eşcinsel birlikteliğini tanımamakla birlikte ülke dışında yapılan evlilik ya da benzer tür birliktelikleri de tanımamaktadır. Türk Medeni Kanunu madde 134 Birbiriyle evlenecek erkek ve kadın, içlerinden birinin oturduğu yer(deki) evlendirme memurluğuna birlikte başvururlar.
İlgili 22 soru bulundu
Galatasaray Spor Kulübü ise bugün (29 Haziran), Yönetim Kurulu Sözcüsü Remzi Sanver'in yaptığı açıklama ile Taylan Antalyalı'nın paylaşımından dolayı kendisinin yanında olduklarını ve her türlü desteği verdiklerini kamuoyuna duyurdu.
Burger King Almanya, eşcinsel evliliklerini desteklediğini göstermek için Onur Ayı'na özel Whopper yüzüğü tasarladı. Reklam filminde eşcinsel bir çifte yüzük hediye eden Burger King'in yüzüğünün özelliği ise yüzüklerin yüzeylerinde bulunan elmasların Whopper'dan yapılması.
Güney Kore sivil eşcinsel birliktelikleri tanımıyor. Anayasa, evlilik ve ailenin, “bireysel haysiyet ve cinsiyet eşitliği temelinde” kurulacağını şart koşuyor. Bu hüküm, genellikle evliliği karşı cinsten çiftlerin birleşmesi ile sınırlayıcı olarak görülüyor.
Çin Halk Cumhuriyeti'nde LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, transgender) bireyler, hukuki korumaya tabi değiller. Hemcins cinsel ilişkiler yasak olmasa da hemcins çiftlerin evlilik ya da medeni birliktelik seviyesinde tanınma hakları yoktur.
1970'lerin sonlarında bu amblemi yaratan Amerikalı eşcinsel aktivist Gilbert Baker, ABD'nin bağımsızlığının 200'üncü yılını kutladığı 1976'da bu tasarımın ortaya çıktığını söylüyor.
Sıfat olarak, homofobisi olan kişiler homofobik olarak anılır.
Avrupa'da 18 ülkede eşcinsel evililiklere yasal olarak izin veriliyor: Hollanda, Avusturya, Belçika, İngiltere, Danimarka, Finlandyai Fransa, Almanya, İzlanda, İrlanda, Lüksemburg, Malta, Morveç, Portekiz, İspanya, İsveç, Slovenya ve İsviçre. Bu ülkelerin çoğunda bu çiftler çocuk da evlat edinebiliyor.
Özel alanda rıza gösteren iki yetişkin arasındaki ticarî amaçla yapılmayan hemcins cinsel ilişkileri Ukrayna'da yasaldır, ancak Ukrayna toplumunda LGBT bireylere dair hoşgörüsüz tavırlar yaygındır, ve karşı cins çiftlerine mevcut olan yasal korunmalar hemcins çiftlerine mevcut değildir.
1978'de düzenlenen Gey ve Lezbiyen Özgürlük Günü Yürüyüşü için San Francisco'lu sanatçı Gilbert Baker'ın altı ayrı renkten tasarladığı tasarladığı "gey bayrağı/gökkuşağı bayrağı". Bayraktaki her renk ayrı bir durumu temsil etmektedir.
Foto Galeri. ABD'li teknoloji şirketi Apple, iPhone için yayınlamış olduğu iOS 16.5 güncellemesinde Lgbt davranışlarını desteklediğini duyurdu. Şirket söz konusu topluluğa destek için Lgbt duvar kağıdını cihazlara yükledi.
Dünya genelindeki LGBTQ+ toplulukları için sürdürülen eşitlik sağlama ve geliştirme hareketine destek veren Apple, yeni bir Pride Edition Spor Kordon ile ona eşlik eden uyumlu bir saat kadranı ve iOS duvar kağıdı sunuyor.
Parlamenterlerin yasaya verdiği ilk onay başkentte sevinç gösterileri ve kutlamalarla karşılandı. Taylandlı milletvekilleri ülkede eşcinsel evliliklerin yasallaşması için ilk adımı attı.
2013 Temmuz ayında İngiltere ve Galler'de de eşcinsel evlilik yasal statü kazanmıştır.
LGBT veya GLBT ya da LGBTQ+, 1990'larda LGB kısaltmasından sonra ortaya çıktı ve 1980'lerin ortaları ile sonlarından bu yana gey sözcüğü yerine kullanılarak LGBT topluluğunu temsil etmeye başladı. Birçok etkinci, gey topluluğu kullanımının eksik bir tanımlama olduğunu düşünerek LGBT topluluğu kullanımına geçti.
Hindistan Anayasa Mahkemesi tarihi bir karara imza atarak ülkede eşcinsel ilişkiyi suç olmaktan çıkardı. Anayasa Mahkemesi böylelikle sömürge döneminden kalan ve eşcinsel ilişkinin "doğaya aykırı suç" olarak nitelendirildiği Hindistan Ceza Kanunu'nun 377. maddesiyle ilgili 2013 yılındaki onay kararını da bozmuş oldu.
Avrupa'da 'Onur Haftası' nedeniyle birçok futbol klübü bayraklarını 'LGBT' renkleriyle donattı. İspanya La Liga temsilcisi Real Madrid ise bu uygulamaya karşı çıkarken, UEFA tarafından sert bir yaptırımla karşıya karşıya kaldı.
Türkiye ve Güney Kore, başta BM ve G20 olmak üzere uluslararası teşkilatlarda da yakın işbirliği içindedir. 2013 yılında oluşturulan MIKTA da iki ülkenin işbirliği gerçekleştirdiği platformlardan biridir. TBMM'de ve Kore Ulusal Meclisi'nde karşılıklı olarak Parlamentolararası Dostluk Grupları teşkil edilmiştir.
Starbucks, Haziran 2021 ile Mayıs 2022 arasında LGBT topluluklarını destekleyen kuruluşlara toplamda 700.000 hibe sağladığını resmi internet sitesinde duyurdu.
LGBTI+ topluluğunun en ünlü sembolü, 1970'lerin sonlarından bu yana yaygın şekilde kullanılan altı çizgili gökkuşağı bayrağı.
Teknoloji devi Meta'nın aldığı karara göre Facebook ve Instagram'da transseksüel ve ikili cinsiyete sahip olmayan kullanıcıların paylaşımlarındaki meme uçları artık sansürlenmeyecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri