Ağır vitamin B12 eksikliği kronik sinir sistemi hastalıklarına zemin oluşturabilmekte ve bu hastalarda ayak ile ellerde uyuşmalar, şiddetli boyun ve sırt ağrıları his durumlarında bozukluklarda görülmektedir.
B12 vitamini: B12 vitamini takviyelerinin bel ağrısı ve tekrarlayan aftöz stomatit veya ağız yaraları gibi çeşitli durumlar için ağrı yönetiminde etkili olduğu gösterilmiştir. Çoğu insan yediklerinden yumurta, süt, balık ve et gibi hayvansal ürünler ve bazı tahıllar aracılığıyla yeterli miktarda B12 vitamini alır.
D vitamini, B vitamini ve Magnezyum içerikli besinlerin bol tüketilmesi boyun fıtığı tedavisi için önemlidir.
Kronik kas ağrılarının nedeni D vitamini eksikliği olabilir. Bu nedenle D vitamini kullanmak boyun ağrılarına iyi gelebilir. Yapılan araştırmalara göre D vitamini eksikliği olan hastalarda bel, boyun ve kas ağrılarının görülme durumu daha fazladır.
Boyun fıtığına iyi gelen yöntemlerin başında boyun fıtığı egzersizleri, buz veya ısı terapisi, masaj, iltihap ve ağrı azaltıcı kremler, ağrı kesiciler, kayropraktik tedavi ve fıtığın durumuna göre boyun fıtığı yastığı gelir. Bu yöntemler uygulanarak boyun fıtığı tedavisi evde iyileşme gösterir.
İlgili 17 soru bulundu
Non-steroidal anti-inflamatuar ilaçlar (NSAID' ler) boyun fıtığı sonucu oluşabilecek çevre dokular ve sinirlerdeki inflamasyonun (tahrişin) kontrolünü sağlayabilir. Bunlar içinde ibuprofen, naproxen, diklofenak gibi reçete ile satılan çeşitli ilaçlar vardır.
Selçuk Göçmen, “Bu yüzden boyun fıtığından kaynaklanan ağrıyı azaltmak için öncelik, cerrahi dışı seçeneklerdir. Bunlar; dinlenme, boyunluk kullanarak boyun hareketlerini kısıtlama, ödemi azaltan ve ağrıyı kontrol eden ilaçlar, fizik tedavi, egzersiz veya enjeksiyon tedavisi içeren uygulamalardır” dedi.
Ağır vitamin B12 eksikliği kronik sinir sistemi hastalıklarına zemin oluşturabilmekte ve bu hastalarda ayak ile ellerde uyuşmalar, şiddetli boyun ve sırt ağrıları his durumlarında bozukluklarda görülmektedir.
B12 vitamini eksikliği ellerde veya ayaklarda karıncalanmaya neden olabilir. B12 eksikliğinde oluşan 'Karıncalanma' vitaminin sinir sisteminde çok önemli bir rol oynaması ve yokluğunun insanların sinir iletim problemleri veya sinir hasarı geliştirmesine neden olmasından kaynaklanır.
B12 vitamini eksikliği tedavisi
B12 vitamin hapı önerilir. Ancak B12 vitaminin emilimine bağlı olarak yetersizlik söz konusu ise hap kullanmanın tedaviye herhangi bir katkısı yoktur. Emilim problemlerine bağlı olarak gelişen yetersizlik durumunda iğne ile vitamin B12 takviyesi yapılması gerekmektedir.
Bel, boyun ya da kasık fıtığı yok eden bitki nedir diye heyecanlanmaya başladınız. Bu faydalı ot kırkkilit otudur. Atkuyruğu adıyla da bilinen bitkisel fıtık ilacını, aktarlardan kolayca temin edebilirsiniz. Bu ot sayesinde düzenli kullanmanız şartıyla, fıtık hastalığından kurtulabilirsiniz.
Başlıca boyun fıtığı nedenleri boynu uzun süre hareketsiz tutarak bir noktaya bakmak, bilgisayar ve tv karşısında uzun süre oturmak, egzersiz yapmamak ve soğuk klimaların olduğu ortamda bulunmak olarak sayılabilir. Bazen sorun sadece yapısal olarak ortaya çıkabilir. Boyun fıtığında ailesel faktörler de önemlidir.
B vitamini takviyeleri günün herhangi bir saatinde aç tok farketmeksizin kullanılabilir. C vitamini gibi enerjiyi arttıran, bağışıklık sistemi üzerinde aktif etkili olan takviyeler de günün ilk saatlerinde alınmalıdır.
Vücutta 5 yıl için depolanan B12 vitamini fazlalığının insan sağlığına bir zararı yoktur. Bilimsel çalışmalar ışığında sinir sisteminde önemli fonksiyonları olduğu bilinen B12 vitamininin fazlası idrarla zararsız şekilde vücuttan atılmaktadır.
Peki, B12 iğnesi ne zaman etkisini gösterir? Genellikle iğne vurulmaya başladıktan itibaren 15 gün geçmesi gerekmektedir. 15 günlük bir sürenin ardından yeniden ölçüm gerçekleştirilir ve genellikle hastanın vitamin seviyesinin normal değerlere yükseldiği görülür.
Yapılan bazı araştırmalara göre B12 eksikliği riski, yaş ilerledikçe artar. Bunun nedeni atrofik gastrit ve pernisiyöz anemi gibi otoimmün hastalıklardır. Bu iki hastalık, B12 vitamininin emiliminin azalmasına neden olur. B12 eksikliği ile ilişkilendirilen diğer bir sağlık sorunu ise helikobakter pilori enfeksiyonudur.
1.000 mcg'ye kadar olan dozlar, her zaman gerekli olmasa da zararlı değildir. Aşırı miktarda B12 vitamini kullanımı ise baş ağrısı, mide bulantısı ve kusma, ishal, yorgunluk, ellerde ve ayaklarda karıncalanma hissi gibi yan etkilere yol açabilir. Vitamin B12, genellikle diğer vitaminlerle birlikte de alınabilir.
B12 eksikliğinde sinir hasarı, kansızlık, unutkanlık, yorgunluk ve depresyon gibi sorunlar meydana gelir. B12 eksikliği psikolojik belirtileri nelerdir? Depresyon, sinirlilik, unutkanlık, düşünme ve davranışlarda değişiklik, yargılama, hafıza ve anlayış gibi bilişsel kabiliyetlerde azalma gibi belirtilerdir.
Boyun fıtığı, kireçlenme ve dejeneratif disk hastalığı, servikal dar kanal ve yaralanmalar boyun ya da ense ağrısının sık birer sebebidir. Nadiren tümörler, boyun bölgesinde ağrı sebebi olarak karşımıza çıkabilir. Boğazda uzun süren enfeksiyonlar da şişmiş lenf nodları ile birlikte ense ağrısına sebep olabilir.
Eklem sağlığı ve genel kas-iskelet sistemi sağlığı için yaygın olarak önerilen takviyelerden biri de D vitaminidir. D vitamininin en önemli etkisi kemikler üzerinedir ve esas kaynağı güneştir. Güneş ışınlarından yeteri kadar yararlanıldığında insan vücudu doğal olarak D vitamini sentezi yapabilir.
Hem kan hücrelerinin oluşumunda hem de sinir sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasında etkin bir rolü olan B12 vitamini, eğer vücutta bu işlevini yeteri kadar yerine getiremeyecek kadar az miktarda bulunuyorsa bu durum vücudun farkı yerlerinde, özellikle kol ve bacaklarda kendini uyuşma, halk arasında bilinen diğer ...
Yan yatarak uyumanız daha iyidir. Baş ve boynunuza yastığın yardımıyla normal bir duruş sağlayın ve kollarınızı aşağıda tutun. Eğer sırt üstü yatmak istiyorsanız yastığınızı baş ve boynunuzun altına gelecek şekilde koyun.
Tedavi seçenekleri
Boyundaki fıtıklaşmış bir disk genellikle MRI taraması veya BT ile teşhis edilebilir. Boyun fıtığı ilk aşamada konservatif yöntemlerle tedavi edilir. Konservatif yöntemlerle geçmeyen ya da nörolojik hasara neden olan ilerlemiş boyun fıtığı cerrahi yöntemlerle tedavi edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri