B türü yetki belgesi: Otobüsle uluslararası ve yurtiçi yolcu taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir.
Tanım: Otobüsle uluslararası ve yurtiçi yolcu taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir.
B2 yetki belgesi yurt dışı yolcu taşımacılığında tarifesiz olarak taşımacılık yapmak isteyen kişi ve kuruluşlara verilen belge türüdür. Bu belgeye sahip olmak isteyen kişi ya da kuruluşların taşımacılık yapmak istedikleri araçlarında koltuk kapasitesi en az doksan olmalıdır.
B1 Yetki Belgesi. B1 Yetki belgesi almak veya yenilemek isteyenlerin faal vergi mükellefi olmaları, şarttır. B1 yetki belgesi Otobüsle Ticari ve tarifeli olarak yurtiçi ve/veya uluslararası yolcu taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilerin alması zorunlu olan yetki belgesidir.
C türü yetki belgesi: Yurtiçi ve/veya uluslararası eşya taşımacılığı veya hususi taşımacılık yapacak gerçek ve tüzel kişilerin alması zorunlu olan yetki belgesidir. Taşımanın şekline göre C1, C2 ve C3 olarak türlere ayrılır.
İlgili 28 soru bulundu
G türü yetki belgesi ticari amaçla eşya veya kargo taşımacılığı alanında acentelik yapacak gerçek ve tüzel kişilerin alması zorunlu olan yetki belgesidir. Taşımanın şekline göre G1, G2 ve G3 olarak türlere ayrılır.
D türü yetki belgesi Otobüsle tarifeli veya tarifesiz yurtiçi yolcu taşımacılığı veya hususi taşımacılık yapacak gerçek ve tüzel kişilerin alması zorunlu olan yetki belgesidir. Taşımanın şekline göre D1, D2, D3 ve D4 olarak türlere ayrılır.
A2 Yetki Belgesi: Otomobillerle Ticari ve tarifesiz olarak Uluslararası yolcu taşımacılığı yapacak gerçek veya tüzel kişilerin alması gereken yetki belgesidir. A2 Yetki belgesi almak veya yenilemek isteyenlerin faal vergi mükellefi olmaları, şarttır.
C2 Yetki belgesi uluslararası ve yurt içi ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacak olan gerçek ve tüzel kişilere verilen bir belge türüdür. Bu belgeyi alabilmek için şahıslarda ve şirketlerde aynı şartların sağlanması istenmektedir. Bunun yanı sıra belgeye kaydedilecek araçların ticari olması gerekmektedir.
K YETKİ BELGESİ NEDİR? Ticari amaçla yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir.
B3 yetki belgeleri ise, yetki belgesi sahibinin kendi adına ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş taşıt ve taşıtlarla, sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili personelini taşıyacak ve ticari maksatla taşımacılık yapmayacaklara verilir.
B1 Otobüsle Uluslararası ve Şehirlerarası Tarifeli Yolcu Taş. B2 Otobüsle Uluslararası ve Şehirlerarası Tarifesiz Yolcu Taş. B3 Otobüsle Uluslararası ve Şehirlerarası Kendi Personelinin Taş.
K2 Yetki belgesi yurtiçinde, kendi adına ticari veya hususi olarak kayıt ve tescil edilmiş taşıt veya taşıtlarla, sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili eşya taşımacılığı yapacak ve ticari maksatla taşımacılık yapmayacak, gerçek ve tüzel vergi mükelleflerine verilen belge türüdür.
T1 yetki belgesi Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde yolcu terminali işletmeciliği yapacaklara verilir. T1 yetki belgesi için başvuranların en az 300.000 Türk Lirası sermaye veya işletme sermayesine sahip olmaları şarttır.
D1 yetki belgesi otobüsler şehirler arası tarifeli yolcu taşımacılığı yapacak olan gerçek veya tüzel kişilere verilen bir yetki belgesidir. Önceden bir taşıma hattı ve taşıma güzergahı ile bir zaman ve ücret tarifesi belirlenerek ve bunlara uyularak yapılan düzenli yolcu taşımalarına tarifeli yolcu taşımacılığı dedir.
A1 Yetki belgesi: Otomobil ile şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapacaklara, A2 Yetki belgesi: Otomobil ile uluslararası yolcu taşımacılığı yapacaklara, A3 Yetki belgesi: Oto kiralama işletmeciliği yapacaklara, verilir.
H türü yetki belgesi Ticari amaçla yurtiçi ve uluslararası eşya taşımacılığı alanında komisyonculuk yapacak gerçek ve tüzel kişilerin alması zorunlu olan yetki belgesidir. Taşımanın şekline göre H1, H2 ve H3 olarak türlere ayrılır.
A türü yetki belgesi: Ticari amaçla otomobille yolcu taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. Taşımanın şekline göre aşağıdaki türlere ayrılır: A1 yetki belgesi: Yurtiçi yolcu taşımacılığı yapacaklara, A2 yetki belgesi: Uluslararası yolcu taşımacılığı yapacaklara, verilir.
G2 yetki belgesi, uluslararası ve yurt içi ticari amaçla eşya taşımacılığı alanında acentelik yapacak olan gerçek ve tüzel kişilere verilen belge türüdür. G2 yetki belgesini almak isteyen gerçek veya tüzel kişilerin vergi ve oda kaydının olması bununla birlikte 30 bin Türk Lirası sermayeye sahip olması gerekmektedir.
A1 Yetki belgesi: Otomobil ile şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapacaklara, A2 Yetki belgesi: Otomobil ile uluslararası yolcu taşımacılığı yapacaklara, A3 Yetki belgesi: Oto kiralama işletmeciliği yapacaklara, verilir.
F türü yetki belgesi Ticari amaçla yolcu taşımacılığı alanında acentelik yapacak gerçek ve tüzel kişilerin alması zorunlu olan yetki belgesidir. Taşımanın şekline göre F1, F2 ve F3 olarak türlere ayrılır.
E Yetki belgesi, ticari amaçla yolcu ve eşya taşımacılığı yapacak kamu kurum ve kuruluşlarına verilir. Taşımanın şekline göre aşağıdaki türlere ayrılır. E1 Yetki belgesi: E1 belgesi, yurtiçi ve/veya uluslararası yolcu taşımacılığı yapacaklara verilir.
M Türü Yetki Belgesi, tarifeli olarak ticari amaçla kargo işletmeciliği yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. Faaliyetin şekline göre aşağıdaki türlere ayrılır. - M2 Yetki Belgesi: Yurt içi kargo işletmeciliği yapacaklara verilir. - M3 Yetki Belgesi: Uluslararası ve yurt içi kargo işletmeciliği yapacaklara verilir.
ç) D4 yetki belgesi: Tarifeli ve tarifesiz olarak 100 kilometreye kadar olan şehirlerarası ve taşıma mesafesine bakılmaksızın iliçi ticari yolcu taşımacılığı yapacaklara, verilir.
C türü yetki belgesi: Uluslararası ve yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri