Dönüştürdüğünüz veya satın aldığınız araç Ducato, Sprinter, İveco her ne ise içerisine eklediklerinizle birlikte toplamdaki ağırlığı 3500 Kilogramı aşmadığı sürece B sınıfı ehliyetinizle kullanabilirsiniz.
Arkası çift dingil olmadıkça(yani çift teker) B sınıfı ehliyetle kullanabilirsiniz.
Otomobil ve kamyonet kullanacakların alması gereken ehliyet sınıfında bulunuyor. B sınıfı sürücü belgesi sahipleri, aynı zamanda M, B1, F sınıfına dahil olan araçları da kullanabiliyor. Değişen kanunlara göre, artık minibüsler için önce B sınıfı ehliyet almak ve sonrasında D1 sınıfı için başvurmak şart koşuluyor.
125 cc ye kadar, 35 kw'a kadar veya 35 kw'yi geçen motosiklet araçlar (A1, A2, A) Römorklu otomobil ve kamyonet (BE sınıfıdır, BE sınıfı için B sınıfı ehliyet tecrübesi aranır) 7500 kilograma kadar kamyon ve çekici (C1 sınıfıdır, C1 sınıfı için B sınıfı ehliyet tecrübesi aranır)
B sınıfı sürücü belgesine sahip kişiler otomobil ve kamyonet sınıfına dahil tüm araçları kullanabiliyor. Bu ehliyet türü M ve F sınıflarını da kapsadığı için motorlu bisiklet, traktör ve ticari amaçlı olmamak kaydıyla römork taşıyabilen tarım araçları da kullanılabiliyor.
İlgili 39 soru bulundu
Bu nedenle B sınıfı ehliyet, en çok tercih edilen ehliyet sınıflarının başında gelmektedir. Ayrıca kamyonet tipi araçlar da B sınıfı ehliyet ile kullanılmaktadır. "B sınıfı ehliyet nedir?" sorusuna otomobil ve kamyonet kullanabilmek için gereken sürücü belgesi sınıfıdır, şeklinde cevap verebiliriz.
B1 ehliyeti olanlar, net motor gücü 15 kilovatı, net ağırlığı 400 kilogramı geçmeyen, yük taşımak için kullanılan araçlarda ise net ağırlığı 550 kilogramı geçmeyen 4 tekerlekli motosikletleri kullanabiliyor.
-kamyonettir b sınıfı ehliyet kullanır.
Fabrikaya Hyundai H100 açık kasa kamyonet alacağız. Bildiğim kadarıyla arka tarafta yanyana ikişer tekerlek olmasına rağmen tek dingilli olduğu için B sınıfı ehliyet yetiyor.
Dönüştürdüğünüz veya satın aldığınız araç Ducato, Sprinter, İveco her ne ise içerisine eklediklerinizle birlikte toplamdaki ağırlığı 3500 Kilogramı aşmadığı sürece B sınıfı ehliyetinizle kullanabilirsiniz.
Ducato Kamyonet'te maksimum güvenlik duygusu, yüksek sürüş performansıyla birleşti. En ileri kontrol ve güvenlik teknolojileriyle tasarlanan Ducato Kamyonet'te güvenli bir yolculuk sizleri bekliyor.
Fiat Ducato Minibüs, yolcu sınıfına giren bir araç olduğu için, SRC1 veya SRC2 Belgeleri'nden biri alınmalıdır.
Ducato 3 farklı aks mesafesinde, 3.500 kg araç ağırlığı, 4 farklı uzunluk seçeneği, 3 farklı yükseklik seçeneği ve 1.530 kg'a varan yük kapasitesi sunar.
Yeni Ducato, 3 farklı dingil mesafesi, 4 farklı uzunluk, 3 farklı yükseklik seçeneği ve 1570 kg'a varan istiap haddi ile farklı nakliye ihtiyaçlarına cevap verebilecek durumdadır.
D Sınıfı Ehliyet
D sınıfı ehliyetle maksimum yolcu taşıma kapasitesi 16+1 olarak belirlenen minibüsler kullanılabilir. Yaş sınırı 21 olan bu sınıfa dahil olabilmek için B ehliyet belgesi şartı aranır.
B sınıfı ehliyet: B sınıfı ehliyet, ehliyet sahiplerine otomobil ve kamyonet kullanabilme yetkisi verirler. Sürücü adayları B sınıfı ehliyet aldıktan sonra azami yük ağırlığı 4250 kilograma kadar olan birleşik araçları da kullanma hakkı elde ederler.
Otomobil ve kamyonet kullanmak isteyen sürücü adayları B sınıfı ehliyete başvurmalıdır.
Eğer azami yükü 3.500 kg'ı aşmayan bir motokaravan kullanacaksanız B sınıfı ehliyet alabilirsiniz. Azami yükü 3.500 kg'ın üstüne çıktığı zaman ise C sınıfı ehliyete ihtiyaç duyulur.
Bu kapsamda B sınıfı ehliyeti olan kişiler Sürücü dahil 9 koltuklu araçlardan fazlasını kullanamazlar. Sürücü dahil 9 kişiyi aşan araçları kullanabilmek için D1 ve üstü ehliyete sahip olmak gerekir.
B sınıfı ehliyet ile motor kullanılamamaktadır. Motorlara özel ehliyet sınıfı A olarak adlandırılmaktadır. Motor kullanmak isteyen kimselerin A sınıfı ehliyet almaları gerekmektedir. B sınıfı ehliyetle kullanılan motorlar, sadece motor bisikletlerdir.
C sınıfı ehliyet ile kamyon, Tır, Otomobil, traktör, minibüs, kamyonet ve 14 kişiye kadar yolcu taşıyan araçlar kullanılabilir. 14 kisiden fazla yolcu taşıyan araçları sadece D sınıfı ehliyete sahip olan sürücüler kullanır.
Araç Kiralamak için 21 yaşını doldurmuş olmanız ve en az 2 yıllık B grubu ehliyet sahibi olmanız gerekmektedir. 21 yaşını doldurmuş olmak koşulu sabit kalmak kaydı ve ehliyet süresi koşuluna uyularak orta ve üst sınıf araçlar için de genç sürücü ücreti alınarak araç kiralanabilmektedir.
B Otomatik Vites Sınıfı Ehliyet Belgesi Hangi araçları kullanır? B sınıfı Otomatik Vites sürücü belgesine sahip olanlar otomobil ve kamyonet kullanabilir. M sınıfı, B1 sınıfı ve F sınıfı ehliyet belgelerinin kullandıkları araçları da kullanabilirler. Motor bisiklet, 4 tekerlekli motosiklet ve traktör kullanabilirler.
B Sınıfı İçin Harç Ücreti: 2.489,90 TL, Değerli Kağıt Bedeli: 624 TL, Vakıf Payı: 145 TL, Toplam: 3.258,9 TL. B1, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, G ve M Sınıfı İçin Harç Ücreti: 4.154,70 TL, Değerli Kağıt Bedeli: 624 TL, Vakıf Payı: 145 TL, Toplam: 4.923,70 TL.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri