Babilliler, isimlerini Sümer'in batısında ve Asur'un güneyinde Fırat Nehri üzerinde bulunan başkentleri ve tek büyük şehri Babil'den aldılar.
593 yılları arasında büyük bir imparatorluk kurmayı başarmış olan Babiller özellikleri şu şekildedir: Sami kökenli bir halktır. Sümer ve Akad topraklarını kapsayan bir imparatorluk olan devlet, Babil kenti ve etrafında kurulmuştur. Sümerlerin etkisinde kurulmuş olan bir medeniyettir.
Bazı verilere göre, Sümerler Hurriler ve Urartularla ilişkilendirilmekte ve Kafkasya onların anavatanı olarak kabul edilmektedir.Sümerlerden önce bölgede yaşamış olan tarih öncesi halk "Proto-Fıratlılar" veya "Obeydliler", ve Kuzey Mezopotamya'daki Samarra kültürü'nden evrimleştiği teorisi vardır.
“Bugün Sümerliler denilen medeniyete Almanlardan İngilizler'e Farslardan Araplara ve Türkler'e kadar birçok millet sahiplenmekte ve atalarının Sümerliler olduğunu ileri sürmektedirler. Bunun nedeni şüphesiz dünyada medeniyetin, tarihin, hukukun, bilimin, edebiyatın, tarım ve ekonominin ilk kez Sümerlerle başlamasıdır.
Babil, Mezopotamya'da adını aldığı Babil kenti etrafında MÖ 1894 yılında kurulmuş, Sümer ve Akad topraklarını kapsayan bir imparatorluktur. Babil'in merkezi bugünkü Irak'ın El Hilla kasabası üzerinde yer almaktadır.
İlgili 18 soru bulundu
Akadlar: Sümerlerin zayıflamasından sonra güçlenen Akadlar, Sami kökenli savaşçı bir topluluktur. Sümerlerden sonra Mezopotamya'nın hükümdarlığını ele geçiren bu topluluk, Mezopotamya'daki medeni gelişimin öncülüğünü yapmıştır.
Hititlerin çekilmesinden sonra Babil ülkesi Asurluların egemenliğine girmiştir. Medlerle birleşen Babiller M.Ö 626 yılında Asur devletini yenerek tekrar bağımsız olmuş ve II. Babil Krallığı'nı kurmuşlardır. Kurulan II. Babil devletine ise Persler son vermiştir.
9 binli yıllarda göç etmeye başladığı Orta Asya'nın Türkmenistan Anav bölgesinde yazmış olduğu önemli eserler bulunur. Özellikle Kalde Zodyak bu konuda en önemli kanıtlar içerisinde yer almaktadır. O yüzden elde bulunan kanıtlar göz önüne alındığı vakit, Sümerlerin Türk olduğu ortaya çıkıyor.
Sümerlerin ataları olan, M.ö. 6.000'de Beyaz Irk ve Amerind'lerle kaynaşan ve bu bölgede müstakil bir etnik-kültürel yapı oluşturan toplumun M.ö. 5000'lerde Türkmenistan bölgesine göç etmesi, sonrasında ise M.ö. 4.000'li yıllarda Hazarın güneyinden Mezopotamya'ya inmesi Sümer Medeniyetinin temellerini atmış oldu.
Hz. Nuh (as)'un yaşadığı tarih ve coğrafya ile Sümerlerin yaşadığı tarih ve coğrafya örtüşüyor. Bazı bilgilere göre, Hz. Nuh'un adı Sümer dilinde Ziusudra'dır.
Peki bildiğimiz en eski medeniyet hangisi? Ur zigguratı. Yaklaşık 30 yıl önce, bu sorunun basit bir cevabı varmış gibi görünüyordu. MÖ 4000 civarında, Sümer kültürünün en erken evresi, Mezopotamya bölgesinde, günümüzde çoğunlukla Irak'ta bulunan en eski uygarlık olarak ortaya çıktı.
Zaten, İslam inancına göre, bir peygamberin mesajını duymayan insanların sorumlulukları da yoktur. mealindeki ayette bu gerçeğin altı çizilmiştir. - İşte bu açıklamalardan anlaşıldığı üzere, yaklaşık 2.000 yıllık bir zaman diliminde tarih sahnesinde yer alan Sümerlere de bir çok peygamber gönderilmiştir.
Bilinen en eski Mezopotamya medeniyeti Sümer medeniyetidir. Sümer medeniyeti Sami olmayan bir halk olup, bölgeye MÖ 4500-4000 yılları arasında yerleştiler.
Babil, yüz yıl önce Kenan, Akad ve Sümer'in çoğunu istila etmiş olan Semitik Amoritler tarafından MÖ 1900 civarında bir krallık olarak kuruldu. Babillilerin kökeni Sümerler'e aitti. MÖ 1792'de, MÖ 1750'ye kadar hüküm süren Hammurabi, küçük krallığı devraldı.
Özellikle Sümerlerin Orta Asya'da bırakmış olduğu birçok farklı Eser ile beraber, köklerinin Türk olduğu anlaşılmıştır. Türklerin M.Ö. 9 binli yıllarda göç etmeye başladığı Orta Asya'nın Türkmenistan Anav bölgesinde yazmış olduğu önemli eserler bulunur.
SONUÇ : ∇ Sümerlerin, Türklerin atavatanı olan Anav'dan çıktıkları, Kafkaslar üzerinden Doğu Anadolu'ya geldikleri ve müteakiben Mezopotamya'ya indikleri ve bir Ön Türk kolu oldukları kesinlikle ispatlanmış bir gerçektir.
Sumerliler bundan en az 6000 yıl önce Asya'dan göç ederek Güney Irak'a, Dicle ve Fırat nehirleri arasına gelip yerleşmiş ve orada, izleri zamanımıza kadar ulaşan büyük ve köklü bir uygarlık kurmuşlardır. Bu uygarlığın en önemli buluşu dillerine göre bir yazı icat etmeleridir.
İklim bilimciler, ilk birleşik Sümer devleti olan Akad İmparatorluğu'nun 4200 yıl önce kentleri su rezervlerinden tümden yoksun bırakan güçlü kuraklık ve kum fırtınalarından dolayı birdenbire dağılarak yok olduğu sonucuna vardı.
M.Ö. 4000'li yıllarda başlayan tarihi ile Sümerler; medeniyetin beşiği olarak isimlendirilen Mezopotamya'da ortaya çıkmış bir uygarlıktır.
Ö. 2000'li yıllardan itibaren Sümer ve Asur kaynakları Kürt ismine yakın halkların varlığını haber vermektedir. Kökenleri Ârilere dayanan Kürtler, İslam'ı kabule kadar ataları Ârilerden aldıkları geleneksel inançlarına bağlı kalmışlardır.
Sümerler tarihinin Samiler ve İran'dan göç edenlerin karışımıyla başladığı ise varsayımlardan biridir. Sümerler, M.Ö. 000 ve 2000 yılları arasında Mezopotamya'da varlık göstermiştir. Sümerler Medeniyetin beşiği olarak bilinen Güney Mezopotamya yani günümüzdeki Irak devletinin güneyinde yerleşik hayata geçmişlerdir.
Babil ya da Babylon, Irak'ın başkenti Bağdat'ın güneyinde yer alan antik şehirdir. Babil'in Asma Bahçeleri antik dünyanın yedi harikasından biri oldu.
İslami kaynaklarda
Hikâye Tevrat'taki ile benzer olmasına rağmen Babil'de değil, Musa'nın yaşadığı dönemde Mısır'da geçer. Firavun Haman'a, kendisine kilden bir kule inşa etmesini, çıkıp Musa'nın tanrısına bakacağını söyler. Kur'an'da Babil şehrinden Bakara Suresi, 102. ayette bahsedilir.
BABİLLER İLE İLGİLİ DETAYLAR
Babil'in merkezi bugünkü Irak'ın El Hilla kasabası üzerinde yer almaktadır. Babil halkının büyük bir kısmını tarih boyunca çeşitli Sami asıllı halklar oluşturmuştur. Bölgede konuşulmuş en yaygın dil Akadca olmuş olmasına rağmen Sümerce dinsel dil olarak kullanılmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri