Sonuç olarak bacak/kalça antrenmanlarının faydaları ekstra etkisi olduğu düşünülen testosteron arttırma etkisinden kaynaklanmamaktadır. Ancak bacak/kalça çalışmaları daha kuvvetli bir vücut, daha dengeli bir postür, daha iyi bir performans ve daha estetik bir görünüm için olmazsa olmazdır.
Egzersiz yaparken büyük kasları çalıştırmak özellikle erkeklerde bacak kaslarını çalıştırmak testosteron etkinliğini artırır. Kadınlarda bu az olur, onların ağırlık kaldırması daha etkili olur. Egzersiz büyüme hormonu salınımını artırır. Büyüme hormonunun çoğu saat 23 ile 03.00 arasında aç karnına derin uykuda salınır.
Squat, deadlift, bench press, rows, pull up, lunges gibi egzersizler bu egzersizlerden bazılarıdır. Bu egzersizler, kaslarınıza spor salonunda en yüksek yoğunluğu sağlayacak ve vücudunuzu testosteron üretimini artırmaya zorlayacaktır. Her zaman% 100'e yakın çaba ve yoğunlukta antrenman yapın.
Doğru şiddette yapılan ağırlık antrenmanları sadece kendinizi iyi hissetmenizi ve özgüveninizi artırmanızı sağlamakla kalmaz. Ağırlık, yani diğer ismiyle direnç antrenmanlarının bilhassa erkeklerdeki serbest testosteron seviyesini büyük oranda artırdığı bilinmektedir.
İlgili 23 soru bulundu
Testosteron eksikliğine karşı yeterli ve kaliteli uyuyarak, düzenli bir şekilde spor ve egzersiz yaparak, sağlıklı beslenerek testosteron düzeyleri artırılabilir. Özellikle diyabet hastalığı, obezite ve metabolik sendromlu hastalarda yaşam tarzı değişikliği ve kilo kaybı testosteron düzeylerini artırır.
Testosteron üretimi ergenlik çağında artmaya başlar ve otuzlu yaşlardan itibaren yavaşlar. Yaşlı erkeklerde testosteron üretimi yaşla birlikte belirgin azalmıştır.
Büyük kas grupları (Glutes, Hamstrings, Quadriceps) düzenli olarak çalıştırıldığında vücut, antrenman sonrası kaslarda yaşanan tahribatı onarmak için daha fazla testosteron hormonu salgılar.
Kafein enerji vermenin yanı sıra egzersizle birlikte tüketildiğinde testosteron seviyesini arttırır.
Bacak Antrenmanın Önemi
Bacak antrenmanları vücudun güç kazanması, hacim alması ve sıkı olması için büyük önem taşımaktadır. Üst vücut kaslarını çalıştırdığın kadar alt vücudu da çalıştırmak, vücudun alt kısmının ve üst kısmının dengeli bir şekilde gelişmesine yardımcı olmaktadır.
Testosteron fazlalığı akne oluşumu, sinirlilik hali, ergenliğe erken girme, vücut kıllarında artış, yüksek tansiyon, cinsel dürtülerde artış ve yine erkek kaynaklı infertilite gibi semptomlara yol açabilir. Testosteron azlığı gibi fazlalığı nedenleri de çeşitlidir.
Erkeklerde testosteron fazlalığı erkeği aşırı agresif, seks düşkünü, kavgacı, hırçın ve uyumsuz yapar.
Tayvan'da erkekler üzerinde yapılan bir araştırmaya göre ekmek, hamur işleri ve tatlılar testosteron düzeylerini azaltmaktadır. Aynı çalışmada testosteron düzeylerini azaltan diğer faktörler şu şekilde sıralanmıştır; dışarıda yemek, süt ürünleri tüketmek ve çok az koyu yeşil yapraklı sebzelerden yemek.
Testosteron plazmada sabah erken pik yapar ve akşam üzeri de en düşük düzeye iner. Normalde Testosteronun %2 si serbest, %44 ü testosteron-estrogen bağlayıcı globülin TeBG ye bağlı, %54 ü albümin ve diğer proteinlere bağlıdır. Spermatogenezin başlaması için FSH ve LH gerekli, sürdürülmesi içinse testosteron yeterlidir.
Düzenli egzersiz yapan kişilerin daha yüksek testosteron seviyelerine sahip olduğunu bulmuştur. Yaşlılarda egzersiz testosteron seviyelerini ve zindeliği arttırır.
Yağ yakımını hızlandırmak için kadınların ve erkeklerin mutlaka bacak çalıştırması gerektiğini söyleyen Oktay Sağnak, üstelik bacak çalıştırmanın erkeklerde testosteron hormonu seviyesini yükseltmek gibi ayrıca bir faydasının olduğunu da ifade ediyor.
Coca Cola ve Pepsi ayrı ayrı incelendi
Çinli bilim insanlarının yaptığı araştırmada, kola içmenin testosteron seviyesini artırıp testisleri büyüttüğü belirlendi.
Kola erkekte, testosteron hormon dengesini bozarak, erkeklerde sperm sayısını ve hareketini önemli derecede azaltmaktadır.
Testosteron, erkekler için önemli bir hormondur. Ancak, sigara içmek, testosteron üretimini olumsuz yönde etkileyebilir. Sigara içen erkekler, sigara içmeyenlere göre daha düşük testosteron seviyelerine sahip olma eğilimindedirler.
Vücudunuzdaki en büyük kas gruplarının çalıştırıldığı bacak antrenmanları yoğunlukları sayesinde metabolizmanızın daha hızlı çalışmasına ve ciddi miktarda yağ yakmanıza da yardımcı olur.
Haftada Kaç Gün Bacak Çalışılmalı? Uzmanlar, bacak çalışma hareketlerinin kişilerin sağlık durumlarına göre haftada 2 kez ya da daha fazla yapılabileceğini belirtir. Özellikle yeni başlayanların ve kas ya da eklem rahatsızlıkları olan kişilerin, egzersizlere birkaç gün ara vererek devam etmesi faydalı olur.
Güncel kuvvetlendirme egzersiz programları ana kas grupları için (bacaklar, kalça, bel, göğüs, karın, omuzlar ve kollar) haftada 2 veya daha fazla kez yapılmasını öneriyor. Her seans için tek set etkili olur ancak 2 veya 3 set daha iyi olabilir. Her egzersizi 8 ile 12 kez tekrar edin.
Fizyolojik bir bozukluk olmadıkça mastürbasyon yapmanın testosteron seviyelerine, ejakülasyondan hemen sonra olan artış haricinde herhangi bir önemli etkisi yoktur.
Testosteron arttıran besinler şunlardır:
BADEM. AVOKADO. YUMURTA. KÜMES HAYVANLARI.
Testisler (Yumurtalıklar): Testisler skrotum adı verilen yumurtalık torbalarında yerleşmiş bir çift bezdir. Testisler erkek karakteristiklerinin gelişmesini sağlayan testosteron hormonunun (erkeklik hormonu) salgılanmasından ve sperm hücrelerinin üretiminden sorumludur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri