Bir dönem dizisi olan Aziz, kostümleri ve çekildiği mekanlarla büyü ilgi çekerken, yapımın tamamen kurgudan ibaret olduğu biliniyor. Yani Aziz dizisi hikayesi gerçek değildir.
Aziz Payidar gerçek hikayesi var mı? Aziz dizisinde bahsedilen Aziz Payidar tarihte yoktur. Bununla birlikte, dizi gerçek hayat hikayesi değil. Bir dönem dizisi olan Aziz, kostümleri ve çekildiği mekanlarla büyü ilgi çekerken, dizinin bir kitaptan veya eski bir diziden uyarlama değil.
Aziz Payidar
Edip Payidar'ın oğlu. Gerçek aşkını ve kendini bularak Hatay'ın yeniden ana vatana katılmasında etkin rol oynar. Efnan ile evlenmiştir.
Fransız delegesi Mösyö Pierre'in (Fırat Tanış) oğlu Teğmen Andre'yi öldürmesiyle Aziz'in kaderi değişir; doğduğu toprakları, biricik aşkını kısacası sahip olduğu her şeyi geride bırakmak zorunda kalır. İki yıl sonra öldü zannedilirken geri dönüşü herkes için beklenmedik olur. Artık hiçbir şey eskisi gibi değildir.
Aziz dizisinde Edip Payidar, Aziz'in babası olarak biliniyor. Fransızlar Aziz'e babasıyla ilgili hain olduğuna dair ifadeler kullandı. Aziz'in babasını dizide Türklerin öldürdüğü söyleniyor. Ayrıca Türkler ise Aziz'e babasının şehit olduğunu ifade etti.
İlgili 42 soru bulundu
AZİZ PAYİDAR GERÇEK HİKAYESİ NEDİR? Aziz dizisinde bahsedilen Aziz Payidar tarihte yoktur. Bununla birlikte, dizi gerçek hayat hikayesi de değildir. Bir dönem dizisi olan Aziz, kostümleri ve çekildiği mekanlarla büyü ilgi çekerken, yapımın tamamen kurgudan ibaret olduğu biliniyor.
Aziz dizisi; 1930'lu yılları anlatıyor.
Aziz, O3 Medya imzalı, ilk bölümü 5 Kasım 2021 tarihinde yayınlanan, Recai Karagöz'ün yönettiği, aksiyon, dram ve tarihî türündeki Türk televizyon dizisi. Konusu Hatay'da Fransız-Türk döneminde geçer. Senaryosunu Eda Tezcan'ın yazdığı dizide Zeynep Günay ise proje danışmanlığını üstlenmiştir.
Aziz dizisi Antakya, Sakarya ve İstanbul'da çekiliyor.
Aziz Dizisi Hikayesi ve Oyuncuları
Aziz dizisinin oyuncuları arasında Murat Yıldırım, Damla Sönmez, Simay Barlas, Ahmet Mümtaz Taylan, Fırat Tanış, Güven Murat Akpınar, Eren Hacısalihoğlu, Suzan Kardeş, Ayten Soykök, Elif Sönmez, Cenan Çamyurdu, Baran Akbulut ve Füsun Demirel ve Meral Çetinkaya yer alıyor.
Anlaşma ile Hatay'da tarafsız bir seçim kabul edilerek, bunun için de bir kısım asker gücünün Hatay'a girmesine karar verildi. Kurmay Albay, Şükrü Kanatlı komutasındaki Türk birlikleri, Hatay'a girdi.
Bu anlaşmayla "İskenderun Sancağı" içişlerinde kısmen bağımsız, dışişlerinde ise Fransa mandası altında bulunan Suriye'ye bağlı olacaktı. Eylül 1938'de "Hatay Devleti" adıyla sözde bağımsız oldu, ancak gerçekte Türkiye'nin bir kuklasına dönüştü. Haziran 1939'da ise Türkiye tarafından yutuldu.
Birinci Dünya Savaşı sırasında Fransızlarca işgal edilen ilçe 20 Ekim 1921 Ankara Antlaşması ile 5 Ocak 1922 tarihinde Fransız birliklerince boşaltılır. Bu karışık dönemde Türk çeteleri Hassa'ya girerek, Kasım 1921'de hükümet binasına Osmanlı Sancağı çekmişler, sınırı ve kurtuluşu fiili hale getirmişlerdir.
AZİZ DİZİSİ GERÇEK Mİ? Bir dönem dizisi olan Aziz, kostümleri ve çekildiği mekanlarla büyü ilgi çekerken, dizinin bir kitaptan veya eski bir diziden uyarlama değil.
Sevilen dizi Aziz'in çekimleri Antakya, Sakarya ve İstanbul'da yapılıyor.
Böylelikle 5 Kasım 2021'de başlayıp geçtiğimiz sezon 28 bölüm yayınlanan dizinin ekran ömrü ani bir kararla bitti.
Yapımını Ay Yapım'ın üstlendiği, yönetmen koltuğunda Sinan Öztürk'ün oturduğu, senaryosunu Hürer Ebeoğlu'nun Yazdığı “Gaddar” dizisi yakında FOX TV izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Peki ama Gaddar dizisi nerede çekiliyor? Gaddar nerede çekiliyor? Gaddar dizisi İstanbul'da çekiliyor.
'Aziz' dizisinde Fransız subay Fransua karakterine hayat veren Fatih Şahin, Fransızcasıyla son dönemin dikkat çeken oyuncuları arasına girdi.
Mert Turak (d. 29 Mart 1980, İzmir), Türk aktör. Mert Turak baba tarafından Malatyalı anne tarafından ise Makedonyalıdır. Annesi vergi memuru babası ise öğretmendir.
" Arkadaşım benim için çok aziz bir insandır." şeklinde cümle içinde kullanılabilir.
“Güçlü, değerli ve şerefli” anlamındaki izz veya izzet kökünden sıfat olan azîz, Türkçe'de Batı dillerindeki saint kelimesinin karşılığı olarak “Allah nezdinde değerli, Allah dostu” mânasında kullanılmıştır.
Hatay, 1930'larda ortaya atılmış bir yer adıdır. Osmanlı döneminde bugünkü Hatay'ın kapsadığı topraklar İskenderun ve / veya Antakya olarak adlandırılıyordu.
Ö. 1200'le başlayan Genç Hitit prenslikleri dönemine tarihlenmektedir. Bu dönemde, Amik Ovası´ndaki Hitit Prenslikleri'nin birleşerek Hattena Krallığı adını aldıkları bilinmekte, Hatay adının da buradan geldiği sanılmaktadır. Yöreye bu adı 1936'da Atatürk vermiştir.
Yahudilerin Anadolu'da ilk yerleşim yeri Hatay oldu. Bu nedenle derin bir kültürel değere sahip Hatay, aynı zamanda coğrafi özellikleri ve konumu bakımından da önemli bir tarım, hayvancılık ve sanayi şehri.
Bu dönemde Antakya, Roma İmparatorluğuna bağlı dini, kültürel ve askeri bir merkez olduğundan Hristiyanlık buradan Roma dünyasına kolaylıkla yayıldı. Kuran-ı Kerim'de Yasin Suresinde Antakya, Karye ve Şehir olarak geçmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri